FB pixel TP pixel
Netflix ovládly nečekané hity. Hřebejk vypráskal Rebel Moon, seriálům vládne ohnivá pohoda © Space Films / Magic Box

Netflix ovládly nečekané hity. Hřebejk vypráskal Rebel Moon, seriálům vládne ohnivá pohoda

Vánoce jsou pro diváky po celém světě unikátním obdobím, kdy to žádná velká premiéra nemá jednoduché. Své o tom ví i Zack Snyder, který má sice i v Česku početnou komunitu zastánců, ani on ale nic nezmůže proti síle Jana Hřebejka a jeho Pelíšků. A když jde o seriály, i Češi chtějí spíše navodit domácí pohodu, než prožívat velká dramata.

Filmové novinky

Chtějí Češi o Vánocích sledovat temné sci-fi ve stylu Sedmi samurajů? Velká část ano, ale rozhodně jich není většina. Dokazují to překvapivá data naší platformy FlixPatrol, která sledují popularitu na Netflixu a dalších streamovacích službách napříč glóbem. Ty ukazují, že Vánoce v oblíbenosti neovládl Zack Snyder, nýbrž staré dobré Pelíšky Jana Hřebejka. Ty se už na Štědrý den dokázaly procpat na 6. pozici a 25. prosince už byly dokonce první. Dařilo se jim přitom i na Slovensku, kde byly 24. prosince na 4. a o den později na 3. místě. Snyderovi se nicméně postavil i animovaný Grinch, který si držel fazónu celý týden a své druhé místo nehodlal vzdát bez boje. Rebel Moon tak skončil až na třetím místě, kde byl rovněž v obležení vánočních titulů.

Čtvrté místo totiž obsadila komedie S tebou mě baví svět, následovali Anděl Páně, Láska nebeská, Shrek, Vánoční příběh, Prázdniny a Vánoční kronika. Až na dvě výjimky tedy zářily starší licencované tituly, nikoli velké novinky Netflixu, což je pro streamera na zamyšlení. Ostatně v globálu je pro něj situace veselejší, když napříč zeměmi Rebel Moon statistiky ovládá a hned za ním je komorní sci-fi Nech svět světem a do TOP 10 se dostalo i pokračování Slepičí úlet: Zrození nuget a speciál Trevor Noah: Kde jsem to skončil. Ve světových datech zaujme i úspěch Top Gun: Maverick, který již Netflix pro řadu zemí licencuje. Pecce s Tomem Cruisem se daří mimo jiné v Holandsku, Norsku, Itálii či Řecku. Tak snad Maverick brzy doletí i k nám na pořádný dog fight!

Hořící krb je klasika

Naprostým šokem jsou nicméně statistiky seriálů. Myslíte si, že všemu vládne závěr seriálu Koruna nebo novinky Můj život s Walterovic kluky nebo Příšera ze starého Soulu? Ty ovládají zbytek TOP 10 žebříčku. V Česku a dalších 15 zemích světa (zdravíme do Německa, Francie či na Island) však vládne diváckému zájmu praskání hořícího krbu ve 4K. Nejen Češi holt zkrátka o Vánocích chtějí naladit atmosféru domácí pohody a trochu toho pomyslného rodinného tepla. Tak se přiznejte? Kdo si také krb o svátcích zapnul?

Zdroj: FlixPatrol / Twitter

Aquaman 2 završil hrůzostrašný rok pro komiksy. Jeho tržby jsou velkou ostudou
Aquaman 2 završil hrůzostrašný rok pro komiksy. Jeho tržby jsou velkou ostudou
26.12.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Doslova apokalyptický rok pro komiksové adaptace končí dalším střípkem do mozaiky filmových selhání. Aquaman 2 potvrdil nejhorší predikce a někdejší miliardový brand se doslova topí v nezájmu publika.

Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku
Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku
25.12.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Zneuznaný režisér Zack Snyder uvedl minulý týden na Netflixu svou sci-fi novinku Rebel Moon a zdá se, že nehledě na tragické recenze dokázal zaujmout mnoho diváků. Variace na Sedm statečných totiž vystoupala na vrchol sledovanosti a Netflix obratem odhalil i trailer na pokračování, které ukazuje více akce.

Voyo má nový špionážní hit. Česká novinka už je kompletně online
Voyo má nový špionážní hit. Česká novinka už je kompletně online
22.12.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo si v letošním roce připsala několik velmi odvážných premiér, které sklidily všeobecné ovace nejen za chrabrost tvůrců, ale i kvalitu finálního produktu. Dalším diváckým úspěchem do sbírky je nově šestidílný špionážní thriller Extraktoři.

Wednesday Netflixu nestačí. Seriálový hit dostane pokračování bez největší hvězdy
Wednesday Netflixu nestačí. Seriálový hit dostane pokračování bez největší hvězdy
22.12.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Hororová komedie Wednesday se stala nejsledovanějším anglicky mluveným seriálem Netflixu. Není proto divu, že se největší streamer rozhodl univerzum Addamsovy rodiny rozšířit o nový seriál. Vedle chystané druhé řady Wednesday dostaneme také seriál o strýčku Festerovi.