FB pixel TP pixel
8 důvodů, proč je Jared Leto neskutečný podivín © Focus Features / Sony Pictures / Warner Bros.

8 důvodů, proč je Jared Leto neskutečný podivín

Některých herců se nemůžeme nabažit, jiné hvězdy Hollywoodu naopak vystupují z davu a ukazují na odlišný přístup k vlastní slávě. Jedním z nich je určitě Jared Leto a my přinášíme osmičku důvodů, proč se nám stoprocentně nepřirostl k srdci. Přesto se však domníváme, že se ho rozhodně vyplatí sledovat.

5. 4. 2022 17:40 | Zajímavosti

Pro film pohřbil svou kapelu

Letova cesta do Hollywoodu nevedla přímo, přestože se poprvé objevil před kamerou už ve velmi mladém věku, dlouhou dobu bral herectví spíše jako koníček a sekundární zájem. Jeho vysněná kariéra byla totiž v hudebním průmyslu a tento sen se mu i splnil. Se svou kapelou 30 Second to Mars, zářným příkladem emo rockerského rozpuku prvního desetiletí nového milénia, objel několikrát zeměkouli a získal několikero ocenění. Je to ale už skoro deset let, co kapela vydala poslední desku, a vypadá to, že se k ní stoprocentně nehlásí. Před necelou dekádou také účinkoval v Klubu poslední naděje a za roli transexuálky Rayon o rok později získal i Oscara. Od té doby jsme o jeho vysněné kapele skoro neslyšeli. Náhoda? Nemyslíme si. Oscar prostě vypadá na poličce lépe.

Dává fakt divné dárky

Chápeme, že některé „wrap gifts“ mohou být dost únavné. Kdo by taky chtěl další usb, powerbanku či mikinu, že? A existují i způsoby, jak to lze vyřešit stylově, jako to udělal Keanu Reeves se svým kaskadérským týmem nebo Společenstvo prstenu se svým runovým tetováním. Jared Leto ale rád zachází do úplného extrému a nejzvráceněji obdarovával své spoluhvězdy na place Sebevražedného oddílu. Představitelka Harley Quinn, Margot Robbie, od něj dostala milostný dopis s živou krysou v příloze. Ostatní herci od něj zase obdrželi použité prezervativy. Vrcholem však bylo, když bez jediné poznámky nechal na plac dopravit mrtvé prase. Nevíme jak vy, ale my se asi zase radši vrátíme k těm mikinám…

Neumí přijímat kritiku

Pro osoby veřejného zájmu je někdy velmi obtížné přijímat kritiku a spousta hvězd se s tím vyrovnává po svém. Někdo taktně mlčí, někdo umí úder vrátit zpět a někdo se zase pravidelně objevuje ve videích „Celebrity Read Mean Tweets“. Jared Leto se ale nebál otevřeně pustit do křížku se svým hereckým kolegou Elijahem Woodem, který vyjádřil svou nelibost k jeho kapele. Údajně nechybělo málo, aby došlo i na fyzické vyjádření ohrazení se proti kritice. Představitel Frodo Pytlíka však zpětně vzpomíná na celý incident jako na poněkud bizarně komickou situaci. Zkrátka není nutné se brát vždycky stoprocentně vážně.

Občas je až příliš metodický herec

Hollywood si velice váží metodických herců, kteří se ponoří do role a udělají pro ni cokoliv. Jared Leto se evidentně v tomto trendu zhlédl, avšak dohnal jej až za poněkud únosnou hranu. Zatímco jeho příprava na roli feťáka Harryho obnášela bezdomovectví a celibát a všichni si jej pochvalovali za ztvárnění transgender ženy Rayon, v jejíž kůži údajně trávil celé dny, na setu Sebevražedného oddílu to už trochu přehnal. Nejenže neustále obdarovával své kolegy danajskými dary, ale režisér si musel na plac vyžádat psychologický dozor, jelikož údajně panovala natolik toxická atmosféra, že hrozil reálný kolaps celého natáčení.

Není nejlepší společník

Jednapadesátiletý Američan se nikdy nepyšnil dlouhotrvajícími vztahy, a dodnes střídá partnerky jako ponožky. Na přelomu milénia tvořil zajímavý pár s Cameron Diaz, ale vztah taktéž moc dlouho nevydržel. Podle různých zdrojů bude vše způsobeno tím, že se nejedná o nejspolečenštějšího člověka. Zatím sice nebyla vznesena žádná reálná obvinění, dlouho se však šušká, že se Leto neumí chovat k ženám a zneužívá svého hvězdného statusu. Nedivíme se, že Cameron a následně i Lindsay Lohan nebo Scarlett Johannson vzaly nohy na ramena.

Úplně nedrží pohromadě, doslova

Představitel Morbia se netají tím, že rád vyhledává herecké výzvy a náročná natáčení jsou jeho parketa. Často hraje postavy, které jsou nějakým způsobem postižené či hluboce trpí. Leto se do svých rolí dostává tak hluboko, že se nebojí obětovat kus sebe, ať už je to zrak v případě magnáta Niandera Wallace v Blade Runnerovi 2049 či své obočí a psychické zdraví v případě maniakálního Jokera. Zranění se mu ale nevyhýbají ani v hudební kariéře, kdy jeho záhadná aura přitáhla fanoušky natolik, že se neudrželi a rozbili mu nos.

Má trochu bizarní koníčky

Některé děti mají rády sladké, jiné zase roztomilá zvířátka. Malý Jared měl ale vskutku bizarní zálibu v tisíciletých kreaturách sajících krev. Právě kvůli své trochu lásce k vampýrům kývl na roli znetvořeného doktora Morbia. Louisianský rodák se netají svým obdivem k výkonu Garyho Oldmana jako krvelačného hraběte Drákuly, což by měla být jedna z hlavních inspirací pro marvelovského antihrdinu. Je až s podivem, že nebyl do role upíra obsazen již dříve. Sám ale uvádí, že jej mrzí, že mánie Stmívání přišla až v jeho pozdním věku.

Hraje si na uměleckou schovávanou

Někteří umělci se rádi chlubí svým rozpětím pole působnosti, jiní si s námi raději hrají na schovávanou. Každopádně nám ale trochu vrtá hlavou, proč má právě Leto potřebu se skrývat pod pseudonymem Batholomew Cubbins, což je jedna z postaviček slavného literáta dětských knížek Dr. Seusse. Jako vtípek možná jednou pobaví, jako running joke nám to přijde už spíš jen podivné.

Zdroj: The Wrap

17 detailů z traileru seriálu Obi-Wan Kenobi: Kdo jsou tajemní Inkvizitoři?
17 detailů z traileru seriálu Obi-Wan Kenobi: Kdo jsou tajemní Inkvizitoři?
14.03.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Obi-Wanův seriál se okamžitě stal nejočekávanější novinkou letošního roku. První díl dorazí na Disney+ 25. května, přesně pětačtyřicet let po premiéře Nové naděje. Teaser trailer velice příjemně navnadil a ukázal celou řadu easter eggů ze světa Star Wars.

40 největších easter eggů z nového Batmana s Pattinsonem
40 největších easter eggů z nového Batmana s Pattinsonem
08.03.2022 16:50:00 | Zajímavosti

Jeden z letošních nejočekávanějších filmů konečně dorazil do kin a nabídl diametrálně odlišnou podívanou než jakýkoli jiný předchozí netopýří snímek. Vedle toho jsme se dočkali desítek pomrknutí na komiksové fanoušky. Pojďme se podívat na ty nejvýznamnější easter eggy, které si pro nás Matt Reeves připravil.

8 vysmívaných herců, kteří si získali respekt diváků
8 vysmívaných herců, kteří si získali respekt diváků
07.03.2022 16:30:00 | Zajímavosti

Ne všichni mají snadnou cestu ke štěstí a především k rolím, díky nimž nejsou pouze gumovými panáky a postavičkami k smíchu. Vybrali jsme pro vás osmičku herců, jejichž kariéra nabrala nečekané obrátky.

Všech 21 detailů z traileru na Pána prstenů. Kolik jste jich přehlédli?
Všech 21 detailů z traileru na Pána prstenů. Kolik jste jich přehlédli?
27.02.2022 12:00:00 | Zajímavosti

Dost kritiky. Byť to skalní fandy asi až tolik netankuje, musíme si přiznat, že jsou tady i diváci, kteří nejenže svět Pána prstenů nemají příliš v malíku, ale dokonce vůbec netuší, co se v traileru nového seriálu děje. Těm bych chtěl nyní přiblížit, na co se zaměřit.