FB pixel TP pixel
Strhující, dechberoucí a velkolepá sci-fi podívaná. Nová Planeta opic uchvátila kritiky © 20th Century Studios

Strhující, dechberoucí a velkolepá sci-fi podívaná. Nová Planeta opic uchvátila kritiky

Od čtvrtka bude v kinech k vidění trikový velkofilm Království Planety opic, který bude vyprávět příběh odehrávající se 300 let po událostech poslední trilogie. První reakce kritiků slibují epický blockbuster a zdařilý návrat do světa opic.

Filmové novinky

Ve čtvrtek 9. května vstoupí do kin nový díl série Planeta opic. Pokusí se naplnit kina a oživit letošní skomírající tržby filmových studií a multiplexů. Po Mattu Reevesovi přebírá u série režisérskou štafetu Wes Ball, který stojí za dystopickou sérií Labyrint. V novém opičím filmu se po smrti Caesara z předchozí trilogie přesuneme o dlouhých 300 let do budoucnosti. Planeta Země je zde k nepoznání. Lidstvo je na pokraji vyhynutí a jeho zbytky jsou loveny opicemi jako zvěř. Hlavními hrdiny se stávají šimpanz Noa (Owen Teague) a lidská dívka (Freya Allan), kteří se pokusí dokázat, že lidé a opice mohou žít pohromadě. Fanoušky série musí určitě potěšit, že se ke Království Planety opic na sociálních sítích objevily první reakce kritiků, které na novinku nešetří chválou.

Recenzenti ve většině označují film za strhující a dechberoucí epický trhák a mluví o důstojném nástupci předchozí trilogie. Máme se těšit na ohromující efekty, které byly použity k opětovnému oživení opičích postav, kdy nelze než znovu obdivovat práci kouzelníků z Weta FX. Největší výtky k filmu Wesse Balla se týkají jeho nadměrné délky 144 minut, během níž nedokáže vždy udržet tempo a místy může mírně nudit. Jsou to však jen malé nedostatky, které neubírají na celkovém dojmu. Snímek pak vygraduje ve strhujícím druhém dějství a napínavém závěru. Novinka má podle reakcí otevřený konec a nechává diváky v napětí a s touhou dozvědět se, co přijde v dalším díle. Celkově první reakce na Království Planety opic slibují silné pokračování milované série, s tím že nová kapitola je stejně vzrušující jako její předchůdci. Griffin Schiller z FilmSpeaku nakonec film přirovnal k Star Wars a označil Království Planety opic svým vyzněním za Novou naději této série.

Zdroj: Movieweb

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nový Superman odhalen i s kostýmem! Vypadá jako Cavill a má rudé spoďáry
Nový Superman odhalen i s kostýmem! Vypadá jako Cavill a má rudé spoďáry
06.05.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Už příští rok dorazí do kin nový snímek se Supermanem, který zahájí další éru filmových adaptací hrdinů z DC Comics. Režisér James Gunn chvili po startu natáčení konečně odhaluje vzhled nového Kal-Ela, kterého ztvární sympaťák David Corenswet.

Přátelé skončili před 20 lety. Tyhle legendární epizody nikdy nedostaneme z hlavy
Přátelé skončili před 20 lety. Tyhle legendární epizody nikdy nedostaneme z hlavy
06.05.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Zdá se to neuvěřitelné, ale legendární sitcom Přátelé skončil již před 20 lety. Pojďte si s námi zopakovat ty nejlepší momenty s Rossem, Rachel, Monicou, Chandlerem, Phoebe a Joeym.

Netflix přestává vyhazovat peníze. Ruší filmy, velcí filmaři si stěžují a odchází
Netflix přestává vyhazovat peníze. Ruší filmy, velcí filmaři si stěžují a odchází
06.05.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix je sice globální jedničkou na trhu, to ale neznamená, že hodlá bezmyšlenkovitě vyhazovat peníze. Nový šéf filmové divize pokračuje v razantních změnách a po obměně svých podřízených ruší filmy a utajuje finanční opasky filmařům. Těm se to samozřejmě nelíbí, dosud byli mnohdy přepláceni.

Nová mysteriózní krimi Netflixu ukazuje temnotu New Yorku. Trailer má bláznícího Cumberbatche
Nová mysteriózní krimi Netflixu ukazuje temnotu New Yorku. Trailer má bláznícího Cumberbatche
06.05.2024 15:45:00 | Filmové novinky

Už je to nějaký pátek, co jsme od Netflixu dostali poctivou starosvětskou fikční kriminálku s velkým hereckým jménem, protože streamovací gigant se v poslední době zaměřuje hodně na true-crime dokumentární série. Brzo bychom se ale mohli počkat projektu, který to změní.