FB pixel TP pixel
Trailer 3. řady Mandaloriana je konečně tady! Nový seriál se zaměří na rytíře Jedi © Lucasfilm

Trailer 3. řady Mandaloriana je konečně tady! Nový seriál se zaměří na rytíře Jedi

Akce D23 Disney Expo kromě Andora odhalila i řadu dalších novinek ze světa Star Wars. Nový projekt představil například Dave Filoni, který se navíc blýskl i fantastickou upoutávkou na třetí řadu Mandaloriana.

11. 9. 2022 13:00 | Filmové novinky

Mandalorian

Třetí řada dobrodružství Dina Djarina je jednoznačně nejočekávanějším Star Wars projektem. Nová série naváže přesně tam, kde končil Boba Fett: Zákon podsvětí, tedy na cestu Dina s Groguem v nabooské stíhačce. Jak vidíme už v traileru, Mando je rozhodnut očistit se na Mandaloru od svého hříchu v podobě sundání přilby, proto se na zničenou planetu vydává. Na místě se potkává s Bo-Katan Kryze, která je stále poměrně nesvá z toho, že nevlastní darksaber a její vztah s Mandem tak pomalu ale jistě chladne. V nové řadě se můžeme těšit i na další vracející se oblíbence, třeba na Greefa Kargu, Paze Vizslu nebo na malého řemeslníka z Kijimi Babu Frika. Premiéra oficiálně odhalena nebyla, s Dinovým návratem ale počítejme někdy v první polovině příštího roku.

Tales of the Jedi

Dave Filoni je bezpochyby nejdůležitějším člověkem v Lucasfilmu. Byl to právě on, kdo dal ještě s Georgem Lucasem dohromady kultovní seriál Star Wars: Klonové války, na který následně navázal i se seriály Star Wars Povstalci a Star Wars: Vadná várka. Nyní přichází s novým šestidílným projektem jménem Star Wars: Příběhy rytířů Jedi, který by měl sledovat dvě ústřední příběhové linky. V té první uvidíme pád mistra Jedi Dookua do osidel Temné strany Síly a to za účasti celé řady dalších slavných postav posledních let Republiky. Dočkáme se tak Qui-Gona, Mace Windua nebo Yaddle, přičemž všichni by měli sehrát svůj part v Dookuově tragickém pádu. Druhá linka se zas zaměří na Ahsoku Tano a to od jejího mládí na Shili po události po pádu Republiky. Díky Ahsočině účasti se můžeme těšit na Obi-Wana, Anakina nebo na Baila Organu, přičemž u většiny rolí se vrátí původní dabéři. Velkou neznámou je nový inkvizitor, který by měl Ahsoku potrápit. Zda se jedná o šestého bratra, kterého togrutská bojovnice zabila v knize E.K. Johnston nazvané jednoduše Ahsoka a následně si přivlastnila jeho meče, z kterých díky vyhnání temnoty udělala své ikonické bílé čepele, zůstává záhadou. Odpovědi na tuto a další otázky se na Disney+ dozvíme 26. října.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Black Adam v epickém traileru drtí stíhačky i hrdiny. Ukazuje se i nový padouch
Black Adam v epickém traileru drtí stíhačky i hrdiny. Ukazuje se i nový padouch
09.09.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Patnáct let po velkém oznámení obsazení Dwayna Johnsona do role Black Adama se oblíbený The Rock konečně představí jako ikonický antihrdina ze stáje DC. Ve finálním traileru předvádí, proč je považován za jednu z nejmocnějších DC postav a holýma rukama likviduje nejen US Army, ale také JSA.

Pokračování skvělé detektivky přichází na Netflix. Trailer láká na složitou vraždu
Pokračování skvělé detektivky přichází na Netflix. Trailer láká na složitou vraždu
08.09.2022 18:45:00 | Filmové novinky

Benoit Blanc se díky spolupráci režiséra Riana Johnsona a Netflixu vrací k vyšetřování záhad a na jednom středomořském ostrově bude muset přijít na kloub záhadné vraždě. A jak ukazuje první pořádný trailer, čeká nás znovu mix řádně černého humoru a precizního rozplétání okolností vraždy.

Jak dopadl Žižka? První recenze jsou venku a mají jasno
Jak dopadl Žižka? První recenze jsou venku a mají jasno
07.09.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Nejdražší film s cenovkou až 500 milionů korun se už ve čtvrtek přiřítí do tuzemských kin. A zatímco čeští recenzenti musí čekat do středečních 18 hodin, aby vynesli verdikt, zahraniční novináři již své texty vypustili. A výsledek není příliš velkým překvapením.

Trailer 4. dílu Rodu draka ukazuje rozvrat mezi Targaryeny a dračí útok
Trailer 4. dílu Rodu draka ukazuje rozvrat mezi Targaryeny a dračí útok
06.09.2022 15:00:00 | Filmové novinky

HBO po uvedení třetí epizody prequelu Hry o trůny uvedlo další z upoutávek, které naznačují, co se bude dále dít. A vypadá to, že rod Targaryenů míří do noční můry, která nejen králi Viserysovi způsobí pořádný bolehlav.