FB pixel TP pixel
John Wick 4 je akčním nářezem roku! Vyhnul se největší chybě a překonal vysoká očekávání © Lionsgate

John Wick 4 je akčním nářezem roku! Vyhnul se největší chybě a překonal vysoká očekávání

Nejnovější akční šleha v podání Keanu Reevese míří do kin a první diváci již měli možnost film John Wick 4 vidět. Jejich reakce neskrývají totální nadšení a mluví o bombastickém pokračování, které se navíc dokáže vyhnout časté chybě podobných přestřelkových nářezů.

7. 3. 2023 15:00 | Filmové novinky

Už 23. března dorazí do českých kin nové akční dobrodružství zabijáka Johna Wicka a tentokrát nás prý čeká dokonalé zakončení milované série, která je výstavní skříní kaskadérské práce. Ano, zakončení, protože ačkoli je ohlášený pátý film, první reakce diváků mluví o tom, že se dosavadní příběh vlastně dokonale završil a pokračování by ani nepotřeboval. Vzhledem k nadšení diváků je ale jasné, že je sequel s Keanu Reevesem prostě nevyhnutelný. Režisér Chad Stahelski totiž podle všeho překonal sám sebe a v extrémně dlouhé akční jízdě nabídnul dosud největší krvavou divočinu vůbec.

Jednohlasné nadšení

Reakce recenzentů jsou v podstatě totožné a slibují fanouškům Wickovy ságy ultimátní zábavu a dost možná nejlepšího zástupce svého žánru za poslední roky, možná dokonce i dekádu. Mluvíme tu samozřejmě o subžánru totálních bloodshedů, v nichž se v elegantní choreografii kosí desítky nájemných zabijáků, zatímco si logika často bere dovolenou. Jestli totiž něco Johnu Wickovi reakce vyčítají, je to značně videoherní přístup, v němž se na Keanu Reevese prostě hrnou laviny nepřátel a on je jednu po druhé odráží ve stále efektivních kombinacích přestřelek a pěstních soubojů. Navíc se podle všeho Stahelski s Reevesem vyhnuli nejčastější chybě podobných akčních opusů, kdy na ploše tří hodin tvůrci nedokáží nabídnout dost kreativity a postupně začnou gejzíry krve a bezuzdného střílení pouze nudit. Čtvrtému Wickovi se to ale podle dosavadních reakcí neděje, když kaskadérský tým přišel s dostatkem nápaditých sekvencí, jež neustále vybízejí k diváckému ohromení.

Je prý až neuvěřitelné, s jakou chutí dokáží kaskadéři k Wickovi i napočtvrté přistupovat a i ze zdánlivě obyčejných předmětů udělají likvidační nástroje smrti. Johnovo vražděníčko je podle všeho tak velkolepé a kreativní, že se ve své vlastní váhové kategorii jedná o dokonalé umění, jež vás sice na jednu stranu dokáže při své stopáži unavit, zároveň vás ale nabije adrenalinem od prstů na nohách až po poslední vlas na hlavě. Zároveň prý po dějové stránce nechybí řada překvapení a Kirsten Acuna z Insideru dokonce mluví o konci, který má nakročeno k tomu diváky rozdělit na dva nesmiřitelné tábory. Buď jak buď, božský Keanu je opět totální ďábel na mafiánskou špínu a zůstává dokonalým hrdinou akční řecké tragédie, která vás odpálí z bot do stratosféry diváckého nadšení. Jestli byste měli v březnu naběhnout na jeden film, je to podle všeho právě John Wick 4! I kvůli tomu, že se tu ve vedlejších rolích sešla akční smetánka v čele s Donnie Yenem, Scottem Adkinsem a Hiroyuki Sanadou.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Želvy Ninja konečně v pořádném filmu! První trailer dostane fanoušky do kolen
Želvy Ninja konečně v pořádném filmu! První trailer dostane fanoušky do kolen
06.03.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Želvy Ninja na svou opravdu věrnou filmovou adaptaci stále čekají, nyní se však zdá, že by se jí mohly dočkat. Ikonická čtveřice želváků Leo, Donnie, Raf a Mikey totiž nikdy neodpovídala své předloze tolik jako v nové adaptaci Mutant Mayhem.

Trailer závěrečného dílu The Last of Us odhaluje matku Ellie a útok Světlušek
Trailer závěrečného dílu The Last of Us odhaluje matku Ellie a útok Světlušek
06.03.2023 15:40:00 | Filmové novinky

A je to tady! Po osmi týdnech čekání se fanoušci The Last of Us konečně dočkají epického završení první řady, ve kterém Joela a Ellie čeká setkání se Světluškami. Hráče videohry pak potěší návrat oblíbené herečky v roli matky Ellie.

Nejchválenější kriminálku současnosti si v Česku nepustíte. Brzy se to snad změní
Nejchválenější kriminálku současnosti si v Česku nepustíte. Brzy se to snad změní
05.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Rian Johnson sice před lety nakrknul řadu fanoušků Star Wars, jeho kriminální projekty jsou ale pokaždé velkým hitem. Nyní se po dvou filmech ze série Na nože přesunul do televize s mysteriózní variací na Columba.

Vetřelec 7 spouští kamery. Nabídne mladé drsňačky a inspiruje se novým Predátorem
Vetřelec 7 spouští kamery. Nabídne mladé drsňačky a inspiruje se novým Predátorem
05.03.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Očekávaný návrat série Vetřelec už je na spadnutí. Režisér Fede Álvarez totiž konečně roztáčí kamery, aby přivedl na svět novou generaci drsňaček, které si poradí s xenomorphím šmejdem z vesmíru.