FB pixel TP pixel
Králičí animované drama Watership Down bude o Vánocích na Netflixu © TMDB

Králičí animované drama Watership Down bude o Vánocích na Netflixu

Spolupráce Netflixu a BBC na klasické pohádce Richarda Adamse se nyní představuje v upoutávce, ve které uslyšíme hlasy Jamese McAvoye nebo Bena Kingsleyho.

Filmové novinky 6. 12. 2018 10:30 | Filmové novinky

Nový animovaný film vyrobený ve společné produkci BBC a Netflixu v režii Noama Murroa, adaptuje slavný oceňovaný román britského spisovatele Richarda Adamse z roku 1972. V Česku je známý pod jménem Daleká cesta za domovem. Příběh je pojmenován po kopci Watership Down v anglickém hrabství Hampshire a vypráví o skupině divokých králíků, kteří musejí kvůli lidem opustit svou starou kolonii Bylinkov, a přes různé nástrahy se pokusit najít a založit kolonii novou. Kniha se dočkala dvou známých adaptací. První z roku 1978 v režii Martina Rosena s hlasy Johna Hurta nebo Richarda Brierse je kritiky i diváky velmi oblíbena pro svůj animovaný styl a soundtrack. Druhou adaptací je pak 39 dílný animovaný seriál z roku 1999.

Minisérie Watership Down s rozpočtem 20 milionů liber se skládá ze čtyř hodinových epizod. Dle tvůrců by měl být tón minisérie přeci jen uvolněnější než drsná a krvavá verze z roku 1978, přesto trailer ukazuje, že půjde o temnou a osudovou pohádku. Lákat může hlavně na hvězdné hlasové obsazení: Hlavní postavu Lískáče (v originále Hazel) namluvil James McAvoy, Hlavouna (BigWig) John Boyega z nových Star Wars, Pětíka (Fiver) Nicholas Hoult z X-Menů, El-Hréran (El-Ahrairah) je vybaven hlasem Tarona Egertona z Kingsmanů a zlého generála Čistce (General Woundwort) můžeme slyšet v podání Bena Kingsleyho. Zatímco BBC uvede první dvě části 22. prosince a o den později další dvě, Netflix všechny čtyři epizody uvolní 23. prosince.

 113 zobrazení  
Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne!
Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne!
04.12.2018 14:30:00 | Filmové novinky

Od 1. ledna 2015 je na americkém a od 1. ledna 2018 na českém Netflixu dostupných všech deset sezón jednoho z nejslavnějších sitcomů všech dob Přátelé. Ještě večer to vypadalo, že ke konci roku seriál z jejich databáze zmizí. Ale nakonec tomu tak nebude.

Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
03.12.2018 16:30:00 | Filmové novinky

Hollywoodská hvězda Robert De Niro, a současně představitel hlavní role v novém filmu Martina Scorseseho The Irishman, potvrdil, že snímek budou diváci moci příští rok zhlédnout nejen na Netflixu, ale i ve vybraných kinech.

Netflix zařízl Daredevila, znamená to konec Marvel seriálů?
Netflix zařízl Daredevila, znamená to konec Marvel seriálů?
30.11.2018 11:00:00 | Filmové novinky

Překvapivé zprávy se dnes dočkali fanoušci drsných komiksových seriálů od Marvelu, Netflix oznámil zrušení své nejstarší a také stále nejlepší značky. Další dílů se nedočká nejen Luke Cage či Iron Fist, ale ani Daredevil. Jak to bude se seriály od Marvelu dál?

Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál
Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál
29.11.2018 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix se nákupem rozsáhlé knihovny anime seriálů a filmů či jejich samotnou produkcí již delší dobu ukazuje jako poměrně velký hráč v tomto sektoru japonských animovaných snímků. Nyní se pokusí jednu z klasik převést do hrané podoby.