FB pixel TP pixel
Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO? © CW

Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO?

Na americké stanici The CW, která přeprodává svou produkci Netflixu či HBO, se konal velký třesk a mnoho seriálů ze dne na den skončilo. Které seriály již další řady nedostanou a jaké byly důvody jejich zaříznutí?

22. 5. 2022 12:00 | Streaming novinky

Streamovací byznys v tuto dobu sahá na svůj vrchol a jak vidíme na příkladu Netflixu, doby bezhlavého utrácení jsou pryč. I nové vedené HBO se po spojení s Discovery rozhodlo zaměřit především na streaming a své roztříštěné síly v televizním byznyse sjednotit. Velký třesk se proto konal u stanice The CW, která je společným podnikem právě Warnerů a CBS (Paramount), a v zákulisí se již delší dobu hovoří o jejím prodeji. A protože rozhodnutí o zrušených seriálech probíhalo v několika etapách, rozhodli jsme se vytvořit seznam všech zrušených seriálů a doplnit jej o důvody jejich ukončení.

Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO? © CW

Legends of Tomorrow: Po sedmi sezónách byl na stanici The CW tento seriál, který byl spin-offem Flashe a Arrowa, zrušen. Navzdory nižší sledovanosti - alespoň ve srovnání s ostatními televizními stanicemi - vydržel Legends of Tomorrow tak dlouho díky smlouvě s Netflixem, a díky zahraničním prodejům. Podle The Hollywood Reporteru chtěl generální ředitel CW Mark Pedowitz seriál obnovit, protože ale WB nechtěl dále platit za pronájem studiových prostor, seriál skončil.

Batwoman: Podobně jako u výše zmíněného seriálu nehrála při zrušení seriálu roli ani tak sledovanost jako neochota Warnerů platit další pronájem studia.

Naomi: Superhrdinka Naomi se na The CW moc dlouho neohřála a její zrušení bylo oznámeno pouhé dva dny po finále první řady. I když důvod zrušení seriálu nebyl sdělen, je více než pravděpodobné, že je to kvůli potenciálnímu prodeji stanice.

Odkaz: Jeden ze dvou spin-offů seriálu Upíří deníky byl po čtyřech sezónách zrušen. Zde byl důvod zrušení čistě finanční, protože WB a CBS v roce 2019 ukončily smlouvu s Netflixem, který seriál v USA vysílal týden po premiéře a Odkaz již dále nebyl považován za ziskový.

Dynastie: Dynastie byla po páté sérii zrušena pravděpodobně proto, že skončila smlouva mezi Netflixem a CW. Mezinárodní prodeje, z nichž WB a CBS profitovaly, již nebyly tak lukrativní jako dříve.

Čarodějky: Seriál stanice CW běžel čtyři sezóny, přičemž finále 4. řady (vysílané 10. června) bude sloužit jako závěr celé série. Za jeho zrušením však opět s největší pravděpodobností stojí potenciální prodej stanice CW a také konec smlouvy s Netflixem, jehož byly Čarodějky součástí.

Roswell: Nové Mexiko: Stanice CW zrušila seriál před odvysíláním čtvrté série v červnu. Důvodem ukončení je opět vypršení smlouvy s Netflixem, čímž se seriál jeví dále finančně ztrátový.

In The Dark: Důvod zrušení seriálu: potenciální prodej stanice a nedostatečná ziskovost po konci smlouvy s Netflixem.

4400: Stejně jako Naomi byl i seriál 4400 zrušen po pouhé jedné řadě. Seriál se bohužel stal další obětí zdánlivě nejasné budoucnosti stanice CW.

Riverdale: Jeden z největších hitů CW skončí svou 7. řadou, která se teprve začne natáčet. Delší dobu se o konci spekulovalo i kvůli hercům, kteří chtějí kariérně jít dál.

Zdroj: THR

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Reklamy na Netflixu se blíží. Streamer odhalil své plány
Reklamy na Netflixu se blíží. Streamer odhalil své plány
19.05.2022 9:00:00 | Streaming novinky

Máte rádi Netflix bez reklam? Tak to pro vás máme špatnou zprávu. Podle deníku New York Times řekl Netflix svým zaměstnancům, že levnější varianta jejich platformy s reklamami by mohla dorazit do konce letošního roku. Společnost tak reaguje na prudký pokles vlastních akcií a rostoucí sílu konkurence.

Nespokojení zaměstnanci Netflixu narazili. Vedení jim poslalo jasný vzkaz
Nespokojení zaměstnanci Netflixu narazili. Vedení jim poslalo jasný vzkaz
16.05.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Část zaměstnanců Netflixu se před nedávnem ohradila vůči některým komediálním pořadům, které se na streamovací stanici objevily, a žádala jejich stažení. Streamovací gigant na tyto protesty důrazně zareagoval.

Češi dobyli Netflix! Mají nejúspěšnější film roku a další hity
Češi dobyli Netflix! Mají nejúspěšnější film roku a další hity
14.05.2022 8:30:00 | Streaming novinky

Českým filmům se na tuzemském Netflixu obecně daří. Nyní však mají Češi vůbec nejúspěšnější film letošního roku a ani další zástupci české kinematografie se neztratili.

Netflix pláče. Disney+ výrazně navyšuje počet předplatitelů a giganta dotahuje
Netflix pláče. Disney+ výrazně navyšuje počet předplatitelů a giganta dotahuje
14.05.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamingových hráčů oznámil svoje kvartální výsledky, a je to radostné čtení pro akcionáře Walt Disney Company. Služba Disney+ přidala za poslední 3 měsíce 8 milionů nových předplatitelů a celkově už jich má celosvětově 138 milionů. Černý Petr tak zůstává pouze Netflixu, který jako jediný z velkých hráčů v poslední době klesl.