FB pixel TP pixel
Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu © 20th Century Studios

Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu

Režisér James Cameron patří mezi osoby, proti kterým byste nikdy neměli sázet. Možná ani v kasinu ne, protože jestli by někdo dokázal trefit správné číslo na ruletě, je to právě tvůrce Titanicu, Terminátora 2 a samozřejmě nyní už rozjeté ságy Avatar. A to by ty peníze ani nepotřeboval, už za druhý film sci-fi z Pandory dostane pořádný balík.

22. 2. 2023 18:10 | Filmové novinky

James Cameron je neskutečný borec a ačkoli má samozřejmě jeho tvorba spoustu posměváčků, jemu to může mít úplně jedno, protože on se na rozdíl od nich topí nejen v nejmodernějších technologiích a lidmi neprozkoumaných mořských hlubinách, ale také desítkách milionů dolarů, které mu umožňují totální tvůrčí svobodu. A nejinak tomu bude i do budoucna, protože Avatar 2 již sesadil Titanic z třetí příčky nejvýdělečnějších filmů všech dob a především přesáhl sumu dvou miliard dolarů utržených v kinech. A právě tahle meta byla pro Camerona nesmírně důležitá, jak totiž pro magazín Forbes odhalili studioví insideři, Cameron měl ve smlouvě s 20th Century Studios a Disneym hezky odstupňované odměny podle návratnosti vložených investic.

Neznáme samozřejmě veškeré části stupínku odměn, podle Forbes ale Cameron za Avatar: The Way of Water získá vskutku pohádkových 95 milionů dolarů, které by asi každému z nás vystačily na luxusní život bez další práce. Cameron ale nehodlá ani v budoucnu polevit. Hodlá totiž znovu natáčet pro National Geographic, zároveň musí dodělávat třetího Avatara a chystat i čtyřku s pětkou. A v neposlední řadě by prý rád konečně oprášil svůj námět o atomové bombě shozené na Hirošimu podle knihy The Last Train From Hiroshima: The Survivors Lost Book od Charlese R. Pellegrina. Jak to všechno stihne do režijního důchodu? Cameronovi je aktuálně 68 let a o 8 let starší Steven Spielberg taky pořád točí jako bůh. Pokud tedy bude držet zdraví, já bych si proti těmto plánům rozhodně nevsadil. A jen tak mimochodem, za prvního Avatara měl Cameron získat dokonce 350 milionů dolarů. Už jsem říkal, že je to neskutečný borec?

Zdroj: Forbes

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
22.02.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Časy, kdy Marvel v podstatě neudělal chybu a jeho filmy sklízely pozitivní přijetí u kritiků i diváků, jsou zřejmě pryč. Po bídné čtvrté fázi navíc přichází i zklamání z nového Ant-Mana. Film sice vydělává velké peníze, jenže málokomu se líbí. A to je do budoucna velký problém.

Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání
Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání
22.02.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Pokud jsou mezi fanoušky mrazivého seriálového krimi thrilleru Mindhunter takoví, kteří stále doufají v natočení třetí řady, režisér David Fincher jim svým posledním rozhovorem určitě radost neudělá.

20 filmů s největším počtem úmrtí. Kdo trumfnul Ramba nebo Hvězdnou pěchotu?
20 filmů s největším počtem úmrtí. Kdo trumfnul Ramba nebo Hvězdnou pěchotu?
21.02.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Zajímalo vás někdy, který film nabízí největší množství zabitých lidí a jestli náhodou Žhavé výstřely 2 nelžou, když tvrdí, že se jedná o nejkrvavější film všech dob? Inu, nyní vraždění v akčních šlágrech skutečně někdo spočítal a výsledky jsou docela překvapivé.

Nový český historický film dorazil pouze na Netflix. Streameři se perou o exkluzivitu
Nový český historický film dorazil pouze na Netflix. Streameři se perou o exkluzivitu
21.02.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix a spolu s ním i streameři jako Voyo či prima+ pochopili, že tuzemský obsah je klíčem k srdci českého diváka. Už několik měsíců tak mezi sebou služby soupeří o to, kdo bude mít tituly z kin v nabídce jako první.