FB pixel TP pixel
Disney Plus slaví. Malá mořská víla má rekordní sledovanost, překonává i nové Star Wars © Walt Disney Pictures

Disney Plus slaví. Malá mořská víla má rekordní sledovanost, překonává i nové Star Wars

Přestože v kinech si Disneyho nová verze klasiky Malá mořská víla vedla vzhledem k nafouknutému rozpočtu spíše podprůměrně, vstup na domovskou streamovací platformu Disney+ byl úchvatný. Výpravný muzikál se ihned zařadil mezi nejsledovanější premiéry od založení služby.

Filmové novinky

Od středy 6. září je nová hraná verze Malé mořské víly k vidění na Disney+. Výpravné muzikálové fantasy o krásné a zvídavé mořské víle Ariel v režii Roba Marshalla v hlavní roli s Halle Bailey utržil v kinech 566 milionů dolarů, což bylo vzhledem k nákladům čítajícím 250 milionů dolarů pro studio Disney mírným zklamáním. Nyní jsou k dispozici první data sledovanosti nového zpracování klasiky na Disney+ a čísla jsou pro společnost s myšákem v logu určitě potěšující.

Malá mořská víla totiž během pouhých pěti dnů od SVOD premiéry nasbírala úctyhodných 16 milionů zhlédnutí a ihned se zařadila mezi nejsledovanější premiéry od založení Disneyho streamovací platformy. Překonala dokonce i debutovou epizodu nejnovějšího starwarsovského přírůstku Ahsoka, kterou za stejné období vidělo 14 milionů domácností. Podobná čísla sledovanosti mělo na Disney+ naposledy loňské pokračování fantasy komedie Hokus pokus 2. Nová Malá mořská víla sklízí od diváků i kritiků většinově spíše kladné reakce. Ceněn je především okouzlující výkon Bailey v roli Ariel, stejně tak i písně, které jsou osobitě přepracovány, a důraz na vztahy mezi postavami vyvolává emoce oblíbeného příběhu.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Největší letošní horor Netflixu přichází. Trailer straší vraždami i odpudivými démony
Největší letošní horor Netflixu přichází. Trailer straší vraždami i odpudivými démony
12.09.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Režisér Mike Flanagan sice aktuálně připravuje nové projekty pro streamovací službu Amazon Prime Video. Ještě ale musí splnit poslední kreativní práci pro Netflix. A nezvolil si nic menšího než slavnou povídku Edgara Allana Poea.

Nejlepší komedie Netflixu končí. Trailer slibuje dojemné vyvrcholení
Nejlepší komedie Netflixu končí. Trailer slibuje dojemné vyvrcholení
12.09.2023 16:26:00 | Filmové novinky

Už 21. září se diváci Netflixu dočkají závěrečných epizod skvělého seriálu Sexuální výchova. Streamovací služba nyní představila trailer, který slibuje dojemné loučení a završení hitu o vztahových radostech a strastech teenagerů i jejich rodičů.

Prima zahrabává propadák Eliška a Damián. V sobotu už ho nikdo neuvidí
Prima zahrabává propadák Eliška a Damián. V sobotu už ho nikdo neuvidí
12.09.2023 15:55:00 | Filmové novinky

Televize Prima řeší slabou sledovanost vysmívaného seriálu Eliška a Damián. Novinka s Emmou Smetanou a Robertem Urbanem, která kombinuje telenovelu se sci-fi o cestování v čase, už diváci v sobotu večer neuvidí.

Akční překvapení roku má skvělé recenze, chválí boží bitky i zvraty
Akční překvapení roku má skvělé recenze, chválí boží bitky i zvraty
12.09.2023 7:00:00 | Filmové novinky

Na filmovém festivalu v Torontu měl právě premiéru očekávaný vysokooktanový akční nářez Boy Kills World s Billem Skarsgardem v hlavní roli. Podle prvních reakcí se můžeme těšit na nekompromisní bitky, úchvatný vizuál a ve výsledku i napínavý film plný nečekaných zvratů.