FB pixel TP pixel
Druhou řadu Lokiho viděli první diváci. Spása Marvelu se rozhodně nekoná © Lucasfilm

Druhou řadu Lokiho viděli první diváci. Spása Marvelu se rozhodně nekoná

Loki se tento pátek vrací na Disney+ se svou druhou řadou. Podle kritiků, kteří viděli první čtyři epizody, se opět dočkáme zábavné a ztřeštěné podívané se skvělými herci. K vrcholům seriálu patří dialogové přestřelky mezi Tomem Hiddlestonem a Owenem Wilsonem.

Filmové novinky

Již v pátek se na Disney+ vrátí oblíbený Loki se svou druhou řadou. Lstivého boha opět ztvární charismatický Tom Hiddleston a tentokrát se pokusí zachránit svět před hrozbou mocného Kanga (Jonathan Majors), jehož varianty jsme viděli v první řadě a také ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania. Těšit se můžeme také na Mobia v podání Owena Wilsona či Lokiho variantu Sylvii (Sophia Di Martino). Vybraní kritici již měli možnost vidět první čtyři epizody z celkových šesti a o své názory se podělili na sociálních sítích. Disney by určitě rád zopakoval úspěch první řady, která u kritiků i fanoušků sklízela převážně kladná hodnocení a oblíbenost Lokiho postavy potvrzovala i vysoká čísla sledovanosti. Jak si tedy u recenzentů vede nová řada?

Většinově převládá názor, že i druhá řada Lokiho je velmi povedená a zábavná jízda. Sice nedosahuje takové břitkosti v dialogových výměnách a příběh není tak poutavý jako prvně, přesto v nápaditém vyprávění dojde k několika zajímavým událostem a nečekaným zvratům. Ze seriálu pak nejvíce zaujmou slovní přestřelky mezi Hiddlestonem a Wilsonem, chemie mezi oběma herci je znovu podmanivá a jejich společné scény jsou na Lokim to nejlepší. Navíc je skvěle doplňuje jedinečný Ke Huy Quan (Všechno, všude, najednou).

Po delší době zde prý máme projekt z MCU, který nepůsobí genericky – má strhující akci, bohatou výpravu, vyvolává napětí a přináší nové silné postavy. Seriál sice začíná pomalu a je přeplácaný, ale každou další epizodou je lepší. Stížnosti padají převážně na zápletky s cestováním v čase, které jsou zmatené a překombinované. Vzrušující pocit ze sledování, který nabídla první řada, se už bohužel neopakuje. Premiéra první epizody druhé řady proběhne na Disney+ v pátek 6. října, další díly se objeví s týdenní periodicitou.

Zdroj: ComicBookMovie

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nový apokalyptický thriller Netflixu ukáže zhroucení světa. Trailer nabízí mrazivou podívanou
Nový apokalyptický thriller Netflixu ukáže zhroucení světa. Trailer nabízí mrazivou podívanou
02.10.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix konečně ukázal jeden z nejočekávanějších filmů konce letošního roku. V apokalyptické novince budou Julia Roberts a Ethan Hawke čelit kybernetickému útoku, po němž se začne hroutit svět.

Nový Predátor je na cestě. Naváže na úspěšnou řežbu s indiány
Nový Predátor je na cestě. Naváže na úspěšnou řežbu s indiány
02.10.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci vesmírného lovce mohou začít oslavovat. Zdá se totiž, že pokračování snímku Predátor: Kořist vstoupilo do fáze vývoje a začíná se na něm doopravdy výrazně pracovat.

Do Elišky a Damiána udeřil blesk. Trapná scéna nevysvětlí ani učivo základní školy
Do Elišky a Damiána udeřil blesk. Trapná scéna nevysvětlí ani učivo základní školy
02.10.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Seriál televize Prima nepřestává divákům darovat absurdní momenty, nad nimiž nelze než kroutit hlavou. Po ultimátní bitce v kancelářích a útoku vysavače přichází marný pokus o vysvětlení elektromagnetismu. A je to skutečně bolestivé pro mozek.

Nejbrutálnější seriálová novinka roku nezklamala. Kritici našli jen pár chyb
Nejbrutálnější seriálová novinka roku nezklamala. Kritici našli jen pár chyb
02.10.2023 15:00:00 | Filmové novinky

První tři epizody očekávaného spin-offu seriálu Banda jsou už online a kritici tento nový projekt s brutálními výjevy ve velkém chválí za zachování stylu originálu i hledání vlastní cesty.