FB pixel TP pixel
Sci-fi Já, legenda 2 změní konec původního filmu. Will Smith slibuje věrnost předloze © Warner Bros.

Sci-fi Já, legenda 2 změní konec původního filmu. Will Smith slibuje věrnost předloze

Hollywoodská hvězda Will Smith se podělila o nové informace k chystanému pokračování postapokalyptického thrilleru Já, legenda z roku 2007. Na filmu Smith spolupracuje s představitelem Creeda Michaelem B. Jordanem a slibuje větší věrnost knižní předloze.

Filmové novinky

Předloni studio Warner Bros odkleplo pokračování svého postapokalyptického hitu Já, legenda, jehož příběh sledoval vědce Roberta Nevillea (Will Smith), který zůstal v New Yorku jako jediný přeživší nákazy, jež měnila lidi v mutanty. V pokračování snímku z roku 2007, který globálně utržil 585 milionů dolarů, si Smith svou roli zopakuje. Nyní se hvězda filmů Muži v černém a Den nezávislosti podrobněji rozvyprávěla o druhém díle, na jehož realizaci se chystá spolupracovat s Michaelem B. Jordanem (Creed), který si ve filmu také zahraje.

V rozhovoru pro Entertainment Tonight Smith během propagace nových Mizerů potvrdil plán natočit pokračování Já, legendy: „Asi před měsícem jsme s Michaelem strávili pár týdnů. Myslím, že to vypadá dobře. Máme několik opravdu solidních nápadů[...] Myslím, že to společně dotáhneme na plátno. Ten chlap je frajer, takže bych to rád natočil.“ Smith díky svým letitým zkušenostem přiznává, že pokračování by nemělo vzniknout, pokud nemá schopnost „stát samostatně“ a dodává, že nikdy neudělá pokračování jen proto, že by to bylo cool.

Psaním scénáře je pověřen Akiva Goldsman, který potvrdil, že pokračování bude věrnější předloze a naváže na původní knihu spisovatele Richarda Mathesona a na alternativní konec prvního filmového dílu, ve kterém se Nevillovi povedlo uprchnout z mutanty zaplaveného New Yorku. Ve verzi uvedené v kinech totiž postava Roberta Nevillea zemřela. Podle Smithe by novinka měla uspokojit jak fanoušky původního filmu, tak novou generaci diváků. Datum natáčení ani uvedení v kinech dosud není známo a ani žádný režisér zatím není s projektem veřejně spojen.

Zdroj: Collider

První fotka Joela z The Last of Us 2 potvrzuje slavnou scénu s Ellie. Známe přibližné datum premiéry
První fotka Joela z The Last of Us 2 potvrzuje slavnou scénu s Ellie. Známe přibližné datum premiéry
20.05.2024 12:15:00 | Filmové novinky

Jelikož se na internetu začaly objevovat videa a fotografie z natáčení druhé řady seriálového fenoménu The Last of Us, HBO přispěchalo s oficiálními fotografiemi Ellie a Joela. Joelova fotka potvrzuje adaptaci slavné scény z videohry.

Kevin Costner neskryl slzy dojetí. Novému velkofilmu se tleskalo neskutečných 11 minut
Kevin Costner neskryl slzy dojetí. Novému velkofilmu se tleskalo neskutečných 11 minut
20.05.2024 11:30:00 | Filmové novinky

Herecká a režisérská legenda Kevin Costner má za sebou velkou premiéru nového snímku Horizont: Americká sága na festivalu v Cannes. Snímek se dočkal 11 minut trvajícího potlesku vestoje a jeho hlavní strůjce neskrýval slzy dojetí.

Světelný bič i Wookie Jedi v akci. Trailer nových Star Wars nadchne fanoušky a má velký zvrat
Světelný bič i Wookie Jedi v akci. Trailer nových Star Wars nadchne fanoušky a má velký zvrat
19.05.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Už za dva týdny se fanoušci série Star Wars dočkají nového příběhu z předaleké galaxie. A tentokrát se zamíří daleko před ságu Skywalkerů. Diváci se navíc dočkají i několika inovací. Jediové zařadí do repertoáru východní bojová umění a nebude chybět ani zcela nový světelný meč, který se mění na bič.

První fotky nového Zaklínače unikly na internet. Hemsworth vypadá jako Henry Cavill
První fotky nového Zaklínače unikly na internet. Hemsworth vypadá jako Henry Cavill
19.05.2024 10:00:00 | Filmové novinky

Na internetu se objevily první fotografie z natáčení chystané čtvrté řady seriálu Zaklínač. Ohledně toho se už sice ví, že definitivně skončí pátou řadou, která se natáčí se čtvrtou řadou společně, dosud jsme se však nedočkali pohledu na Liama Hemswortha v Geraltově kostýmu. A fanoušci si možná mohou oddychnout. Náhrada za Henryho Cavilla vypadá rozhodně adekvátně.