FB pixel TP pixel
Druhoválečná novinka Netflixu v opulentním traileru. Bombardování střídají potoky slz © Netflix

Druhoválečná novinka Netflixu v opulentním traileru. Bombardování střídají potoky slz

Netflix po půl roce čekání ukazuje novou velkolepou upoutávku na minisérii Jsou světla, která nevidíme, jež vychází z knihy oceněné Pulitzerovou cenou. Velkolepé drama z druhé světové války se táhne napříč několika lety a představí propletený příběh člena Hitlerjugend a slepé dívky.

Filmové novinky

Nová minisérie Jsou světla, která nevidíme startuje na Netflixu už 2. listopadu, a tak je nejvyšší čas, aby streamer trochu zatopil pod kotlem propagace. Sype tudíž z rukávu monumentální 3 a půl minuty dlouhý trailer, který nenechá jediný slzný kanálek suchý a nešetří ani záběry na bombardování měst.

Seriál inspirovaný románem ověnčeným Pulitzerovou cenou vypráví příběh Marie-Laure Leblancové (Aria Mia Loberti), slepé francouzské dívky, která za druhé světové války najde útočiště u svého otce a zádumčivého strýce v St. Malo, a Wernera Pfenniga (Louis Hofmann), výjimečného dospívajícího Němce a experta na opravy rádií všeho druhu ve službách nacistického režimu. Tihle dva tají svoji vzájemnou blízkost, která zůstává jiskřičkou naděje i v těch nejtemnějších válečných časech. Dojemnou novinku pro Netflix natočil režisér Shawn Levy, takže nepřekvapí, že seriál hýří velkými trikovými scénami a snaží se za každou cenu dolovat z diváků hektolitry slz. Někdo by se nemusel bát označit seriálovou adaptaci za těžkotonážní kýčařinu. Netflix ale moc dobře ví, že publikum tyto obří melodramatické dojáky zbožňuje, takže ačkoli je prakticky jisté, že seriál bude mít své odpůrce v řadách milovníků syrového válečného vyprávění, miliony domácností u něj probrečí hned několik balení kapesníků.

Zdroj: Netflix

 8 zobrazení  
Primácká hrůza Eliška a Damián našla dno sledovanosti
Primácká hrůza Eliška a Damián našla dno sledovanosti
03.10.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Ačkoli jsme před týdnem předvídali, že by si mohla televize Prima s novou epizodou Elišky a Damiána ještě více zoufat nad klesající sledovaností, nová data ukazují, že dno bylo zdá se nalezeno.

Druhou řadu Lokiho viděli první diváci. Spása Marvelu se rozhodně nekoná
Druhou řadu Lokiho viděli první diváci. Spása Marvelu se rozhodně nekoná
03.10.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Loki se tento pátek vrací na Disney+ se svou druhou řadou. Podle kritiků, kteří viděli první čtyři epizody, se opět dočkáme zábavné a ztřeštěné podívané se skvělými herci. K vrcholům seriálu patří dialogové přestřelky mezi Tomem Hiddlestonem a Owenem Wilsonem.

Nový apokalyptický thriller Netflixu ukáže zhroucení světa. Trailer nabízí mrazivou podívanou
Nový apokalyptický thriller Netflixu ukáže zhroucení světa. Trailer nabízí mrazivou podívanou
02.10.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix konečně ukázal jeden z nejočekávanějších filmů konce letošního roku. V apokalyptické novince budou Julia Roberts a Ethan Hawke čelit kybernetickému útoku, po němž se začne hroutit svět.

Nový Predátor je na cestě. Naváže na úspěšnou řežbu s indiány
Nový Predátor je na cestě. Naváže na úspěšnou řežbu s indiány
02.10.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci vesmírného lovce mohou začít oslavovat. Zdá se totiž, že pokračování snímku Predátor: Kořist vstoupilo do fáze vývoje a začíná se na něm doopravdy výrazně pracovat.