FB pixel TP pixel
Vesmír Spider-Mana roste. Dorazí lovec pavouků i zásadní žena mnohovesmíru © Sony Pictures

Vesmír Spider-Mana roste. Dorazí lovec pavouků i zásadní žena mnohovesmíru

Druhý díl Venoma sice nedosáhl tak vysokých výdělků, jako poslední Spidey, stále se ale jednalo o kasovní trhák. Sony Pictures tak díky tomu hodlá nadále pokračovat ve své vlastní marvelovské sérii. Vedle Morbia a Kravena pak vlastní film dostane i pavoučí hrdinka Madame Web.

6. 2. 2022 17:00 | Filmové novinky

Sony svůj pavoučí vesmír spustilo v roce 2018 snímkem Venom. Oldschoolová komiksovka v hlavní roli s Tomem Hardym sice u kritiků propadla, fanoušci na ni ale chodili v houfech, což z filmu udělalo poměrně slušný trhák, který v kinech celosvětově utržil 856 milionů dolarů. Na Venoma měl navázat Morbius s Jaredem Letem, ten ale kvůli odkladům dorazí do kin až letos na sklonku března. Místo živoucího upíra se tak fanoušci loni dočkali regulérní dvojky Venoma, ve které se symbiontí antihrdina střetl s Carnagem. Snímek režiséra Andyho Serkise i v době pandemie utržil půl miliardy, což znamená, že vesmír točící se okolo pavoučích postav může směle pokračovat.

Vesmír Spider-Mana roste. Dorazí lovec pavouků i zásadní žena mnohovesmíru © Sony Pictures

Takzvaný Sony's Spider-Man Universe, který je vedlejší sérií koexistující v multivesmíru vedle pavoučí trilogie Jona Wattse, v lednu příštího roku přivítá posilu v podobě filmu o lovci Kravenovi. Toho ztvární Aaron Taylor-Johnson, představitel Quicksilvera z Avengers: Age of Ultron, snímek pak natočí režisér J.C. Chandor, autor netflixovského akčního hitu Trojí hranice. V plánu jsou nadále filmy o Nightwatchovi nebo Jackpotovi, scenáristka Kelly Marcel zase připravuje trojku Venoma. Pavoučí série bude expandovat i do seriálového prostředí. Na Amazon Prime Video uvidíme seriál Silk, Gina Prince-Bythewood zase svůj zrušený film Silver & Black plánuje rovněž přetavit v seriálové dobrodružství.

Madame Web přichází

Vlastního filmu se dočká i slavná postava Madame Web. Ta je v komiksech mutantkou ovládající telekinezi a telepatii, navíc také dokáže vycítit schopnosti ostatních hrdinů či padouchů. Jedná se o centrální figuru pavoučího Spider-Versu, kde častokrát shromažďuje hrdiny z různých vesmírů a posílá je do boje proti multidimenzionálním hrozbám. Madame Web jsme viděli i v animovaném seriálu Spider-Man z devadesátých let, kde spolupracovala s Beyonderem a testovala pavoučí hrdiny pro boj proti Spider-Carnage.

Vesmír Spider-Mana roste. Dorazí lovec pavouků i zásadní žena mnohovesmíru © Marvel Comics

Film o slavné hrdince natočí převážně seriálová režisérka S.J. Clarkson, která má za sebou práci na Defenders nebo Vinylu. O scénář se zase postarají Matt Sazama a Burk Sharpless, kteří připravili už Morbia. Do hlavní role pak byla nově obsazena Dakota Johnson. Dcera mimořádně hvězdného páru, tedy Dona Johnsona a Melanie Griffith, se nejvíce proslavila jako Anastasia Steele v sérii Padesát odstínů, v poslední době jsme ji pak viděli například v netflixovském thrilleru Temná dcera nebo v hudebním projektu Kalifornský sen. Madame Web bude její první superhrdinská zkušenost, tak schválně, jak se jí povede. Do kin by se film mohl dostat někdy v příštím roce.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Seriálový Pán prstenů má první plakáty. Nechybí ani Černokněžný král
Seriálový Pán prstenů má první plakáty. Nechybí ani Černokněžný král
3. 2. 2022 19:45:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Amazon Prime Video představila první plakáty k očekávané seriálové adaptaci Pána prstenů s názvem The Rings of Power. Plakáty nabízí tunu detailů pro znalce Tolkienova světa.

The Gray Man: Nejdražší film Netflixu má první fotky. Nechybí ani Praha
The Gray Man: Nejdražší film Netflixu má první fotky. Nechybí ani Praha
3. 2. 2022 19:10:00 | Filmové novinky

Ryan Gosling, Chris Evans a Ana de Armas se představují na prvních fotkách z očekávaného akčního spektáklu The Gray Man, který se natáčel i v Praze.

Sci-fi, fantasy, akce! Netflix v traileru odhalil největší hity roku 2022
Sci-fi, fantasy, akce! Netflix v traileru odhalil největší hity roku 2022
3. 2. 2022 18:45:00 | Filmové novinky

Netflix vstupuje do nového roku radikálně a představuje v nápaditém traileru svoje největší trumfy pro následující měsíce. Připravte se na první záběry z filmů jako Na nože 2, The Gray Man, Projekt Adam či Enola Holmesová 2.

Jedna z nejlepších sci-fi trilogií posledních let je nyní na Netflixu
Jedna z nejlepších sci-fi trilogií posledních let je nyní na Netflixu
3. 2. 2022 11:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli si skalní fanoušci vesmírné série myslí o nových výpravách lodi Enterprise svoje, pravdou je, že mnoho lepších sci-fi poslední roky nenabídly.