FB pixel TP pixel
Krvavé řádění Medvěda na koksu je zklamáním. Kritici se obuli do bezradné režisérky © Universal Pictures

Krvavé řádění Medvěda na koksu je zklamáním. Kritici se obuli do bezradné režisérky

V kinech je od čtvrtku k vidění drsná černohumorná komedie Medvěd na koksu, která dokázala svou premisou vybudit zájem mnoha diváků. První reakce ale naznačují, že by návštěvníci kin měli svá očekávání raději trochu snížit.

24. 2. 2023 16:48 | Filmové novinky

Do českých i světových kin právě vstoupila bizarní hororová komedie Medvěd na koksu, která se na motivy reálných událostí, kdy bylo v polovině 80. let v USA nalezeno mrtvé tělo medvěda nadopované kokainem, snaží odvyprávět bláznivý příběh plný zvráceného humoru. I když jméno režisérky Elizabeth Banks nevzbuzovalo po jejím tragickém remaku Charlieho andílků z roku 2019 velké naděje, svižný trailer dokázal v mnoha divácích vyvolat očekávání zábavné a nenáročné podívané. Kritické reakce jsou již k dispozici a my se můžeme podívat, jestli má cenu se na Medvěda na koksu do temných sálů vydat. Zatímco server Rotten Tomatoes vykazuje 72 % kladných recenzí a snímek tak ke zhlédnutí spíše doporučuje, server Metacritic naopak s průměrným skóre 52 bodů ze 100 nadšená očekávání brzdí. Co konkrétně pak recenzenti na snímku chválí, nebo co jim naopak na Medvědovi vadí?

Pozitivní reakce na Medvědovi na koksu cení vyvážené balancování snímku mezi komedií a hororem, několik nezapomenutelně vtipných pasáží a především střídmou délku 95 minut, během kterých film nezačne nudit. Film pak přináší spoustu nenáročné zábavy, která exponenciálně roste, pokud jej sledujete se stejně naladěným a nadšeným publikem. Negativní recenze se pak často trefují do režisérky Banksové, která dle nich nemá cit pro vybudování jakéhokoli napětí, tempo filmu značně kolísá a mnoha scénám chybí timing, kvůli čemuž se vytrácí jejich pointy. Film je pak dle mnohých repetetivní, nesoustředěný, špatně zrežírovaný a jen občas vtipný, navíc není dostatečně ztřeštěný, aby svou premisu obhájil a bohužel zdaleka nenaplnil svůj potenciál. Medvěd na koksu se tak patrně žádnou senzací nestane, naprostou katastrofou ale tato komedie také není.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejlepší akčňák posledních let je konečně (znovu) dostupný na Netflixu
Nejlepší akčňák posledních let je konečně (znovu) dostupný na Netflixu
24.02.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Čekání se vyplatilo a Netflix konečně opět zakoupil práva na sérii, která v současnosti táhne karavanu akčního žánru. Ačkoli ji na Netflixu bohužel nenajdete kompletní, smutnit vyloženě nemusíte. Hned dva nejlepší díly Mission: Impossible totiž dostupné jsou.

Zpráva roku! Pán prstenů dostane novou sérii filmů. Jak to bude se seriálem?
Zpráva roku! Pán prstenů dostane novou sérii filmů. Jak to bude se seriálem?
24.02.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. oznámilo, že v průběhu dalších let přinese nové filmy z milované Středozemě. Víceletá dohoda s držitelem práv by měla přinést celou řadu dobrodružství, které pravděpodobně doplní stávající filmy.

Voyo chystá 46 novinek, kterými chce zničit Netflix. Sází i na spartakiádního vraha
Voyo chystá 46 novinek, kterými chce zničit Netflix. Sází i na spartakiádního vraha
23.02.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Voyo a TV Nova se rozhodly šlápnout do výroby originálního obsahu a bojovat ještě více o diváky konkurence. Velkým zahraničním streamovacím hráčům chtějí konkurovat především pestrou plejádou žánrů.

Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů
Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů
22.02.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser hraje ve filmu Velryba muže, jehož obezita už dosáhla hodnoty 272 kilogramů a vzhledem k jeho stravovacím návykům rozhodně dolů nepůjde. Nyní se můžete podívat do zákulisí filmu a zjistit, jak se zhruba 130 kilogramů navíc získává.