FB pixel TP pixel
Kina začínají promítat online! Včetně odborných úvodů a možnosti diskuze © TMDB

Kina začínají promítat online! Včetně odborných úvodů a možnosti diskuze

Zavřená kina se snaží svým návštěvníkům nabídnout alespoň nějakou alternativu, aby jim nevypadly příjmy a zároveň, aby potěšily své věrné diváky. Se zajímavou nabídkou nyní přichází Aerofilms.

České novinky

Kino u vás doma

Spřátelená kina Aero, Bio OKO a Světozor (vše Praha), Bio Central v Hradci Králové a Univerzitní kino Scala v Brně nabízí online streamy nazvané Moje kino LIVE. Nejde však o ledajaké streamování filmů. Abyste měli pocit jako v kině, dostanete před filmem i odborný úvod a během filmu budete mít možnost chatovat s ostatními diváky, případně se účastnit debat o filmu. Zkrátka pohodová, trochu festivalová atmosféra. Jen z pohodlí domova.

Jak to všechno funguje? Dneškem počínaje si na stránkách zmíněných kin můžete kupovat vstupenky na jednotlivá představení, která v nejbližších dnech čítají:

  • 18.3. 20.00 Parazit
  • 19.3. 20.00 Divoké historky
  • 20.3. 20.00 Malá lež (The Farewell)
  • 21.3. 20.00 Zelená kniha
  • 22.3. 20.00 The Kid

Podpořte své oblíbené kino

Vstupenky se prodávají vždy do 19.00 a můžete si vybrat cenu vstupenky podle toho, jak moc chcete kina podpořit. Cena začíná na 100 Kč, pokud jste však cinefil, či prostě chcete svému kinu opravdu hodně pomoci v přežití, máte možnost za vstupenku zaplatit i mnohem více peněz. Verze pro kinofily je nabízena za 1000 korun. Vyšší částkou samozřejmě nezískáte žádné výhody, prostě jen ukážete, že to se svou vášní pro film a dané kino myslíte vážně. 30 minut před představením dostanete odkaz pro stream, kde můžete již před filmem nasávat atmosféru spolu s ostatními.

 3 062 zobrazení   15 se líbí
Nejlepší komedie roku 2019 je konečně dostupná online. Kde si ji přehrát?
Nejlepší komedie roku 2019 je konečně dostupná online. Kde si ji přehrát?
18.03.2020 12:00:00 | České novinky

Komedie Vlastníci režiséra a scenáristy Jiřího Havelky je konečně online! V pohodlí domova si tak můžete doslova za pár korun přehrát nejpovedenější satirický film za poslední roky.

AKTUALIZACE: Na karanténu reagují platformy se speciální nabídkou
AKTUALIZACE: Na karanténu reagují platformy se speciální nabídkou
13.03.2020 15:00:00 | České novinky

Se zavřením kin a zrušením festivalů se očekává přesun zájmu diváků lačnících po nových filmech a seriálech směrem k online sledování. Dobrou zprávou je, že už první weby na tuto nenadálou situaci reagují. Na Dafilms najdete nově filmy ze zrušeného festivalu Jeden svět. Kuki zase zpřístupňuje svoje dětské pořady zdarma. Reaguje také O2.

Koronavirus: Řetězec kin Cinema City nezavřel a opět líže morální dno
Koronavirus: Řetězec kin Cinema City nezavřel a opět líže morální dno
13.03.2020 11:00:00 | České novinky

V České republice platí stav nouze, který de facto zakazuje jakékoli šrocování lidí na jednom místě ve větším počtu než 30 osob. Zatímco většina kin na měsíc zavřela své brány, Cinema City doluje peníze.

PODCAST: Koronavirus a jeho dopady na filmový byznys a diváky
PODCAST: Koronavirus a jeho dopady na filmový byznys a diváky
12.03.2020 14:00:00 | České novinky

Koronavirová situace je nově označená za pandemii a dopad na denní život i ekonomiku začíná být masivní. V novém podcastu jsme se na obě tyto strany mince podívali a rozebrali, jaký dopad má koronavirus na filmový byznys a životy filmových diváků.