FB pixel TP pixel
Hororové šílenství v nekompromisním traileru. Unikát natočený v jediném záběru nadchl kritiky © Shudder

Hororové šílenství v nekompromisním traileru. Unikát natočený v jediném záběru nadchl kritiky

Originální horory zdá se ještě existují. Francouzská novinka MadS vás o tom přesvědčí v dynamické upoutávce, která vás dostane do hlavy teenagera, jehož mozek je po neznámé droze vržen do víru divokých událostí směřujících ke konci světa. První diváci z řad kritiků jsou nadšení a chválí film za inovaci žánru a nekompromisní přístup.

Filmové novinky 8. 10. 2024 18:38 | Filmové novinky

Společnost Shudder, specializující se na výrazné příspěvky v žánru hororu, představila zneklidňující upoutávku na očekávaný horor režiséra Davida Moreau s názvem MadS. Ten si originálním způsobem hraje s apokalyptickou tématikou konce světa skrze příběh teenagera, který přestane chodit za svým dealerem drog a poté vyzkouší látku, která v jeho mozku rozjede živoucí noční můru. Ta postupně nabírá na šokujících a zvrácených obrátkách. Snímek už 18. října vstupuje do zahraničních kin a podle prvních reakcí je o co stát.

Francouzský režisér a scenárista David Moreau má za sebou spíše průměrné filmy, jeho novinka však přichází s výjimečným nápadem, který MadS dodává punc exkluzivity. Celé mentální běsnění se totiž odehrává v jednom jediném záběru, který opakovaně vznikal na ploše pěti dní kvůli opakovaným jetím. A jelikož se Francouzi rozhodně nebojí jít do extrému, vizuálně jde o syrovou a značně krvavou podívanou, jež se nebojí jít maximálně na dřeň. Ostatně to potvrzují i první reakce kritiků, které jsou nadšené a chválí film za to, že vizi konce světa ukazuje naprosto originálním způsobem. Zároveň kvitují uměleckost, svéráznost a nespoutanost filmu. Film vás prý donutí k přesvědčení, že horory mohou být stále originální a nápadité. Výsledek je podle nich mrazivý, energický a za všech okolností jednoduše jiný a svůj. Fanoušci tzv. New French Extremity a drsnějších filmů obecně tak podle všeho budou naprosto nadšení.

Zdroj: Rotten Tomatoes / ScreenDaily

 498 zobrazení   26 se líbí
Nová božská fantasy Netflixu končí předčasně. Netflix ji zrušil navzdory otevřenému konci
Nová božská fantasy Netflixu končí předčasně. Netflix ji zrušil navzdory otevřenému konci
08.10.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Na konci léta uvedl Netflix na své platformě ambiciózní seriál KAOS, v němž zazářil charismatický Jeff Goldblum v roli boha Dia. Bohužel, tato moderní interpretace antických bájí kvůli nedostatečné sledovanosti končí po první řadě, přestože tvůrci počítali s pokračováním.

Středověká pomsta v akčním traileru. Řezání krků doprovází tuna černého humoru
Středověká pomsta v akčním traileru. Řezání krků doprovází tuna černého humoru
07.10.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Do kin v USA zanedlouho zamíří stylové historické akční drama Stockholm Bloodbath, za nímž stojí ostřílený švédský režisér Mikael Hafström. Trailer ke snímku slibuje napínavý a drsný černohumorný příběh o pomstě na pozadí skutečných událostí.

Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení
Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení
06.10.2024 13:34:00 | Filmové novinky

Tak tohle se studiu Warner Bros. vůbec nepovedlo. Zatímco první Joker utržil v kinech přes miliardu dolarů, předražené pokračování čím dál víc padá na pomyslné dno. Už tak mrzkým odhadům tržeb vůbec nepomáhá skutečnost, že se film lidem vůbec nelíbí a dávají mu nejhorší hodnocení v historii komiksových filmů.

Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
06.10.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Odpůrci seriálového Pána prstenů s podtitulem Prsteny moci mohou začít smutnit. Zdá se totiž, že navzdory propadu sledovanosti nedojde ke zrušení seriálu a Amazon potvrdí další pokračování. Tvůrci již mají třetí řadu připravenou.