FB pixel TP pixel
Nejčernější komedie roku je konečně online. Bude vám ze sebe špatně © Film Europe

Nejčernější komedie roku je konečně online. Bude vám ze sebe špatně

Máte až po krk přeslazených romantických komedií a vztahovek, kde jsou hrdinové hodnější než Mirek Dušín? Na streaming konečně dorazila brilantní kousavá satira, která všechny tyto filmy hravě strčí do kapsy a ukáže jim velký zdvižený prostředníček.

25. 6. 2023 18:10 | Filmové novinky

„Kam až jsme schopni zajít v případě, že nám okolí nedává dostatek lásky a pozornosti, kterou si zasloužíme či po které toužíme?“ Tak se ptá snímek mladého režiséra Kristoffera Borgliho. Nečekejte ale žádné existenciální drama, norský tvůrce to vzal pěkně od podlahy a rozhodl se nastavit divákům bolestivě pravdivé zrcadlo, u kterého vám ale málem praskne bránice.

Černočerná satira

Signe a její partner Thomas, aspirující umělec, nejsou úplně páreček, se kterým byste se chtěli kamarádit. Jsou to totiž asi ti nejvíce toxičtí narcisti pod sluncem, a k tomu jsou pořádně soutěživí. Když se začne Thomasovi v jeho umělecké tvorbě dařit, rozhodne se Signe vzít osud do vlastních rukou a trochu pozornosti si utrhnout pro sebe. Skrze nadměrnou konzumaci zakázaných léků si způsobí extrémní formu ekzému, která jí přinese vytouženou pozornost a možná i konečně rovnocennost se svým partnerem.

Co by se mohlo zdát skoro jako body horor je ve skutečnosti hláškami nabitá černočerná komedie, která připomene úspěch tvůrců, jako Thomas Anders Jensen, a jejich specifický severský humor. Sledovat Je mi ze sebe špatně znamená sáhnout do vlastního nitra a umět si ze sebe a svých neduhů vystřelit. Kdo na tuhle absurdní jízdu přistoupí, čeká ho naprosto skvělých 90 minut vyplněných bonmoty, které mají potenciál stát se kultovními.

Vstupenka do Hollywoodu

Ostrý humor a kousavá poetika vynesla Borglimu vstupenku do Hollywoodu, s produkční filmu A24 momentálně připravuje svůj anglicky mluvený debut Dream Scenario, v němž se objeví Nicolas Cage jako profesor objevující se lidem ve snech po celém světě. Je mi ze sebe špatně je aktuálně dostupné na streamovací platformě Edisonline.

Zdroj: Film Europe

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejdrsnější horor roku dorazil na HBO jen 2 měsíce po premiéře v kinech
Nejdrsnější horor roku dorazil na HBO jen 2 měsíce po premiéře v kinech
23.06.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Neskutečně milé překvapení si přichystala tuzemská podoba streamovací služby HBO Max. Ta totiž uvedla už po dvou měsících od premiéry v kinech jeden z vůbec nejchválenějších a nejdrsnějších hororů letošního roku.

Nejnovější sci-fi seriál Marvelu naštval fanoušky. Vadí jim pohrdání tvůrci
Nejnovější sci-fi seriál Marvelu naštval fanoušky. Vadí jim pohrdání tvůrci
23.06.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Paranoidní seriálový thriller Tajná invaze od Marvelu ve středu debutoval na Disney+. Namísto debat o kvalitě seriálu se na sociálních sítích strhla bouře kritizující studio za využití umělé inteligence při tvorbě úvodní titulkové sekvence.

Nejlepší seriály všech dob míří na Netflix. HBO prodává i Bratrstvo neohrožených
Nejlepší seriály všech dob míří na Netflix. HBO prodává i Bratrstvo neohrožených
23.06.2023 14:25:00 | Filmové novinky

Slyšeli jste to? Právě se otřásl svět streamovacích služeb, protože podle nejnovějších informací chystá HBO skutečně zásadní prodej licencí na své největší a nejúspěšnější tituly historie, mezi nimiž bude i válečný fenomén Bratrstvo neohrožených.

Výměna manželek už jen online? Nové epizody v televizi neuvidíte
Výměna manželek už jen online? Nové epizody v televizi neuvidíte
22.06.2023 7:00:00 | Filmové novinky

Populární reality show, kterou sice nikdo nesleduje, ale přesto má na TV Nova vynikající sledovanost, se stěhuje. Nové díly uvidí diváci pouze online na streamovací službě Voyo. Uvedeno tak bude minimálně 7 nových epizod.