FB pixel TP pixel
Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání © Netflix

Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání

Pokud jsou mezi fanoušky mrazivého seriálového krimi thrilleru Mindhunter takoví, kteří stále doufají v natočení třetí řady, režisér David Fincher jim svým posledním rozhovorem určitě radost neudělá.

22. 2. 2023 11:00 | Filmové novinky

V roce 2017 dorazila na Netflix první řada krimi seriálu Mindhunter: Lovci myšlenek, která ihned dokázala řadu diváku uhranout svými promyšlenými kompozicemi, mrazivou atmosférou, přesnými hereckými výkony a nadstandardní výpravou čerpající ze zasazení seriálu do 70. let. Za projektem navíc stál David Fincher, který dokázal seriálu vnutit svůj styl, který o pár let dříve vycizeloval v podobně laděném Zodiacovi. V roce 2019 na Netflix dorazila druhá řada, která svými kvalitami za tou první nezaostávala. Mnozí diváci pak dlouho čekali na oznámení natáčení třetí řady, Netflix však pouze ohlásil, že pokračování odkládá na neurčito, ale projekt nikdy oficiálně nezrušil.

Nyní David Fincher v rozhovoru pro francouzský deník Le Journal du Dimanche potvrdil nejhorší obavy fanoušků a zhatil všechny jejich naděje, že se opět setkají s agenty Holtem (Jonathan Groff) a Tenchem (Holt McCallany): „Na první dvě řady jsem velmi hrdý, ale je to mimořádně drahý seriál a Netflix to vidí tak, že jsme nepřilákali dostatečně velké publikum, abychom takovou investici ospravedlnili.“ Fincher ale streamovacího giganta brání: „Nemám jim to za zlé, celým seriálem hodně riskovali.“ Mindhunter, který kombinuje skutečné případy s fikcí, je inspirován knihou Lovec duší od autorů-agentů Johna Edwarda Douglase a Marka Olshakera, kteří popsali své počátky při zakládání profilovacího programu FBI, který pomáhal při řešení mnoha případů sériových vražd.

Zdroj: GamesRadar

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Ve kterých filmech umřelo nejvíc lidí? Tyhle bijáky nabídly největší jatka historie
Ve kterých filmech umřelo nejvíc lidí? Tyhle bijáky nabídly největší jatka historie
21.02.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Zajímalo vás někdy, který film nabízí největší množství zabitých lidí a jestli náhodou Žhavé výstřely 2 nelžou, když tvrdí, že se jedná o nejkrvavější film všech dob? Inu, nyní vraždění v akčních šlágrech skutečně někdo spočítal a výsledky jsou docela překvapivé.

Nový český historický film dorazil pouze na Netflix. Streameři se perou o exkluzivitu
Nový český historický film dorazil pouze na Netflix. Streameři se perou o exkluzivitu
21.02.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix a spolu s ním i streameři jako Voyo či prima+ pochopili, že tuzemský obsah je klíčem k srdci českého diváka. Už několik měsíců tak mezi sebou služby soupeří o to, kdo bude mít tituly z kin v nabídce jako první.

Herecký konkurz Avatara 2 byl jako obří cirkus. Herec popsal směšný zážitek
Herecký konkurz Avatara 2 byl jako obří cirkus. Herec popsal směšný zážitek
21.02.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Po více jak 10 letech vzal režisér James Cameron diváky opět na měsíc Pandora. Pokračování kasovního trháku Avatar s podtitulem The Way of Water je aktuálně třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Jeden z největších komediálních hitů Netflixu přijde o stěžejní herce. Jdou za lepším
Jeden z největších komediálních hitů Netflixu přijde o stěžejní herce. Jdou za lepším
20.02.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Fanoušci seriálu Sexuální výchova se musí připravovat na velké změny. Mnohými milovaná komedie, která si ohledně lidského chtíče nebere moc servítky, totiž chystá velkém změny v obsazení. Někteří herci už totiž získali příliš velkou slávu a hlavně lepší role.