FB pixel TP pixel
V Česku odstartovala další streamovací služba. Potěší odpůrce Netflixu © Lionsgate / Bontonfilm

V Česku odstartovala další streamovací služba. Potěší odpůrce Netflixu

V České republice odstartovala další streamovací služba, která se hodlá soustředit na diváky kvality, nikoliv kvantity. Platforma KVIFF.TV nabídne celou řadu výtečných festivalových a žánrových snímků. Aktuálně nabízí přes 500 titulů.

13. 6. 2022 18:30 | Streaming novinky

Fanoušci streamovacích služeb budou mít i do budoucna za co utrácet. Svůj celoroční provoz nově spustila platforma KVIFF.TV, která vznikla ve spolupráci karlovarského filmového festivalu a distribuční společnosti Aerofilms. Koncept a vzhled služby přitom silně vychází z již dlouhodobě fungující služby Aerovod, která našla zajímavou strategii v hybridním řešení prodeje divákům. I tu KVIFF.TV replikuje, a tak si mohou předplatitelé vybrat mezi klasickým SVODem ve stylu Netflixu, kdy se jim za pravidelnou platbu 160 korun (roční cena je 1700 korun) otevře většina katalogu, případně si mohou filmy individuálně zapůjčovat či zakupovat za jednorázové platby 70 a 120 korun. Tyto ceny by měly platit pro většinu titulů a hlavně žhavé novinky, které nespadají do SVOD části s předplatným. Některé tituly ale mohou být i levnější.

KVIFF.TV je – podobně jako zmíněný Aerovod – orientovaná na náročnější festivalové diváky, to ale neznamená, že by si v její nabídce nevybrali ani milovníci filmového mainstreamu a toho nejlepšího z žánrové kinematografie. Ostatně již nyní v katalogu najdete například povedenou romantiku Nejhorší člověk na světě, horory Kosti a skalp, Slunovrat či Neutečeš, případně skvělou krimi Wind River a akční řežby Ledová archa a John Wick. Do nabídky přitom nové filmy natékají každý týden, v posledních dnech došlo i na české snímky (například Na střeše či Princezna zakletá v čase). KVIFF.TV zároveň nabízí i obsah zdarma, ten tvoří především doprovodné pořady Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který tak má ambici být největším hráčem na poli festivalové nabídky. Celkem na naše databáze aktuálně hlásí téměř 550 titulů.

Zdroj: KVIFF.TV

 947 zobrazení   6 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix výrazně změní nabídku filmů. Časy Scorseseho a dalších tvůrců končí
Netflix výrazně změní nabídku filmů. Časy Scorseseho a dalších tvůrců končí
13.06.2022 14:20:00 | Streaming novinky

Větší, lepší, méně. To jsou slova, která v posledních týdnech rezonují mezi zaměstnanci Netflixu. Ti totiž čelí zcela nové situaci, kdy streamovací gigant přehodnocuje své plány do budoucna kvůli ztrátě odběratelů a stále rostoucí konkurenci.

Netflix ruší další projekty. Odmítá dobře platit filmaře
Netflix ruší další projekty. Odmítá dobře platit filmaře
09.06.2022 16:00:00 | Streaming novinky

Vlna šetření v Netflixu pokračuje. Kvůli novým dohodám mezi filmaři a producenty v Dánsku, které jim zaručují vyšší odměny, se streamer rozhodl ukončit tamní výrobu filmů a seriálů.

Disney Plus startuje v Česku už za týden! Na co se těšit?
Disney Plus startuje v Česku už za týden! Na co se těšit?
07.06.2022 10:45:00 | Streaming novinky

Do spuštění Disney+ v Česku zbývá už jen jeden týden a dnes se služba poprvé oficiálně představila novinářům. Z hodinové tiskové konference si sice neodnášíme žádné zásadní nové informace, ale na rozdíl od konkurence musíme ocenit maximální vstřícnost a otevřenost Disney. Pojďme si také shrnout, co všechno už víme z dřívějška.

Boj Netflixu proti sdílení hesel je dokonalá blamáž. Uživatele matou podmínky
Boj Netflixu proti sdílení hesel je dokonalá blamáž. Uživatele matou podmínky
06.06.2022 9:00:00 | Streaming novinky

Zatímco dříve Netflix sdílení hesel přehlížel, nyní jej považuje za jeden ze svých hlavních problémů. V několika zemích proto testuje novou funkci, která by mohla chybějící příjmy řešit. Dle prvních zpovědí, ale streamer vytváří jen zmatek.