FB pixel TP pixel
Netflix má problém. Jeho nejočekávanější sci-fi natočila konkurence, dostupné je zdarma © Netflix

Netflix má problém. Jeho nejočekávanější sci-fi natočila konkurence, dostupné je zdarma

Nemůžete se dočkat sci-fi novinky Netflixu Problém tří těles? Čekání si můžete zkrátit poměrně verzí od konkurence, kterou nikdo nečekal.

Filmové novinky

Třídílná knižní série Vzpomínky na zemi čínského spisovatele Liou Cch'-sin je jedním z nejprodávanějších titulů žánru tzv. hard sci-fi a není tedy divu, že látka přilákala filmaře. Adaptace se nakonec chopil streamovací gigant Netflix a jako showrunnery si pozval Davida Benioffa a D. B. Weisse, kteří mají s adaptací zdánlivě nezadaptovatelných rozmáchlých děl zkušenosti díky práci na Hře o trůny. Série, která by měla pokrývat děj první ze tří knih, bychom se měli dočkat už příští rok.

Málokdo ale ví, že nevznikla pouze jedna adaptace, ale rovnou dvě. Čínská televize CCTV se rozhodla Netflix předběhnout a v první polovině roku uvedla vlastní adaptaci, která by měla být velmi věrná rozsáhlé knižní předloze. Celých třicet dílů je nyní zdarma ke zhlédnutí na YouTube s anglickými titulky.

Za rozhodnutím bez poplatku zveřejnit kompletní seriál a opatřit jej titulky pravděpodobně stojí snaha čínského vysílatele rozšířit do světa povědomí o vlastní verzi a především zafixovat se do vizuální paměti fanoušků knih dřív, než budou moci v rolích oblíbených hrdinů spatřit známé zahraniční herce. Pokud tedy máte odvahu na spoustu hodin čínské konverzační sci-fi, směle do toho.

Zdroj: WeTV / Netflix

Velká rána pro fanoušky Pána prstenů. Nový film o bojovnících Rohanu se výrazně odkládá
Velká rána pro fanoušky Pána prstenů. Nový film o bojovnících Rohanu se výrazně odkládá
28.08.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Minulý týden studio Warner Bros. zklamalo řadu fanoušků, když se rozhodlo odložit premiéru druhé části Duny na příští rok. Rošáda následných přesunů bohužel zapříčinila, že se o mnoho měsíců odkládá i nový film ze světa Pána prstenů.

Disney Plus dál trestá předplatitele. Již natočenou fantasy neuvede, ale prodá
Disney Plus dál trestá předplatitele. Již natočenou fantasy neuvede, ale prodá
27.08.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Disney se rozhodlo, že dostane svou streamovací službu Disney Plus do černých čísel za každou cenu. Má k tomu pomoci i prodej již natočené očekávané fantasy Kronika rodu Spiderwicků, kterou platforma nakonec neuvede. Snaží se ji naopak prodat konkurenci.

Zapomeňte na Flashe. HBO přidalo jedno z nejlepších dramat posledních let
Zapomeňte na Flashe. HBO přidalo jedno z nejlepších dramat posledních let
27.08.2023 15:30:00 | Filmové novinky

HBO je pravidelným odběratelem snímků z katalogu distribuční společnosti Aerofilms, díky čemuž má v nabídce jedny z nejlepších a nejzajímavějších filmů, které se v uplynulých měsících objevily v českých kinech. A novinku Aftersun byste minout rozhodně neměli, protože patří k tomu nejšpičkovějšímu z žánru dramatu v letošním roce.

Ztroskotali, mrzli a jedli zesnulé. Netflix ukázal thriller o přežití podle skutečné události
Ztroskotali, mrzli a jedli zesnulé. Netflix ukázal thriller o přežití podle skutečné události
27.08.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér J. A. Bayona naposledy oživil seriálovou Středozem a v rámci filmů se bohatě vyřádil ve druhém filmu ze série Jurský svět. Nyní míří na Netflix, kde nabídne filmové zpracování událostí z roku 1972, kdy se letadlo zřítilo v Andách a přeživší museli dělat hrozné věci.