FB pixel TP pixel
Kontroverzní český hit míří na Netflix. Podařilo se ho udat i v zahraničí © Aerofilms

Kontroverzní český hit míří na Netflix. Podařilo se ho udat i v zahraničí

V záplavě (pod)průměrných českých komedií je milé vidět film, který se v tuzemském rybníčku nenápaditosti vymyká. A málokterý film v posledních měsících zaujal tolik jako drama Hranice lásky, které rozvířilo diskuzi o otevřených vztazích a polyamorii.

19. 3. 2023 12:45 | Filmové novinky

Polský režisér Tomasz Wiński uvedl svůj celovečerní debut Hranice lásky již loni v listopadu a jedna věc se mu musí nechat – umí zaujmout. Ostatně film je dodnes dostupný v kinech, kde nastřádal kolem 60 000 diváků. Nyní už se ale jen na kina neomezuje. Snímek o mezilidských vztazích a polyamorii s Hanou Vagnerovou, který v době premiéry vyvolal kontroverze a debaty na téma otevřených vztahů, je totiž od 14. března dostupný na KVIFF.TV. Exkluzivita tuzemského služby spadající pod distributora Aerofilms ale brzy vyprší a Hranice lásky prozkoumáme i na Netflixu. Tam se film objeví již 27. března. Sami tak budete moci v pohodlí domova rozhodnout o tom, jestli je film skutečně tak pobuřující, jak se tvrdilo po premiéře v Karlových Varech, anebo banální, jak soudila řada diváků po listopadovém oficiálním uvedení do kin. Jedna věc je ale jasná: Dráždící a provokující film je vždycky lepší, než film cudný a nijaký. Obzvlášť mluvíme-li o českém prostředí, kde se hraje dlouhodobě na středoproudou komediální jistotu.

Že se na tuzemské poměry jedná o něco výjimečného navíc potvrzuje i prodej do zahraničí, když se Hranice lásky povedlo udat do USA distribuční společnosti Strand Releasing. Ta se jeví jako velmi dobrý partner vzhledem ke svému zaměření na osobité projekty založené na mezilidských vztazích. V minulosti Strand Releasing uváděl například snímek Peter Von Kant François Ozona, válečné drama Alias Maria nebo atmosférickou pecku Mogul Mowgli režiséra Bassama Tariqa, který měl ještě nedávno režírovat novou verzi marvelovského hrdiny Bladea. V minulosti distributor uváděl i snímek Svatá čtveřice Jana Hřebejka.

Zdroj: Strand Releasing

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Zapomeňte na The Last of Us. Na HBO dorazila nejlepší komedie současnosti
Zapomeňte na The Last of Us. Na HBO dorazila nejlepší komedie současnosti
17.03.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Komediální pecka režiséra Rubena Östlunda se po třech měsících dostává na jednu z nejpoužívanějších maistreamových streamovacích služeb současnosti. Jedná se o film, který byste rozhodně měli vidět. Nejen kvůli tomu, že vyhrál Cannes a byl nominovaný na Oscara.

Netflix přidal další dva české filmy. V březnu se jich objevilo už šest a dorazí další
Netflix přidal další dva české filmy. V březnu se jich objevilo už šest a dorazí další
17.03.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Netflix se v březnu ohledně českých filmů pořádně rozjel a už v polovině měsíce servíruje nejpestřejší tuzemskou nabídku ve svém katalogu od loňského prosince. Dobrou zprávou navíc je, že se jedná povětšinou o dobré snímky, které stojí za pozornost.

SkyShowtime přidal v březnu skoro 60 filmů. Slíbené české seriály mají zpoždění
SkyShowtime přidal v březnu skoro 60 filmů. Slíbené české seriály mají zpoždění
16.03.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Nová streamovací služba SkyShowtime vstoupila do Česka před měsícem a před pár týdny slíbila v tiskové zprávě i seriály, které převzala od HBO. Jenže sliby jsou jedna věc a činy druhá. Takže i když je dva dny po slíbeném termínu, tuzemské novinky v nabídce stále nenajdete. Vyvážit to mají desítky jiných titulů.

Velké očekávání a ohromné zklamání. Disney ruší svůj nejvelkolepější fantasy seriál
Velké očekávání a ohromné zklamání. Disney ruší svůj nejvelkolepější fantasy seriál
16.03.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Pokud jste fanoušky výpravného fantasy seriálu Willow, máme pro vás špatnou zprávu. Disney se rozhodl nadále ve výrobě projektu s Warwickem Davisem v hlavní roli nepokračovat a seriál zrušil.