FB pixel TP pixel
Hororové překvapení roku je obřím hitem. Děsivého vraha Nicolase Cage film chytře tajil © NEON

Hororové překvapení roku je obřím hitem. Děsivého vraha Nicolase Cage film chytře tajil

Letošní léto filmům přeje, a nejen blockbusterům typu Twisters nebo Deadpool a Wolverine. Mezi nečekanými letními hity se objevil i malý nezávislý horor, který se po skvělých ohlasech může pyšnit i úctyhodnou návštěvností.

Filmové novinky 23. 7. 2024 13:40 | Filmové novinky

O hororu Longlegs se mluví jako o jednom z největších překvapení léta. Mysteriózní krimi horor sledující agentku FBI pátrající po okultistickém vrahovi v podání Nicolase Cage má skvělé divácké i kritické ohlasy. Na serveru Rotten Tomatoes má úctyhodné skóre 86 % pozitivních recenzí, které vyzdvihují především tísnivou atmosféru a herecký výkon ústřední dvojice – Maika Monroe a Nicolas Cage – a jejich hru na kočku a myš. Dobré ohlasy a nápaditá kampaň udělaly své a snímek s rozpočtem pouhých 10 milionů dolarů za dva týdny po uvedení utržil čtyřnásobek.

Film zaznamenal jeden z letošních nejpřekvapivějších otevíracích víkendů, když utržil v Americe 22 milionů dolarů a rozhodně jde pouze o jeden z prvních milníků. Zde stojí za to zmínit distribuční společnost NEON, která zajišťuje americkou kinodistribuci a dlouhodobě se, především z hlediska marketingu, jedná o jednu z nejprogresivnějších společností. Chytrá práce s postavou Cageova vraha, kterou se NEON rozhodl nikde v kampani neukazovat, nese ovoce a Longlegs by se pravděpodobně měl stát jejich nejvýdělečnějších filmem v historii. První příčku momentálně drží oscarový Parazit, který utržil kolem 53 milionů dolarů. Nezávislý horor by tak pravděpodobně měl snadno překonat i některé letošní blockbustery jako Furiosa: Sága Šíleného Maxe nebo Občanská válka.

Zdroj: NEON / Slashfilm

Rod draka míří do finále. Trailer 7. dílu slibuje nové dračí jezdce a tisíce mrtvých
Rod draka míří do finále. Trailer 7. dílu slibuje nové dračí jezdce a tisíce mrtvých
22.07.2024 20:45:00 | Filmové novinky

Do konce druhé řady seriálu Rod draka zbývají už jen dvě epizody a HBO se pomalu chystá na velkolepé finále. V nové upoutávce Rhaenyra konfrontuje nového dračího jezdce a předvídá tisíce mrtvých.

Krev, jatka a sex. Nejhorší sci-fi Netfllixu odhalilo brutální necenzurovaný trailer
Krev, jatka a sex. Nejhorší sci-fi Netfllixu odhalilo brutální necenzurovaný trailer
22.07.2024 19:25:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder sice s původními verzemi sci-fi série Rebel Moon u diváků i kritiků moc neuspěl a vysloužil si řadu negativních ohlasů, nyní ale zkouší štěstí znovu a slibuje, že půjde o úplně jiný film. Necenzurovaná režisérská verze v traileru odhaluje řadu nových scén, v nichž nechybí brutální výjevy, rozstřelená těla nebo odvážnější erotika.

Applu se nelíbí nízká sledovanost. Zvažuje změnu po vzoru Netflixu
Applu se nelíbí nízká sledovanost. Zvažuje změnu po vzoru Netflixu
22.07.2024 17:25:00 | Filmové novinky

Přestože streamovací služba Apple TV+ nabízí ve svém katalogu kvalitní a ceněné seriály a filmy, její podíl sledovanosti dosud nepřesáhl jedno procento. To se nyní pokusí změnit nákupem pořadů od velkých hollywoodských studií.

Nejmrazivější horor roku: Duchařská novinka má stoprocentní hodnocení kritiků
Nejmrazivější horor roku: Duchařská novinka má stoprocentní hodnocení kritiků
21.07.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Tento víkend vstoupila do zámořských kin paranormální hororová podívaná Oddity. Kritici film hodnotí jako další originální přírůstek moderního hororu a označují jej za jeden z nejlepších žánrových počinů roku.