FB pixel TP pixel
10 důvodů, proč (ne)milovat Johnnyho Deppa © Walt Disney Pictures / Lionsgate / Warner Bros.

10 důvodů, proč (ne)milovat Johnnyho Deppa

Pirát, podivín a miláček davu. Ať už si myslíte o Johnnym Deppovi cokoliv, jedno se mu upřít nedá. Svým záhadným charismatem láká a baví fanynky a fanoušky bez rozdílu věku. A jelikož se jedná o jednu z nejambivalentnějších postav Hollywoodu, vybrali jsme pro vás pětici důvodů, proč ho zbožňovat a proč naopak moc ne. Na jakou stranu se postavíte vy?

6. 6. 2022 13:00 | Zajímavosti

Má rád své fanoušky a fanynky

Těžko byste hledali hollywoodskou hvězdou s početnější a oddanější fanouškovskou základnou, a navíc ještě tak věkově (nikoli však genderově) diverzifikovanou. Obzvlášť v těchto pro Deppa náročných časech si představitel Střihorukého Edwarda uvědomuje, jak důležité je mít dobrý vztah se svými fanoušky. Kdekoliv se Depp objeví, tam hýří úsměvy, pusinkami a rozdává fotografie na všechny strany. Možná i proto jej mají fanoušci natolik rádi, jelikož ví, že jejich milovaná hvězda se jim vždycky odvděčí.

Je tak trochu blázen

Ať si o právě skončeném soudu mezi Deppem a jeho bývalou partnerkou Amber Heard myslíte cokoliv, jedno je jisté. V tomhle toxickém vztahu nemají jeden druhému moc co vyčítat. Vypadá to, že zkrátka Depp nemá už nějakou chvíli svůj „sh*t“ pohromadě a vlastně nám nijak moc nevadí, že jej jako Grindelwalda či Jacka Sparrowa ještě nějakou chvíli neuvidíme.

Pomáhá, kde se dá

Depp se nevěnuje jen svým fanouškům, kteří na něj dlouhé hodiny čekají u červeného koberce, radost rozdává i tam, kde je to opravdu potřeba. Doma má původní kostým Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku a vozí jej neustále s sebou. To vše proto, aby mohl v roli roztržitého piráta rozdávat radost na onkologických odděleních nemocnic těm, kteří nemají tu sílu bít se v davu a dlouhých frontách před slavnostními premiérami.

Má sklony k alkoholismu

Kdekoliv se kentucký rodák objeví, automaticky jej musí doprovázet sklenka či čutora nějakého moku na posilněnou. I když se to často snaží zamaskovat, ne vždycky se mu to zrovna daří. Třeba jako na loňském filmovém festivalu v Karlových Varech, kde si z něj během debaty moderátoři dělali šprýmy a rázem se čirá tekutina na stole kvůli přeřeku změnila z obyčejné vody na pořádný korbel gin tonicu.

Svým dětem se opravdu věnuje

Ze společného soužití s francouzskou herečkou Vanessou Paradis má dvě děti, Johna Christophera a Lily-Rose, která se dokonce po jeho vzoru dala na hereckou kariéru. Přesto, že s jejich matkou již téměř deset let netvoří pár, i tak se snaží velké množství volného času věnovat svým dětem a dát jim veškerou lásku a péči. Chce pro své potomky jen to nejlepší a údajně to i byl jeho největší hnací motor v soudních tahanicích s Amber Heard. Chtěl totiž zbavit své děti nálepky, že jejich otec je obviněný násilník.

Stal se obětí herecké škatulky

Mnoho fanoušků osmapadesátiletého herce uctívá za jeho herecký um a požadují, aby mu byl konečně udělen Oscar. Což je ale trochu problém, protože Depp má dlouhodobě pouze jednu hereckou polohu, kterou do velké míry definovala jeho spolupráce s Timem Burtonem. Pro Deppa je nejpohodlnější, když se jeho role moc neliší od reality a může být sám sebou. Tedy roztomilým výstředním mužem, který je jakoby vytržený z reality, ale záhadným způsobem jej všichni obdivují.

Záleží mu na zvířatech

Že mají hollywoodští herci mnoho domácích mazlíčků a věnují jim spoustu své lásky, není žádná novinka. Depp ale svou lásku k němým tvářím posunul ještě o kus dál a místo psa, kočky či křečka adoptoval koně. Zatímco Andrej Tarkovskij téměř popravil koně v hořících ruinách v Andreji Rublevovi, Depp se rozhodl zachránit oře z Ospalé díry poté, co se dozvěděl, že má být po natáčení utracen. Doufáme, že mu zajistil dostatek lásky a ovsa.

Oplétačky s policí mu nejsou cizí

Když pomineme vleklý soudní spor mezi ním a Amber Heard, není to pro Deppa poprvé, co se setkal s policií. Je to zkrátka asi dost horká hlava. Jen v devadesátých letech byl třikrát podezírán a dvakrát dokonce zatčen za páchání trestného činu. V roce 1994 za zničení hotelového majetku, o pět let později za napadení fotografa. Něco nám říká, že svou slávu a pozornost médií nezvládá úplně nejlépe.

Je cílevědomý i mimo herectví

Dospívání je doba, kdy mnoho z nás snilo o tom mít rockovou kapelu a davy fanoušků, patnáctiletý Johnny ale svůj sen dovedl až ke skutečnosti. Jeho kapela The Kids měla podepsaný deal s Los Angeleským vydavatelství, a to díky podpoře Deppova ředitele ve škole, který jej v lásce k hudbě podpořil. Jen u vlastní kapely ale nezůstal a v roce 1997 dokonce Depp hostoval jako kytarista v písni Fade-in-out legendárních britpopových Oasis.

Má hodně zvláštní fobie

Tanec je spontánní věc plná vášně a radosti z pohybu, je jen málo lidí, kteří by jej neměli rádi. A pokud se jim taneční kreace protiví, tak především z důvodu přísných pravidel, kroků a choreografie. Představitel Jacka Sparrowa je ale zvláštní výjimkou, tanec z duše nenávidí a má z něj opravdický strach. Dokonce se zapřísáhl, že nikdy v životě nebude tančit, maximálně ve filmu pod dozorem a tvrdým tréninkem choreografa.

Zdroj: Autorský článek

10 důvodů, proč absolutně (ne)milovat Toma Cruise
10 důvodů, proč absolutně (ne)milovat Toma Cruise
30.05.2022 9:00:00 | Zajímavosti

Milujeme ho a nenávidíme zároveň, je legendou i jedním z největších podivínů Hollywoodu… a ve svých skoro šedesáti letech nás nepřestává překvapovat. Tom Cruise je muž mnoha tváří a my jsme pro vás vybrali 10 důvodů, proč si tohohle prťavého herce (ne)zamilovat.

Megarozbor Obi-Wana Kenobiho: Co všechno jste přehlédli v prvních epizodách?
Megarozbor Obi-Wana Kenobiho: Co všechno jste přehlédli v prvních epizodách?
29.05.2022 12:30:00 | Zajímavosti

Nejočekávanější seriál posledních několika let má za sebou premiérové dva díly. A jelikož tvůrci rozehráli epický příběh propojující prequelovou a originální trilogii, logicky jsme se dočkali celé řady odkazů a pomrknutí na nejrůznější předcházející projekty. Pojďme si oba díly rozebrat.

Ultimátní rozbor traileru Obi-Wana Kenobiho: Co všechno jste přehlédli?
Ultimátní rozbor traileru Obi-Wana Kenobiho: Co všechno jste přehlédli?
05.05.2022 17:00:00 | Zajímavosti

Streamovací služba Disney+ vydala k oslavám Star Wars dne další trailer k očekávanému seriálu Obi-Wan Kenobi. Ten na Disney+ debutuje už 27. května rovnou dvouepizodním otvírákem. Pojďme se proto podívat na odhalení a easter eggy z nového traileru.

Seriál o Obi-Wanovi se masivně přepisoval. Změnou prošel i hlavní padouch
Seriál o Obi-Wanovi se masivně přepisoval. Změnou prošel i hlavní padouch
18.04.2022 10:30:00 | Zajímavosti

Renomovaný server The Hollywood Reporter přišel se zajímavými informacemi ohledně produkce seriálu Obi-Wan Kenobi. Ten byl původně mnohem temnější a také v něm vystupoval jiný záporák. Lucasfilm ale veškeré spekulace popírá.