FB pixel TP pixel
Zvěrstva nacistů viděla z první ruky. V traileru válečného dramatu září Kate Winslet © Sky Cinema

Zvěrstva nacistů viděla z první ruky. V traileru válečného dramatu září Kate Winslet

Ambiciózní dobové drama Lee představí Kate Winslet jako válečnou fotografku Lee Miller, která čelí nejen hrůzám druhé světové války, ale i předsudkům a sexismu. Právě vydaný trailer láká na silný příběh o odvaze a odhodlání ve vizuálně působivém zpracování.

Filmové novinky 17. 7. 2024 14:05 | Filmové novinky

Jedním z největších kandidátů na sběr sošek v nadcházející oscarové sezoně bude s velkou pravděpodobností válečné drama Lee, ve kterém si hlavní roli střihla Kate Winslet. Ambiciózní snímek sleduje příběh fotografky a modelky Elizabeth Lee Miller, která se během druhé světové války stala uznávanou válečnou korespondentkou časopisu Vogue. Lee Miller čelí nejen nebezpečí fronty, ale musí se vypořádat i se sexismem, který mezi válečnými korespondenty druhé světové války vládl. Lee se tak staví proti tradičním rolím a bojuje za svou příležitost zaznamenat válečné zločiny a následky, což jí nakonec umožní pořídit klíčové fotografie pro britský Vogue, včetně dokumentace osvobozeného koncentračního tábora Dachau nebo následků Dne D.

Vydaný trailer slibuje nejen silný příběh o odvaze a odhodlání, ale také vizuálně působivé a autentické zpracování, které divákům přiblíží hrůzy druhé světové války z perspektivy neohrožené ženy. Lee si světovou premiéru odbyla loni na filmovém festivalu v Torontu, kde diváci ocenili hlavně působivý výkon Winsletové. Na druhou stranu se mluví spíše o konvenčním životopisném díle, které nepřináší žádný nový či originální pohled. Vedle Winslet se ve filmu objevují i další známé herecké tváře. Andy Samberg hraje fotografa Davida E. Schermana z Life Magazine, Alexander Skarsgard představuje anglického surrealistického malíře a fotografa Rolanda Penrose a Marion Cotillard ztvárňuje Solange D’Ayen, módní ředitelku francouzského Vogue a Leeinu přítelkyni. Ve Velké Británii bude mít snímek premiéru 13. září, v Česku budeme na Lee moci zajít do kina od 10. října.

Zdroj: Sky Cinema

Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata
Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata
16.07.2024 18:10:00 | Filmové novinky

Hongkongský akčňák Killer z dílny Johna Woo patří mezi nejslavnější akční filmy všech dob. Ve filmu z roku 1989 naprosto zářil Chow Yun-fat a Hollywood se dlouhé roky snažil snímek přenést do západních reálií. To se nyní skutečně povedlo, přičemž překvapením je, že za americkou verzí stojí režisér původního filmu John Woo.

Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego
Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego
16.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Kevin Costner podle zákulisních informací dostává novou naději na zakončení své velkolepé westernové ságy Horizont. Po propadáku v kinech totiž má mít o dílo slavného herce a režiséra Netflix. Rád by si vzal pod křídla jak natočenou část, tak chystaná pokračování.

Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi
Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi
16.07.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Ačkoliv to na začátku roku málokdo tušil, zdá se, že ze sequelu katastrofické béčkové kultovky se může stát letošní blockbuster číslo jedna. Twisters se totiž mohou pyšnit nejen skvělou kampaní, ale už i neméně skvělými ohlasy.

Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
16.07.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se dočkáme premiéry nového Vetřelce pod taktovkou Fedeho Álvareze. Čerstvě vydaná ukázka naznačuje, že se film vrátí k hororovým kořenům série a bude nás děsit pomocí klasických praktických efektů.