FB pixel TP pixel
Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky © Netflix

Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky

Vnitřně rozervaný britský vrchní inspektor Luther v působivém podání charismatického Idrise Elby se poprvé představí ve filmovém zpracování, které bude od pátku dostupné na Netflixu. Řada kritiků již film viděla a my se můžeme podívat, jak moc se jim snímek líbil.

9. 3. 2023 15:00 | Filmové novinky

Od pátečního 10. března bude na Netflixu k dostání nové dobrodružství vrchního inspektora Luthera. Seriálový hrdina v podání charismatického Idrise Elby se ve snímku Luther: Pád z nebes dočká prvního filmového zpracování. Seriál si v době uvedení získal řadu fanoušků právě díky podmanivé kreaci Elby, nepříjemně vyobrazenému atmosférickému Londýnu a napínavým příběhům. Protože však čtvrtá a pátá řada šly svou kvalitou dolů, jsou dnes mnozí fanoušci k novému filmovému případu Luthera obezřetnější. Mnozí recenzenti již měli možnost snímek zhlédnout a my se tak můžeme podívat, jak se nový Luther povedl. Jak napovídá hodnocení serveru Rotten Tomatoes, který uvádí téměř 70 % kladných reakcí, diváci byli převážně spokojení. Nový Luther je pak prý povedené, akcí nabité a adrenalinem sršící kriminální drama.

Největší chválu opět sklízí Idris Elba za své působivé a okouzlující zpracování Luthera, uznání ovšem dostává i Andy Serkis, který démonickým způsobem ztvárnil sériového vraha, který si náležitě užívá tvorbu chaosu. Pád z nebes má být temné a atmosférické drama, které od začátku diváka chytne a do závěrečných titulků jej nepustí. V rámci série je film sice jen celovečerní epizodou Luthera, ovšem vyprávěnou v měřítku, které by rozpočet BBC nikdy nedovolil. Jinak prý diváci dostanou prakticky vše, na co byli u Luthera dříve zvyklí, a pokud se vám seriál líbil, nový filmový případ plný zábavné, ale zapomenutelné akce, si určitě užijete. A naopak, pokud vám již seriál přišel svými zápletkami přestřelený a neuspokojivý, tato novinka vám radost neudělá. Odmítavé reakce mluví o naleštěném akčním thrilleru bez duše, o využívání nejpředvídatelnějších vypravěčských postupů či o recyklování série, která již měla dávno skončit.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejzábavnější sci-fi řežba poslední doby opouští Netflix. Z nabídky zmizí i další akční šlehy
Nejzábavnější sci-fi řežba poslední doby opouští Netflix. Z nabídky zmizí i další akční šlehy
08.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Z Netflixu během března zmizí hned několik oblíbených akčních hitů a bohužel i jedna z nejzábavnějších sci-fi řežeb poslední doby s fantastickým Frankem Grillem v hlavní roli. Nenechte si ji ujít dřív, než nabídku streamera definitivně opustí.

Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně
Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně
08.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci postapokalyptických dobrodružství nemusí s končící první řadou The Last of Us smutnit. Apple totiž v květnu na své platformě uvede dystopický mysteriózní thriller Silo, k němuž právě vydal luxusní ukázku.

Wolverine bude v Deadpoolovi 3 totální zvíře. Hugh Jackman odhalil, jak to má se steroidy
Wolverine bude v Deadpoolovi 3 totální zvíře. Hugh Jackman odhalil, jak to má se steroidy
07.03.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Hugh Jackman patří mezi herce, kteří se kvůli roli neváhají obětovat a stráví klidně i několik hodin denně v posilovně. Jenže proměnit se v rázného Wolverina není jen o zvedání na benchi, ale také o stravě, a nyní herec odhalil, jak náročná taková příprava skutečně je. Jeho vztah ke steroidům je jednoznačný.

Nová akční komedie od tvůrců Deadpoola je sexy. Trailer rozpálí akcí, humorem i herci
Nová akční komedie od tvůrců Deadpoola je sexy. Trailer rozpálí akcí, humorem i herci
07.03.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Scenáristé komiksové komedie Deadpool chystají další akční novinku, ve které spojují nejatraktivnější herce současnosti ve špiónském dobrodružství. A první ukázka slibuje zábavnou a vtipnou podívanou, která je zároveň proklatě sexy.