FB pixel TP pixel
Netflix odhalil sci-fi Kosmonaut z Čech. V prvním traileru září Adam Sandler © Netflix

Netflix odhalil sci-fi Kosmonaut z Čech. V prvním traileru září Adam Sandler

Po letech čekání jsme se konečně dočkali a streamovací obr Netflix odhalil první trailer na očekávanou sci-fi s Adamem Sandlerem Kosmonaut z Čech. Snímek dorazí v březnu a nabídne hvězdné obsazení.

Filmové novinky

Sci-fi Kosmonaut z Čech patří mezi nejambicióznější nové projekty Netflixu a první ukázka přichází více než tři roky po prvním oznámení, že se kniha Jaroslava Kalfaře dočká u streamera své filmové podoby. Kalfař knihu napsal v roce 2017 a vypráví o českém astrofyzikovi Jakubovi Procházkovi, který byl vybrán k nebezpečné průzkumné misi na pozorování neznámého vesmírného mraku Chopra, nacházejícího se mezi Zemí a Venuší. Sám v raketě pak přemýšlí o svém životě a vede filozofické debaty s imaginárním mimozemským pavoukem, vedle toho se utká s ruskou posádkou a bude doufat v návrat domů, aby zkusil napravit pošramocený vztah se svou ženou. Oficiální synopse Netflixu je nicméně výrazně skromnější a slibuje následující: „Kosmonaut se vrátí na Zemi a zjišťuje, že v manželství, které tu nechal, ho už nejspíš nic pěkného nečeká. V zoufalé snaze napravit pochroumaný vztah se ženou mu pak pomáhá tajemné prastaré stvoření, které se ukrývá v hlubinách jeho lodi.“

Skromná je i první upoutávka, která se Netflixu vešla pod 30 vteřin a ukazuje herce Adama Sandlera, který kráčí ve skafandru za doprovodu voiceoveru přírodou. Zdá se, že režisér Černobylu Johan Renck skutečně naservíruje svérázné sci-fi podobenství a poskytne dostatek prostoru pro Sandlerovo již dávno prokázané dramatické herectví. Snímek dorazí na Netflix již 1. března a připomeňme, že se natáčel v Česku. Vedle Sandlera k nám dorazily i další výrazné postavy světového filmu jako Carey Mulligan nebo Paul Dano.

Zdroj: Netflix

Marvel vyhodil stěžejní hvězdu a musí předělávat filmy. Herec má namířeno do vězení
Marvel vyhodil stěžejní hvězdu a musí předělávat filmy. Herec má namířeno do vězení
19.12.2023 7:00:00 | Filmové novinky

Herec Jonathan Majors byl soudní porotou shledán vinným z napadení a obtěžování a jeho kariéra je zřejmě u konce. Již dříve se ho zbavila jeho agentura, nyní ho hodil pod vlak i komiksový obr Marvel. Ten musí měnit celou filmovou strategii.

První dospělá Marvelovka odhalila parádní akci. Brutální trailer má krev, zlomeniny i průstřely
První dospělá Marvelovka odhalila parádní akci. Brutální trailer má krev, zlomeniny i průstřely
18.12.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Marvel právě vydal novou drsnou upoutávku k chystanému seriálu Echo, v níž potvrdil, že se po vzoru úspěšného seriálového Daredevilla vrátí k temnému a násilnému stylu. Trailer navíc prozradil, že se diváci v zámoří dočkají seriálu dříve.

Fantasy překvapení roku se blíží. Řečtí bohové a monstra sbírají nadšené recenze
Fantasy překvapení roku se blíží. Řečtí bohové a monstra sbírají nadšené recenze
18.12.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Příští týden odstartuje na Disney+ nová seriálová adaptace Percy Jackson a Olympané, na které se tentorkát podílel i její autor Rick Riordan. První recenze mluví o věrné adaptaci, která umí překvapit, mladí hrdinové jsou skvěle obsazení a vizuální stránka ohromuje.

Nová velkolepá sci-fi Netflixu u kritiků narazila. Recenze Rebel Moon nešetří zklamáním
Nová velkolepá sci-fi Netflixu u kritiků narazila. Recenze Rebel Moon nešetří zklamáním
17.12.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli první diváci novinku režiséra Zacka Snydera spíše opatrně chválili, oficiální recenze od světových kritiků mluví o vizuálně zajímavém selhání, které je sbírkou režisérových i dějových klišé. Někteří mluví jen o rozpohybovaných storyboardech, kterým chybí jakékoli propojení příběhem.