FB pixel TP pixel
HBO ruší svou kontroverzní seriálovou novinku. Dlouho maskovalo, že jde o propadák © HBO Max

HBO ruší svou kontroverzní seriálovou novinku. Dlouho maskovalo, že jde o propadák

Série Idol, za kterou kreativně stojí tvůrce Euforie Sam Levinson a hudebník Abel ‘The Weekend’ Tesfaye, se může pyšnit titulem letošního nejkontroverznějšího televizního počinu. Osud spílaného projektu je nyní definitivně potvrzen.

Filmové novinky

Pětidílnou sérii Idol provázelo několik průšvihů už od fáze vývoje v čele s výměnou původní scenáristky a kreativního týmu. Již první recenze po světové premiéře na festivalu v Cannes pak naznačovaly, že se jedná o naprostý přešlap a sexuální energií pulzující seriál s Lily-Rose Depp v roli mladé a emocionálně nestabilní popové hvězdy naprosto strhaly. Seriál má prachbídné skóre pouhých 19 % na serveru Rotten Tomatoes a 27 % na server Metacritic. Ani sledovanost se nevyšplhala do astronomických výšin a pilot startoval v Americe s pouhými 913 000 diváky, což je na premiérovou tvorbu HBO opravdu málo. Navíc následoval i tvrdý propad ve sledovanosti dalších epizod. Posledním hřebíčkem do rakve a jasným znamením, že je seriál ve velkých potížích, bylo zkrácení ze šesti dílů na pět v polovině série, což bylo maskováno kreativním záměrem Levinsona.

Zmatení ze seriálu a především z jeho značně toxického antikatarzního zakončení nebyli jen diváci, ale i samotní herci. Zatímco Da’Vine Joy Randolph, představitelka hudební manažerky Destiny, v rozhovoru pro server Variety uvedla, že „všichni počítají s uvedením další sezóny,“ Moses Sumney, představitel jednoho z Tedrosových beránků uvedl, že „celou dobu si byl jist, že se jedná o jednorázovou záležitost.“ Představitelé HBO tak konečně uvedli vše na pravou míru a rozhodnutí není vůbec překvapivé. „Jsme velice spokojeni se silným diváckým ohlasem, Idol byl jedním z nejkontroverznějších titulů, které HBO kdy uvedlo,“ zní trochu úsměvné vyjádření. „Spolu s tvůrci a producenty jsme se shodli na tom, že v seriálu nebudeme dále pokračovat,“ dodávají. Ukončení projektu není velkým překvapením, naopak vzhledem k uzavřenému dějovému oblouku a devastujícím ratingům málokdo čekal opak. Režisér Sam Levinson se tak může nerušeně věnovat třetí sezóně Euforie a dopřát tak divákům opravdu to, co od něj vidět chtějí.

Zdroj: Deadline

Indiana Jones 5 je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Indiana Jones 5 je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
29.08.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Zřejmě skutečně poslední dobrodružství Harrisona Forda v roli Indiana Jonese je konečně dostupné online a užít si ho tedy mohou diváci i z pohodlí domova.

Nejočekávanější thriller Netflixu má skvělý trailer. Tvůrci Sedm a Klubu rváčů opět spojili síly
Nejočekávanější thriller Netflixu má skvělý trailer. Tvůrci Sedm a Klubu rváčů opět spojili síly
29.08.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Režisér David Fincher a scenárista Andrew Kevin Walker opět spojují síly a hodlají nám naservírovat jednu z nejlepších kriminálek posledních let. Ostatně od autorů Klubu rváčů a Sedm neočekáváme nic jiného než naprostou pecku. A první trailer vnadí maximálně.

Tvrdá rána pro Kazmu. ONEMANSHOW: The Movie má nejhorší propad zájmu historie
Tvrdá rána pro Kazmu. ONEMANSHOW: The Movie má nejhorší propad zájmu historie
28.08.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Kazma sice v minulém týdnu zdemoloval kina a zlámal rekord návštěvnosti českého filmu během zahajovacího víkendu, propad návštěvnosti v druhém týdnu byl však navzdory nepříznivému počasí tristní. Kazma si tak připsal i další, tentokrát negativní rekord.

Netflix má problém. Jeho nejočekávanější sci-fi natočila konkurence, dostupné je zdarma
Netflix má problém. Jeho nejočekávanější sci-fi natočila konkurence, dostupné je zdarma
28.08.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Nemůžete se dočkat sci-fi novinky Netflixu Problém tří těles? Čekání si můžete zkrátit poměrně verzí od konkurence, kterou nikdo nečekal.