FB pixel TP pixel
Žižka se v kinech dlouho neohřeje. Online bude nečekaně brzy © Bioscop

Žižka se v kinech dlouho neohřeje. Online bude nečekaně brzy

Ambiciózní historický spektákl Jan Žižka již brzy vstoupí kin. Přesto již bylo oznámeno datum vstupu snímku do online světa. A ačkoli má film ambice zlákat do kin statisíce diváků, v setmělých kinosálech bude exkluzivně jen necelé dva měsíce.

5. 9. 2022 13:00 | Filmové novinky

AKTUALIZACE: Tuzemský distributor Bioscop na zprávu o uvedení Jana Žižky online reagoval potvrzením, že datum uvedení 31. října na VOD platí zatím pouze pro americký trh. Termín uvedení na tuzemských VOD platformách ještě není stanoven a bude upřesněn v budoucnu.

Protože se letos již mnoha zámořských tržebních velikánů nedočkáme, doufají čeští kinaři, že historickou koprodukci Jan Žižka režiséra Petra Jákla vezmou diváci útokem. Dlouho odkládaný středověký velkofilm vstoupí do tuzemských kin již tento čtvrtek, v těch amerických pak bude premiérovat o den později. Na internetu se ovšem právě objevilo i datum vstupu Žižky do online světa. Podle webu GeekTyrant bude historická řežba dostupná k domácímu zhlédnutí již od 31. října.

Snímek bude pravděpodobně nejprve dostupný na VOD službách jako Google Play či iTunes, posléze může vstoupit na SVOD služby typu Netflixu. Vstup na TVOD či SVOD po pouhých 54 dnech od premiéry by překonal řadu jiných a taktéž velmi brzkých uvedení online. Například snímek Promlčeno zamířil online již po 75 dnech. Tři Tygři ve filmu: Jackpot se objevili na Netflixu po 74 dnech. A novinka Kdyby radši hořelo se na iTunes také zjevila po pouhých 75 dnech. Žádný z uvedených filmů ale nestál úctyhodných 20 milionů dolarů (asi půl miliardy korun) a nehrají v něm mezinárodní hvězdy jako Ben Foster, Sophie Lowe, Michael Caine, Matthew Goode, Til Schweiger, Roland Moller či William Moseley. Takto brzké uvedení online je tudíž velkým překvapením a může symbolizovat nedůvěru v návratnost investic v kinech.

Zdroj: Geek Tyrant

 20 373 zobrazení   392 se líbí
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Borec z Mumie se změnil v morbidně obézního chudáka. Jeho film sklízí potlesk
Borec z Mumie se změnil v morbidně obézního chudáka. Jeho film sklízí potlesk
04.09.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser patřil koncem 90. let mezi největší hvězdy Hollywoodu a miliony diváků ohromoval i svým vypracovaným břišním svalstvem. Nyní se pro nový film režiséra Darrena Aronofského proměnil ve smutného muže trpícího morbidní obezitou. A podle všeho jde o velkou pecku.

Pán prstenů je totální megahit. Jak si vede při srovnání s Hrou o trůny?
Pán prstenů je totální megahit. Jak si vede při srovnání s Hrou o trůny?
04.09.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Amazon poněkud nečekaně zveřejnil výsledky startu seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. A jestli jste si mysleli, že novinka streamovací služby Prime Video propadne, pak jste byli na omylu. Jedná se totiž o gigantický úspěch.

Netflix konečně ukázal trailer napínavé minisérie o slavné záchranné akci
Netflix konečně ukázal trailer napínavé minisérie o slavné záchranné akci
04.09.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě zveřejnil trailer k minisérii Záchranná mise v thajské jeskyni. Po dokumentu na Disney+ a hvězdně obsazeném dramatu od Amazonu, se bude snažit přiblížit známý příběh zaměřením na detailnost a autenticitou.

Recenze na Pána prstenů chválí velkolepost. Řada věcí však lidem pije krev
Recenze na Pána prstenů chválí velkolepost. Řada věcí však lidem pije krev
01.09.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Již zítra se dočkáme prvních dvou epizod letošního nejočekávanějšího seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Po fanouškovských nadšených reakcích se k velkolepému seriálu vyjádřili i kritici. Co si o seriálu myslí?