FB pixel TP pixel
KVIFF bude! Filmový festival zamíří do 96 kin napříč ČR © TMDB

KVIFF bude! Filmový festival zamíří do 96 kin napříč ČR

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se sice oficiálně odložil na rok 2021, ale ani letos v létě diváci nepřijdou o svou dávku kvalitní kinematografie. TADY VARY se chystá možná i do vašeho oblíbeného kina.

České novinky

Koronavirová krize letos na jaře zhatila plány kdekomu. A dopad bude mít i na léto, které se bude muset obejít bez větších kulturních akcí. Odnesly to koncerty, hudební festivaly a zrušení se nakonec nevyhnul ani největší filmový festival v ČR: KVIFF.

Z Varů do celé republiky

S ohledem na omezení a na nevyzpytatelnou situaci se prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška a jeho tým rozhodli, že 55. ročník přesunou na léto 2021. Své věrné fanoušky a návštěvníky festivalu však nenechají na holičkách, když pro filmové nadšence připravili přehlídku TADY VARY.

TADY VARY proběhne ve dnech 3. - 11. července 2020 v téměř stovce kinosálů napříč Českou republikou a nabídne divákům 16 filmů. Filmů, které dramaturgové vybírali z nabídky velkých světových festivalů a kde od loňského podzimu až do letošního únorového Berlinale zaznamenaly mimořádný kritický i divácký ohlas.

KVIFF bude! Filmový festival zamíří do 96 kin napříč ČR © TMDB

Ve světové premiéře se diváci mohou těšit na dokumentární portrét Mekyho Žbirky MEKY. První uvedení v Evropě pak po Sundance čeká egyptské drama LUXOR, mexický thriller BEZ ZVLÁŠTNÍCH ZNAMENÍ a mix špionážní komedie a observačního thrilleru TAJNÝ AGENT.

TADY VARY dále uvede například audiovizuálně podmanivý snímek z tanečního prostředí EMA, který v posledních měsících slavil úspěch na světových festivalech i při uvedení na videotéce MUBI. Či autobiografické drama o nelehkém dospívání Shii LaBeoufa HONEY BOY, ve kterém si herec zahrál vlastního otce.

Jedno představení a odborné úvody

Festivalový zážitek bude simulovat fakt, že každý z vybraných filmů bude mít pouze jedno exkluzívní představení, které proběhne ve všech zúčastněných kinech ve stejný okamžik. Festivalového ducha připomenou i odborné úvody a vybraná místa rovněž navštíví zástupci karlovarského festivalového týmu.

Celý program a seznam zúčastněných kin najdete na stránkách festivalu.

 108 zobrazení   2 se líbí
Netflix v Česku zažívá úspěch s českými filmy, další desítky nakoupí
Netflix v Česku zažívá úspěch s českými filmy, další desítky nakoupí
22.05.2020 | České novinky

Netflix začal nabízet české filmy loni v říjnu spolu s tím, jak konečně spustil českou verzi své služby. Podívali jsme se, kolik jich aktuálně nabízí, jak jsou úspěšné, zda se chystá i české filmy produkovat a kolik Čechů si aktuálně Netflix odhadem předplácí.

Netflix a Amazon se pomalu chystají do Česka dokončit své fantasy seriály
Netflix a Amazon se pomalu chystají do Česka dokončit své fantasy seriály
19.05.2020 | České novinky

Pomalu ale jistě se v Česku rozbíhají přípravy k natáčení pozastavených projektů. Během pár týdnů by tak zahraniční štáby měly rozjet kamery a dokončit seriály jako The Wheel of Time s Rosamund Pike či Carnival Row s Orlando Bloomem.

15 nejnovějších českých filmů na Netflixu
15 nejnovějších českých filmů na Netflixu
14.05.2020 | České novinky

Netflix pokračuje v přidávání českých filmů do svého katalogu. Po nesmírně populární komedii Ženská na vrcholu, která se dokonce umístila v žebříčku nejsledovanějších pořadů na Netflixu, jsme se dočkali další dávky dnes ráno.

Již zítra se otevřou kina. Známe detailní opatření i programovou nabídku
Již zítra se otevřou kina. Známe detailní opatření i programovou nabídku
10.05.2020 | České novinky

Od pondělí 11. května se znovu otevírají kina, která byla v březnu uzavřena z důvodu vládních nařízení ve snaze zabránit šíření koronaviru. Co vás čeká v programu kin a jaká jsou bezpečnostní doporučení, aby mohla kina bezpečně fungovat? Na to jsme se podívali.