FB pixel TP pixel
Konečně jiná štědrovečerní pohádka. ČT vyměnila režiséra Janáka, vsadí na ženské hrdinky © Česká televize

Konečně jiná štědrovečerní pohádka. ČT vyměnila režiséra Janáka, vsadí na ženské hrdinky

Štědrovečerní pohádky České televize patří pravidelně mezi nejsledovanější pořady celého roku. Dlouho však diváci hořekují nad jejich zpracováním. Letošní rok by ale mohl dopadnout výrazně jinak.

Filmové novinky

Letošní štědrovečerní pohádku režíruje jeden z autorů loňské nejlepší komedie Přišla v noci. Z trůnu tak sesazuje Karla Janáka, který už měl na režii pohádek pro ČT málem monopol. Novinka Tři princezny by měla divákům přinést sic v lecčems klasickou, v něčem ale též netradiční podívanou. Už samotný motiv toho, že hlavními hrdinkami jsou právě titulní tři princezny, které musí zachránit království, je pro tradicemi natolik zatížený tvar vskutku osvěžující. „Už názvem chceme říct, že to bude příběh o výrazných hrdinkách, a ne o hrdinech. A hlavní myšlenkou je spolupráce. Když si navzájem pomáháme, máme větší šanci úspěšně řešit nejrůznější problémy, a v pohádce tak zachránit celý svět. Naše urozené slečny se řídí stejným mottem jako Tři mušketýři – Jedna za všechny, všechny za jednu,“ nechal se slyšet Pavlíček.

Právě režisérův smysl pro humor, který si mohli diváci oblíbit nejen v hororové komedii Přišla v noci, ale též v rodinné taškařici Chata na prodej nebo Nonstop lahůdky, byl asi jedním z rozhodujících faktorů, proč volba padla právě na něj. „Pohádku režíruji poprvé a přiznávám, že to byl můj velký sen. Dobrou pohádku si definuji jako dobrodružný film s trochou humoru. Ten do děje rozhodně patří. A bude i ve Třech princeznách,“ dodává mladý tvůrce. Vánoční pohádku uvidí diváci na televizních obrazovkách nepřekvapivě na Štědrý večer a my se na ni letos snad pro jednou i těšíme. Snad je toto první krůček k větší pohádkové emancipaci.

Zdroj: Česká televize

Pět let nehrála a teď lidem láme krky. Netflix odhalil drsný akční trailer s Jessicou Albou
Pět let nehrála a teď lidem láme krky. Netflix odhalil drsný akční trailer s Jessicou Albou
24.05.2024 16:25:00 | Filmové novinky

V katalogu Netflixu se brzy objeví očekávaný akční thriller Tvrdá odplata s Jessicou Albou v hlavní roli. Ke snímku právě vyšel trailer, který slibuje napínavý příběh o pomstě plný výbuchů a intenzivní kontaktní akce ve stylu Johna Wicka.

Popelka s tmavou pletí a modrými vlasy? Disney naštval diváky, ti se zlobí zbytečně
Popelka s tmavou pletí a modrými vlasy? Disney naštval diváky, ti se zlobí zbytečně
23.05.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Ačkoli by se mohlo zdát, že už si diváci na obsazování herců a hereček tmavé pleti do rolí fikčních postav dávno zvykli, při každém novém oznámení se potvrdí, že opak je pravdou. V případě nového dílu série Následníci je ale humbuk zcela zbytečný.

Nová akční komedie Netflixu je označována za geniální. Streamer ji ale v Česku neuvede
Nová akční komedie Netflixu je označována za geniální. Streamer ji ale v Česku neuvede
23.05.2024 16:00:00 | Filmové novinky

O krimi komedii Hit Man se mluví již nějakou dobu a není divu. Hlavní roli ztvárnil stále populárnější Glen Powell, film má skvělé ohlasy od diváků i kritiků a také se prodal za pořádný balík. My si na něj však budeme muset ještě chvíli počkat.

Postapokalyptická fantasy Netflixu končí. Trailer láká na poslední výpravu lidských hybridů
Postapokalyptická fantasy Netflixu končí. Trailer láká na poslední výpravu lidských hybridů
23.05.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Nový trailer ke třetí a závěrečné sérii populární postapokalyptické fantasy Sweet Tooth: Chlapec s parožím právě dorazil. Fanouškům přináší pohled na poslední dobrodružství hlavního hrdiny Guse a návrat do nehostinného světa zničeného pandemií.