FB pixel TP pixel
Chystá se nový seriál Hvězdné brány. Kdo se má vrátit z týmu SG-1? © MGM Television

Chystá se nový seriál Hvězdné brány. Kdo se má vrátit z týmu SG-1?

Tvůrce seriálové Hvězdné brány odhalil, že pracuje na pokračování, které naváže na ikonickou sérii SG-1. A počítá s tím, že přivede zpět i milované postavy.

Filmové novinky

Značka u ledu

Hvězdná brána je sci-fi, které má již řadu let místo na našich televizních obrazovkách a patří k těm seriálům, které se na přelomu nového tisíciletí těšily obrovské divácké popularitě. Tento fenomén rezonoval ve společnosti natolik, že dostal tři spin-off seriály (Hvězdná brána, Hvězdná brána: Atlantida, Hvězdná brána: Hluboký vesmír a Hvězdná brána: Třetí říše), z nichž nejnovější měl premiéru před třemi lety a společnost MGM si jím ověřovala zájem diváků o tuto značku. Seriál však divácky propadl. Na vině ale není ani tak nezájem o značku Hvězdné brány, jako fakt, že šlo o velmi lacinou produkci, která na celou značku vrhá špatný stín. Jeden z tvůrců, Brad Wright, kterému vděčíme za svět Hvězdné brány, před delší dobou prohlásil, že pracuje na novém plnohodnotném seriálu (Wright se na spin-offu Třetí říše nepodílel).

Projekt se zdál být odložen poté, co Amazon odkoupil společnost MGM . Brad Wright však nyní tvrdí, že fanoušci nemají vzdávat své naděje. Wright také připomněl, že dávno předtím, než se vysílalo několik Star Trek seriálů, vládla pátečním večerům Hvězdná brána a Hvězdná brána: Atlantida. „Nedovedu si představit, že by Amazon s touto značkou nic neudělal, nebo nepověřil MGM, aby se značkou něco udělala,“ řekl Wright magazínu SyFy Wire.

Práce na pokračování

Jeden z potenciálních námětů na nový seriál zahrnuje i návrat starých známých tváří včetně Samanthy Carterové (Amanda Tapping), Daniela Jacksona (Michael Shanks) a Jacka O'Neilla (Richard Dean Anderson). Zdali bude v budoucnu vybrán zrovna tenhle projekt, to v tuto chvíli není vůbec jisté. „Mým cílem bylo vytvořit něco nového, co by ale uctilo již existující svět představený v SG-1, Atlantidě a Hlubokém vesmíru, a zároveň by to zahrnovalo i některé z původních postav,“ vysvětluje Wright a dodává „Přinést nové hrdiny? Určitě. Ale ne na úkor již existujících postav, o kterých si myslím, že mají stále co nabídnout.“ Wright také tvrdí, že návrat starých tváří nutně neznamená návrat starých dějových linií. Rád by prozkoumal v již ustaveném světě nové věci, které jsme doposud neviděli. Podle autora je jedním z důvodů, proč si seriál držel popularitu tak dlouho, přítomnost lidské esence. Na rozdíl od jiných sci-fi seriálů se Hvězdná brána neodehrává v technologicky vyspělém světě a hlavní hrdinové (až na pár výjimek) nedisponují zvláštními schopnostmi.

Odtajnění Hvězdné brány

Důležitou myšlenkou, kterou by chtěl tvůrce do nového seriálu promítnout, je odtajnění programu Hvězdná brána. Svět se podle něj od doby, kdy byly seriály naposledy vysílány, dost změnil. „Svět technologie z programu SGC opravdu potřebuje. V době, kdy řešíme klimatickou krizi a světovou pandemii, by nám tyto technologie mohly výrazně pomoci. Svět se o tom musí dozvědět. Tajemství musí být odhaleno, zvláště když jsme se dostali tak daleko,“ řekl Wright o svém plánu. Brad Wright své plány rozhodně k ledu poslat nehodlá a za obnovení značky aktivně bojuje. Je tak velmi pravděpodobné, že se v budoucnu nového seriálu přeci jen dočkáme a pravděpodobně v něm uvidíme i některé původní hrdiny.

 14 301 zobrazení   420 se líbí
Marvel ukázal první záběry ze seriálů Moon Knight, She-Hulk a Tajná invaze
Marvel ukázal první záběry ze seriálů Moon Knight, She-Hulk a Tajná invaze
12.11.2021 19:00:00 | Filmové novinky

Marvel na oslavu dvouletého výročí služby Disney+ ukázal i první záběry z očekávaných seriálů Moon Knight a She-Hulk.

Obi-Wan se znovu utká s Vaderem! Nový Star Wars seriál má první video
Obi-Wan se znovu utká s Vaderem! Nový Star Wars seriál má první video
12.11.2021 18:30:00 | Filmové novinky

Nejoblíbenější Jedi Star Wars univerza se vrací v novém seriálu streamovací služby Disney Plus. A hlídáním Luka Skywalkera se moc zdržovat nebude.

Predátor se vrací a bude pouze online. Víme, o čem bude
Predátor se vrací a bude pouze online. Víme, o čem bude
12.11.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Série Predátor se pokusí znovu probudit k životu. Nový film už ale neuvidíme v kinech, ale pouze v online prostoru.

Hra na oliheň se vrátí! Tvůrce megahitu Netflixu potvrdil zásadní změny
Hra na oliheň se vrátí! Tvůrce megahitu Netflixu potvrdil zásadní změny
10.11.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Pravděpodobně nikoho nepřekvapí, že jihokorejský hit letošního roku, který dobyl Netflix, dostane druhou řadu. Pokračování potvrdil tvůrce seriálu Hwang Dong-Hyuk při rozhovoru s agenturou Associated Press.