FB pixel TP pixel
Zrodila se nová seriálová klasika? Jedna rodina je víc než další Ulicí a Ordinací © Voyo

Zrodila se nová seriálová klasika? Jedna rodina je víc než další Ulicí a Ordinací

Zaujmout v dnešní záplavě nekonečných rodinných seriálů, které si vybudovaly neotřesitelnou základnu skalních diváků i pevné místo v jejich diářích, se na první pohled zdá být nemožné. Duchaplný scénář a sázka na kvalitní obsazení však dokázali i ve zdánlivě obsazených vodách českých rodinných seriálů vykouzlit úspěch jménem Jedna rodina.

Filmové novinky

Pokusit se nejen v televizním programu, ale i v online nabídce tuzemských streamovacích služeb postavit letitým stálicím, jako jsou třeba letos 18. narozeniny slavící Ulice nebo stejně stará Ordinace v růžové zahradě, na první dobrou nedává smysl. Bez ohledu na to, jak sáhodlouhé polemiky zvládne každý druhý kritik na tyto tituly napsat, jde totiž o stále nehynoucí, pevné pilíře sledovanosti a zájmu ze strany diváků, o čemž ostatně svědčí jejich stáří.

Nemělo by tak být žádným překvapením, že je to opět TV Nova, které se podařilo přijít v loňském roce s rodinnou podívanou Jedna rodina, další potenciální seriálovou stálicí. Hlavní vděk tvůrců i spokojených diváků v tomto případě musí chtě nechtě mířit jednak ke scénáristům, a pak také k obsazení. Není totiž žádným pravidlem, že se v českém rodinném seriálu setkáte s psychologicky uvěřitelnými postavami a duchaplnými dialogy, jež nejsou na každém rohu vycpány úmornou, patetickou vatou bez chuti i zápachu.

Jedna rodina však této pasti tuzemských titulů pro celou rodinu zatím odolává a co víc, zabalila svůj příběh do více než koukatelného hereckého ansámblu, jemuž vévodí spolehliví Filip Blažek, Berenika Kohoutová, Tereza Kostková či Tomáš Jeřábek. Na své si však přijdou i milovníci „starých dobrých herců“, kteří v jednotlivých dílech narazí třeba na Evu Holubovou, Pavla Zedníčka nebo Miroslava Vladyku.

Je tedy opravdu na co se koukat, a zatímco se letošní druhá řada necelé dva týdny před Vánoci dočkala svého finále, už od 1. ledna 2024 nabídne platforma Voyo premiérové díly třetí řady. Ta by měla být jedním z želízek v její nabídce zábavy pro rychle se blížící jarní sezónu. Za zmínku rovněž stojí, že Jedna rodina se aktuálně stále nachází ve stavu, kdy zdaleka nejde o nekonečný seriál a lze jí tak dát šanci s vyhlídkou na zatím zvládnutelných 40 dílů při 45minutové stopáži na každý z nich. Hledáte-li proto mezi svátky nebo pro nový rok titul, který bez obav zhltnete i s drahou polovičkou nebo příbuznými, možná jste právě našli.

Zdroj: Voyo / TV Nova

Sledovanost sci-fi Rebel Moon je zklamáním. Zack Snyder přesto děkuje fandům za dobytí Netflixu
Sledovanost sci-fi Rebel Moon je zklamáním. Zack Snyder přesto děkuje fandům za dobytí Netflixu
27.12.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera měla odstartovat celý nový multimediální vesmír, úvodní čísla sledovanosti jsou však daleko za očekáváním a o budoucnosti série rozhodnou následující dny. Samotný režisér přesto poděkoval fanouškům, že se dostal na vrchol TOP 10 žebříčku sledovanosti.

Netflix ovládly nečekané hity. Hřebejk vypráskal Rebel Moon, seriálům vládne ohnivá pohoda
Netflix ovládly nečekané hity. Hřebejk vypráskal Rebel Moon, seriálům vládne ohnivá pohoda
26.12.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Vánoce jsou pro diváky po celém světě unikátním obdobím, kdy to žádná velká premiéra nemá jednoduché. Své o tom ví i Zack Snyder, který má sice i v Česku početnou komunitu zastánců, ani on ale nic nezmůže proti síle Jana Hřebejka a jeho Pelíšků. A když jde o seriály, i Češi chtějí spíše navodit domácí pohodu, než prožívat velká dramata.

Aquaman 2 završil hrůzostrašný rok pro komiksy. Jeho tržby jsou velkou ostudou
Aquaman 2 završil hrůzostrašný rok pro komiksy. Jeho tržby jsou velkou ostudou
26.12.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Doslova apokalyptický rok pro komiksové adaptace končí dalším střípkem do mozaiky filmových selhání. Aquaman 2 potvrdil nejhorší predikce a někdejší miliardový brand se doslova topí v nezájmu publika.

Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku
Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku
25.12.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Zneuznaný režisér Zack Snyder uvedl minulý týden na Netflixu svou sci-fi novinku Rebel Moon a zdá se, že nehledě na tragické recenze dokázal zaujmout mnoho diváků. Variace na Sedm statečných totiž vystoupala na vrchol sledovanosti a Netflix obratem odhalil i trailer na pokračování, které ukazuje více akce.