FB pixel TP pixel
Největší peklo Primy od Elišky a Damiána. Lež na pláži je zasloužený propadák © FTV Prima

Největší peklo Primy od Elišky a Damiána. Lež na pláži je zasloužený propadák

Televize Prima zahájila jarní sezónu vysloveně katastrofálně. Po propadácích Česko na grilu a Vytoč mého agenta, které masivně ztrácí diváky, odstartoval bídně i nový seriál zaměřený na mladší publikum Lež na pláži. Ten tak navazuje na neúspěch Zalez do spacáku s Tomášem Klusem. Seriálu samozřejmě vůbec nepomáhá strašlivá nekvalita scénáře, mdlá režie, mizerní herci a zápletka, vedle které byl seriál Eliška a Damián skvělou zábavou.

Filmové novinky

Televize Prima měla na jaro připravenou celou řadu novinek a neskrývala ambice ovládnout několik večerů. Sobotním tahákem měl být Zdeněk Pohlreich a nový gastronomický pořad Česko na grilu. V neděli měl bodovat převzatý formát Vytoč mého agenta se sestrami Issovými a mladé publikum měla v pondělí večer v konkurenci Specialistů na Nově zaujmout novinka Lež na pláži, která odstartovala 1. dubna. Všechny tři novinky ale selhávají sledovaností. Zatímco Vytoč mého agenta sestřelil seriál Iveta, v případě Česka na grilu a Lži na pláži se pro Primu těžko hledá jakákoli obhajoba. Grilovací pořad s nepříliš šikovnými kuchaři má do Masterchefa daleko a formátově je vhodný spíš na neděli odpoledne. Lež na pláži je pak čirým peklem z dílny Lenky Hornové, která si tak po historické romantice Eliška a Damián připisuje další průšvih do sbírky. Nutno uznat, že Eliška a Damián byla alespoň hodně nechtěná zábava, zatímco Lež na pláži je jen nudné peklo, při jehož sledování vás několikrát napadne, jestli si do očí raději nenalít kyselinu. Bolelo by to zaručeně méně.

Mizerný seriál, slabá sledovanost

Zápletka se točí okolo trojice mladých start-upistů, kteří omylem narazí na politické podvody a tím na sebe přilákají nechtěnou pozornost. Před tou prchají do Chorvatska, kde se ubytují a seznámí s místními dívkami. Oficiální synopse sice ještě slibuje, že se z chlapců stanou barmani, aby se před dokázali schovat před mafií, tenhle příslib však nepochopitelně pilotní díl ani nenaplní a místo toho se většinu času věnuje prázdnému tlachání hereckého obsazení, na němž není prakticky nic zajímavého. Což bohužel platí i o scénáři, který je přehlídkou lobotomických klišé a zkratek, což je fascinující, neboť má první epizoda skoro hodinu a přes všechny scenáristické kličky se v ní skoro nic nestane. Na rozdíl od jiných seriálů z Chorvatska tentokrát navíc chybí i hezké záběry od Jadranu a vše je vystavěné na přehlídce lacině působících interiérů. Skoro jako by produkce sebrala místní pobídky a utratila peníze jinde než v seriálu.

Slabý příběh, laciné prostředí a mdlé herecké výkony všech zúčastněných (především mladé slečny Prachařové je vskutku útrpné sledovat při monotónním odříkávání vět, které svou jalovostí připomínají tvorbu umělé inteligence) samozřejmě neunikly divákům, kteří dávají na filmových databázích a diskuzích hlasitě najevo, co si o novém projektu Primy myslí. A není to nic pěkného. Seriál je obratem pasován mezi nejhorší seriály v historii Česka a logicky se mu nijak zvlášť nedaří ani ve sledovanosti.

Sebevražedné nasazení

Jít proti Specialistům byla od programového oddělení samozřejmě instantní sebevražda, takže Prima může být ještě ráda za 443 000 diváků, což je i tak nejhorší výkon z hlavních televizních stanic po 20. hodině, přičemž seriál nezaujal právě ani ve vysněné mladší cílovce. V kategorii 15-54 pořad sledovalo jen 214 000 diváků. Charitativní speciál Peče celá země zaznamenal 746 000 diváků a Specialisté ve dvou epizodách zaujali přes 1,2 milionu a posléze téměř 950 000 diváků. Vzhledem ke kvalitám nového primáckého seriálu je navíc jasné, že se bude ostře padat dolů, takže příští týden může televize očekávat pád pod 400 000 diváků a pravděpodobný konec sledovanosti v následujících týdnech pod 300 000 diváky jako tomu bylo u seriálu Zalez do spacáku s Tomášem Klusem. Jaro na Primě tak rozhodně nevypadá vydařeně.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / Česká televize / TV Nova

 10 507 zobrazení   84 se líbí
Opice vládnou světu a loví lidi. Nový trailer Planety opic odhaluje velkolepou apokalypsu
Opice vládnou světu a loví lidi. Nový trailer Planety opic odhaluje velkolepou apokalypsu
01.04.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Už 9. května se podívá do kin nový snímek ze série Planeta opic, který má ambice odstartovat celou trilogii navazující na příběh prvního inteligentního primáta Caesara. Projekt režiséra Wese Balla nyní dostal exkluzivní IMAX trailer, který odhaluje napínavý lov lidí.

Henry Cavill je skutečným hrdinou. Hereckého kolegu zachránil před utonutím
Henry Cavill je skutečným hrdinou. Hereckého kolegu zachránil před utonutím
29.03.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Henry Cavill je hrdinou nejen ve fikčních světech, ale i v reálném životě. Při natáčení dobové špionážní novinky The Ministry of Ungentlemanly Warfare zachránil svého hereckého kolegu před možným utonutím.

Jeremy Renner znovu v akci. V traileru Starosty Kingstownu bojuje s mafií
Jeremy Renner znovu v akci. V traileru Starosty Kingstownu bojuje s mafií
28.03.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Přesně rok a půl po zranění sněžným pluhem se herec Jeremy Renner vrátí na televizní obrazovky v jedné ze svých největších rolí. V seriálu Starosta Kingstownu bude opět zápolit s mafií, aby udržel křehký mír na ulicích svého města.

Nové Hunger Games míří na Netflix, série tak bude kompletní. Přibudou i další novinky
Nové Hunger Games míří na Netflix, série tak bude kompletní. Přibudou i další novinky
28.03.2024 10:25:00 | Filmové novinky

Začátek dubna se na Netflixu nese ve znamení silných titulů. To potvrzuje i právě ohlášená premiéra sci-fi hitu ze světa Hunger Games, která teprve nedávno opustila kina. V katalogu streamera bude dostupná již za několik dní.