FB pixel TP pixel
Jedna z nejlepších sci-fi trilogií posledních let je nyní na Netflixu © Paramount Pictures

Jedna z nejlepších sci-fi trilogií posledních let je nyní na Netflixu

Ačkoli si skalní fanoušci vesmírné série myslí o nových výpravách lodi Enterprise svoje, pravdou je, že mnoho lepších sci-fi poslední roky nenabídly.

3. 2. 2022 11:00 | Filmové novinky

Legendární série Star Trek z pera Gena Roddenberryho je zdá se nesmrtelná, před pár roky to tak ale ještě nevypadalo. Naopak, mnozí považovali frančízu o lidech navlečených v barevných trikotech za přežitou a archaickou. Pak ale přišel J.J. Abrams a dodal sérii nový lesk skrze nové filmy odhalující původ vztahů kapitána Kirka a jeho věrného druha pana Spocka. Star Trek z roku 2009 je dodnes fenomenální akční jízdou, která už v úvodu vydoluje z diváků záplavu slz. Abrams navíc s lehkostí buduje vztahy mezi postavami a každé z nich dodává potřebnou dávku sympatií a osobního šmrncu. Pokračování Star Trek: Do temnoty tolik povedené nebylo a řadu diváků naštvalo variováním slavného Khanova hněvu, pořád se ale jedná o více než slušnou zábavu. Třetí díl Star Trek: Do neznáma se pak mnohem více vrací k tradičnímu mustru seriálů a je založený na dialozích a utváření vztahů napříč galaxiemi. Byť samozřejmě nechybí ani tuna akce včetně Kirka na motorce.

Ačkoli řada starosvětských diváků stále nemůže Abramsovi, který točil první dva filmy, odpustit otočení kormidla více k akci a hláškám na úkor filozofie a humanismu, pravdou je, že Abrams sérii vzkřísil a otevřel dveře k seriálům jako Star Trek: Picard nebo Star Trek Discovery, které se řemeslně snaží novým filmům více přiblížit. O kvalitách snímků se můžeme přesvědčit i na Netflixu, kam nyní nově přibyly i s českými titulky. A pokud vám nevadí absence české lokalizace, můžete se vydat tam, kam se člověk dosud nevydal, i v řadě předchozích seriálů. V nabídce je totiž i původní Star Trek ze 60. let,, Star Trek: The Animated Series, Star Trek: Nová generace, Star Trek: Voyager, Star Trek: Hluboký vesmír devět či Star Trek: Enterprise. Fandové si tak mohou užít nejen novou podobu svého oblíbeného světa, ale uspokojit i své tužby po nostalgii.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Vesmírný komediální hit Netflixu láká ztřeštěným trailerem na druhou řadu
Vesmírný komediální hit Netflixu láká ztřeštěným trailerem na druhou řadu
2. 2. 2022 9:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste fanoušky Stevea Carella a jeho komediální frašky Jednotky vesmírného nasazení, určitě vás potěší, že Netflix právě vydal trailer na druhou řadu. V něm oznamuje i datum premiéry.

První trailer Texaského masakru od Netflixu přináší litry krve a nostalgii
První trailer Texaského masakru od Netflixu přináší litry krve a nostalgii
31. 1. 2022 17:30:00 | Filmové novinky

Oživit kultovního Leatherface se Hollywood snaží skoro každý rok. Až nyní by se mu to ale mohlo podařit díky Netflixu, který vsadil na zajímavé tvůrce s nápadem.

Netflix v traileru láká na nejbláznivější seriál. Předloha vyvolala hysterii
Netflix v traileru láká na nejbláznivější seriál. Předloha vyvolala hysterii
31. 1. 2022 17:00:00 | Filmové novinky

V únoru se na Netflixu můžeme těšit na nový bláznivý seriál Cuphead na scénu! Adaptace slavné videohry by měla být věrná předloze, u které měl nejeden hráč nutkání rozbít svou televizi a vyhodit herní ovladač z okna.

Seriálová událost roku? Akční sci-fi Halo v traileru totálně vyráží dech
Seriálová událost roku? Akční sci-fi Halo v traileru totálně vyráží dech
31. 1. 2022 10:30:00 | Filmové novinky

Tak tohle vypadá zatraceně skvěle. To jsou první myšlenky, které musí prolétnout hlavou každému, kdo slyšel, ale neslyšel o fenoménu Halo, který z obrazovek Xboxu konečně míří v pořádné podobě i na televizní obrazovky. Přivítejte Master Chiefa, boj totiž začíná.