FB pixel TP pixel
Ms. Marvel je konečně svěží novinka Marvelu. Recenze chválí to nejzásadnější © Marvel Studios

Ms. Marvel je konečně svěží novinka Marvelu. Recenze chválí to nejzásadnější

Na obrazovky předplatitelů Disney+ vstupuje v nové minisérii mladá superhrdinka Ms. Marvel. Dle prvních reakcí to vypadá, že se můžeme těšit na zábavnou a originální podívanou.

8. 6. 2022 16:40 | Filmové novinky

Na Disney+ právě vstupuje další seriál patřící do marvelovského univerza. Jmenuje se Ms. Marvel a bude vyprávět o dívce Kamale Khan, která žije svůj tuctový život v Jersey City a prožívá strasti prvních lásek na střední škole. Vedle toho ale miluje nejsilnější členku Avengers Captain Marvel a touží být jako ona. Poté, co navlékne kouzelné náramky, se jí splní sen a opravdu se stane superhrdinkou jménem Ms. Marvel. Po seriálech WandaVision, Falcon a Winter Soldier, Loki, Hawkeye či Moon Knight tak marvelovský seriálový svět přivítá novou postavu. A jak si vlastně vůči nim podle recenzentů stojí? Zatím to vypadá pro Ms. Marvel více než dobře, server RottenTomatoes v tuto chvíli vystavuje hodně nadprůměrnou známku 95 % kladných recenzí, server Metacritic zase hlásí průměrné skóre 76 bodů ze 100.

Největším a nejzásadnějším kladem seriálu je téměř unisono velebená Iman Vellani, která ztvárňuje ústřední postavu Kamalu. Hraje ji prý s nakažlivým šarmem jako uvěřitelně rozvernou teenagerku, jejíž všudypřítomná fantazie a nápaditost se dokonale přelévají na diváky. Nejčastější adjektiva popisující seriál jsou – zábavný, odlehčený, roztomilý či originální. Autorský tým je navíc chválen za vytvoření přesvědčivho, vtipného a dojemného příběhu o dospívání. Ms. Marvel dodává marvelovskému univerzu tolik potřebnou novou energii, o který rozsáhlý svět kvůli své dosebezahleděnosti u mnoha fanoušků ztrácí zájem. Jak už to bývá u nových seriálů na Disney+ zvykem, první série se bude skládat z šesti epizod a od příštího týdne, kdy vstupuje tato streamovací služba i k nám, budeme moci vidět nové díly i v Česku.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Superman se jde zahrabat! The Rock v traileru Black Adama fackuje stíhačky
Superman se jde zahrabat! The Rock v traileru Black Adama fackuje stíhačky
08.06.2022 16:20:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. konečně ukázalo plnohodnotný trailer na chystanou komiksovou řežbu Black Adam. Dwayne Johnson se tak po letech konečně dočká své vlastní ságy z papírových sešitů, která má být lepší než Superman a má změnit hierarchii moci ve světě DC Comics.

15 nejlepších filmů s monstry a dinosaury (nejen) na Netflixu
15 nejlepších filmů s monstry a dinosaury (nejen) na Netflixu
08.06.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Do kin vstupuje dlouho očekávaný závěr série Jurský svět s podtitulem Nadvláda. Pokud milujete dinosaury či jinou přerostlou havěť, rozhodně online objevíte celou řadu povedených oddechových snímků. Podívejte se na ty nejlepší!

Netflix chystá upírský akční nářez. Ukázka láká na tvůrce Johna Wicka
Netflix chystá upírský akční nářez. Ukázka láká na tvůrce Johna Wicka
07.06.2022 20:30:00 | Filmové novinky

Nový akční film s Jamie Foxxem láká na divokou jízdu, při které se ve velkém budou zabíjet upíry. Novinka Netflixu má být zajímavá tím, že spoléhá na praktické efekty a velkolepé honičky se skutečnými kaskadérskými kousky.

Netflixovský Harry Potter? Streamer ukázal trailer na vlastní čarodějnou fantasy
Netflixovský Harry Potter? Streamer ukázal trailer na vlastní čarodějnou fantasy
07.06.2022 20:00:00 | Filmové novinky

Netflix během akce Geeked Week představil první záběry z chystané fantasy Škola dobra a zla, která má potenciál stát se novou franšízou ve stylu Harryho Pottera. Knižní předloha totiž nabízí ke zpracování hned hexalogii příběhů.