FB pixel TP pixel
Velká rána pro fanoušky Pána prstenů. Nový film o bojovnících Rohanu se výrazně odkládá © Warner Bros.

Velká rána pro fanoušky Pána prstenů. Nový film o bojovnících Rohanu se výrazně odkládá

Minulý týden studio Warner Bros. zklamalo řadu fanoušků, když se rozhodlo odložit premiéru druhé části Duny na příští rok. Rošáda následných přesunů bohužel zapříčinila, že se o mnoho měsíců odkládá i nový film ze světa Pána prstenů.

Filmové novinky

Probíhající stávky herců a scenáristů přiměly studio Warner Bros. k přesunu dalšího očekávaného bijáku. Po zprávě o zrušení letošní premiéry druhé části Duny, následované přesunutím premiéry monstr bijáku Godzilla vs Kong: The New Empire, se ruší i plánovaná premiéra celovečerního anime snímku ze světa Pána prstenů s názvem The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Původní datum uvedení filmu režiséra Kedži Kamijamy bylo naplánováno na 12. dubna 2024. Tento slot si ale po výše uvedených přesunech uzmula právě Godzilla spolu s Kongem a The War of the Rohirrim tak bude nakonec v kinech až 12. prosince 2024.

The War of the Rohirrim je prequelem k trilogii Pán prstenů od Petera Jacksona a odehrává se téměř 200 let před jejími událostmi. Animovaný snímek má podrobně popsat vznik slavné pevnosti Helmův žleb, která se stala ústředním bodem rozsáhlé bitevní sekvence druhého dílu Dvě věže. Snímek v originálním znění nabídne i výrazné herecké osobnosti včetně Briana Coxe či Mirandy Otto, která se vrátí ke své nejslavnější roli Éowyn a jako vypravěčka nás provede příběhem. I když fanoušky Pána prstenů určitě mrzí, že se nové dobrodružství opozdí, delší čas, který získají přepracovaní a přetížení animátoři, může ve výsledku zajistit technicky kvalitnější provedení snímku. A jak na začátku roku oznámilo studio Warner Bros., v budoucnu se můžeme těšit na další filmy z milované Středozemě.

Zdroj: Slashfilm

Disney Plus dál trestá předplatitele. Již natočenou fantasy neuvede, ale prodá
Disney Plus dál trestá předplatitele. Již natočenou fantasy neuvede, ale prodá
27.08.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Disney se rozhodlo, že dostane svou streamovací službu Disney Plus do černých čísel za každou cenu. Má k tomu pomoci i prodej již natočené očekávané fantasy Kronika rodu Spiderwicků, kterou platforma nakonec neuvede. Snaží se ji naopak prodat konkurenci.

Zapomeňte na Flashe. HBO přidalo jedno z nejlepších dramat posledních let
Zapomeňte na Flashe. HBO přidalo jedno z nejlepších dramat posledních let
27.08.2023 15:30:00 | Filmové novinky

HBO je pravidelným odběratelem snímků z katalogu distribuční společnosti Aerofilms, díky čemuž má v nabídce jedny z nejlepších a nejzajímavějších filmů, které se v uplynulých měsících objevily v českých kinech. A novinku Aftersun byste minout rozhodně neměli, protože patří k tomu nejšpičkovějšímu z žánru dramatu v letošním roce.

Ztroskotali, mrzli a jedli zesnulé. Netflix ukázal thriller o přežití podle skutečné události
Ztroskotali, mrzli a jedli zesnulé. Netflix ukázal thriller o přežití podle skutečné události
27.08.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér J. A. Bayona naposledy oživil seriálovou Středozem a v rámci filmů se bohatě vyřádil ve druhém filmu ze série Jurský svět. Nyní míří na Netflix, kde nabídne filmové zpracování událostí z roku 1972, kdy se letadlo zřítilo v Andách a přeživší museli dělat hrozné věci.

Fanoušci zuří. Duna 2 letos v kinech nebude, studio největší sci-fi roku odkládá
Fanoušci zuří. Duna 2 letos v kinech nebude, studio největší sci-fi roku odkládá
25.08.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci epického sci-fi Duna jsou zdrceni. Studio Warner Bros. totiž právě potvrdilo měsíc staré spekulace a oznámilo, že odkládá premiéru jednoho z nejočekávanějších letošních filmů až na příští rok. Kdy bude mít Duna: Část druhá nakonec premiéru?