FB pixel TP pixel
Paramount v potížích. Odložení Mission Impossible je jen špičkou ledovce © Paramount Pictures

Paramount v potížích. Odložení Mission Impossible je jen špičkou ledovce

Velké věci se dějí u studia Paramount. V našem shrnutí roku 2021 jsme ho sice označili za nejslabšího hollywoodského hráče první ligy, ale ve výhledu pro rok 2022 si mělo studio s horou v logu výrazně spravit chuť. To už aktuálně neplatí.

23. 1. 2022 12:00 | Streaming novinky

Tou hlavní a důležitější zprávou je posun dvou dílů Mission Impossible. Sedmička měla dorazit do kin v září 2022, ale opět se posouvá, a to na červenec 2023. Zhruba v tomto termínu měla původně dorazit osmička, ale ta se tím pádem posouvá také o rok, konkrétně na rok 2024. Pro Ethana Hunta to není první posun, podobně jako jeho kolega James Bond už kvůli pandemii stěhoval svůj původní termín kinopremiéry, úplně první plány totiž byly uvést nový díl už v loňském roce. Studio Paramount zdůvodňuje posun opět pandemií, která podle všeho výrazně protáhla natáčení obou dílů (točí se najednou) a tudíž je potřeba ještě v následujícím roce všechno doladit. Máme smůlu.

Skydance míří k Apple

Druhou, méně viditelnou, ale mnohem zajímavější novinkou, je nová dohoda mezi produkční společností Skydance a technologickým obrem Apple. Skydance nedávno vypršela exkluzivní čtyřletá dohoda právě s Paramountem, pro který připravovala věci jako Válka zítřka nebo Snake Eyes. Její šéf, David Ellison (syn Larryho Ellisona, šéfa jiného technologického obra Oracle) se však rozhodl další roky vyrábět filmy exkluzivně pro streamovací službu Apple TV+. Není to úplně překvapivý rok, Skydance vyráběla pro Apple například seriál Nadace, prodala mu i animáky Luck a Spellbound (původně plánované Paramountem do kina) a chystá seriál The Big Door Prize. Předmětem nové smlouvy budou například komedie The Greatest Been Run Ever od tvůrce Blbýho a blbějšího či dobrodružný film Ghosted s Chris Evansem a Anou De Armas.

Ztratí Paramount další značky?

Skydance a Ellison podle všeho nebyli vůbec spokojeni s nuceným uvedením G. I. Joe: Snake Eyes do kin, chtěli totiž film – podobně jako Válku zítřka – prodat některému ze streamingových hráčů. Jenže Paramount a Hasbro (výrobce série hraček, kam patří Snake Eyes) byli proti. Skydance mimochodem stojí i za produkcí sérií Mission Impossible či Star Trek a Transformers, tyto série však zůstanou díky dlouhodobé smlouvě u Paramountu. Zbytek si však Skydance bere s sebou a Paramount tak dál výrazně oslabí v kinodistribuci. Letos už mu tak zbývají pouze dva opravdu zajímavé filmy (Ježek Sonic 2 a Top Gun 2), u zbytku mixujícího drama a dobrodružné komedie čekejme ještě distribuční kotrmelce a možný přesun na Paramount+. Ten aktuálně běží v severní a jižní Americe nebo Austrálii. Letošní start v Evropě, ať už napřímo nebo prostřednictvím spojené služby SkyShowtime, zatím nemá žádné přesné datum.


Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence
Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence
21. 1. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Další z velkých streamingových hráčů vypustil oficiální čísla o tom, jak se mu dařilo. Netflix stále zůstává jedničkou, i když analytici a investoři radost nemají.

Na český trh přichází nová streamovací služba. Nabídne i oscarové tvůrce
Na český trh přichází nová streamovací služba. Nabídne i oscarové tvůrce
21. 1. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Širokou nabídku streamovacích videoplatforem na domácím trhu rozšíří další online služba. Ta se bude snažit nabídnout především snímky studentů a absolventů FAMU a mimo jiné i rychleji zpřístupnit jejich festivaly oceňované tituly domácímu publiku.

20 nejvyhledávanějších filmů a seriálů roku: Kdo trenduje víc než Iron Man?
20 nejvyhledávanějších filmů a seriálů roku: Kdo trenduje víc než Iron Man?
19. 1. 2022 13:00:00 | Streaming novinky

Neexistuje snad lepší místo na hledání vašeho oblíbeného filmu než Google. Na nejpopulárnějším vyhledávači lidé denně hledají různé filmy, seriály, ba dokonce franšízy. My pro vás zjistili, který film se stal vůbec nejvyhledávanějším za rok 2021.

Zaklínač má problém. Druhá řada zatím neplní představy Netflixu
Zaklínač má problém. Druhá řada zatím neplní představy Netflixu
16. 1. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

I když má zaklínač Geralt obrovskou armádu oddaných fanoušků, zaznamenal začátek druhé série o něco vlažnější start, než se očekávalo.