FB pixel TP pixel
Nejhorší sci-fi Netflixu prorazila nové dno. Necenzurovaná vize sklízí posměch a nikoho nezajímá © Netflix

Nejhorší sci-fi Netflixu prorazila nové dno. Necenzurovaná vize sklízí posměch a nikoho nezajímá

Režisér Zack Snyder sliboval, že jeho necenzurovaná vize sci-fi variace na Sedm statečných doručí úplně jiný zážitek a velkolepou zábavu, která převrátí názory na ságu Rebel Moon úplně naruby. Jenže kritici jeho snahu přirovnávají k přerovnávání židlí na Titanicu.

Filmové novinky 4. 8. 2024 15:00 | Filmové novinky

Již v dubnu režisér Zack Snyder prozradil, že chystá režisérské verze své dvoudílné epické sci-fi Rebel Moon. Neodradily jej ani katastrofické recenze – první část s podtitulem Rebel Moon: První část - Zrozená z ohně má na Rotten Tomatoes 22 %, druhá část s názvem Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška je s pouhými 17 % dokonce hodnocena jako nejhorší Snyderův film vůbec. Odhodlaný a mnohdy paličatý režisér se ale nenechal odradit a od 2. srpna nabízí fanouškům rozšířené, necenzurované a brutální verze svých dvou opusů. Jenže jak se zdá, sláva Snydera ani v tomto případě nečeká.

Dlouhé a o ničem

Snímky Rebel Moon - První část: Režisérská verze a Rebel Moon - Druhá část: Režisérská verze mají dohromady přes 6 hodiny sestříhaného materiálu a jsou tudíž výrazně rozsáhlejší než předchozí „kinoverze“, které měly jen něco přes 4 hodiny. Ačkoli Snyder minimálně u druhé části dokázal do děje dostat trochu více logiky, jako celek oba filmy stále moc nefungují a především nenabízí žádný výrazně jiný zážitek. Jen opětovně umocňují Snyderovy nejhorší režijní sklony ve smyslu neznalosti míry a důrazu na ikoničnost místo vypravěčství.

Řada kritiků na obou rozšířených verzích nenechá nit suchou a někteří se ani nebojí tvrdit, že je režisérský sestřih ve své nekonečnosti dokonce ještě horší než tupá a neživotná původní verze. Například Paul Tassi z Forbes uvádí, že režisérská verze není o nic lepší a rozhodně nic nenapravuje a nemá cenu na ni koukat. William Bibbiani z TheWrap komentuje, že je režisérská verze stejně nepůsobivá jako originál a Alex Maidy z Joblo tvrdí, že je nyní už tak slabý příběh namazaný na krajíc o velikosti šest hodin. Jedna z mála pochval míří na zpomalené akční sekvence, které jsou tentokrát srozumitelnější. Jak ale uvádí Chase Hutchinson z Collideru, Snyder v podstatě jen přemisťuje nábytek na potápějícím se Titanicu, což vede k ještě rychlejšímu potopení celého filmového vraku.

Nikdo se nedívá

Pro Snydera i Netflix je však nejbolestivější zjištění, že strategie vypustit nejprve osekané verze a následně režisérskou verzi u diváků velký úspěch neslaví a pryč jsou časy zájmu o Ligu spravedlnosti Zacka Snydera nebo rozšířenou verzi snímkuBatman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Ve většině zemí má Rebel Moon problém dostat se vůbec do TOP 10 nejsledovanějších filmů a pokud už se tam dostane, je na chvostu. Platí to například v Belgii, Finsku, Francii, Německu, ale i Česku. Drobný zájem projevuje i Nigérie. Ale například v USA či Velké Británii film v prvních dnech úplně propadl a druhá část je na tom ještě mnohem hůř.

Zdroj: FlixPatrol / Rotten Tomatoes

Netflix chystá největší událost roku. Trailer láká na Stranger Things, Wednesday a další hity
Netflix chystá největší událost roku. Trailer láká na Stranger Things, Wednesday a další hity
04.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Léto a začátek podzimu bývají pravidelně obdobím, kdy nás (nejen) streamovací služby zahrnují ukázkami toho, na co se můžeme příští rok těšit. V tomhle ohledu se prozatím Netflix držel poměrně zkrátka a moc novinek nepředstavil, což by se ale příští měsíc mohlo výrazně změnit.

Průlet kyselinou, požrané ruce i ikonické monstrum. Trailer nového Vetřelce je famózní
Průlet kyselinou, požrané ruce i ikonické monstrum. Trailer nového Vetřelce je famózní
04.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější díl ságy Vetřelec je doslova za rohem a nová mezinárodní upoutávka se rozhodně nedrží zpět. Nové záběry naplno odhalují ikonické monstrum a dojde i na brilantní sekvence se stavem beztíže a smrtící kyselinou. Zdá se, že novinka bude mít brutálních nápadů na rozdávání.

Finále Rodu draka předčasně uniklo na internet
Finále Rodu draka předčasně uniklo na internet
01.08.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Rod draka patří k nejsledovanějším seriálům na službě Max a s tím se bohužel pojí i jiné nemilé prvenství. Epická fantasy ze Západozemí čelí jednomu z největších úniků poslední doby.

Nejsledovanější seriál Netflixu se vrátí ještě letos. Netflix v prvním traileru oznámil konec Hry na oliheň
Nejsledovanější seriál Netflixu se vrátí ještě letos. Netflix v prvním traileru oznámil konec Hry na oliheň
01.08.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Konečně. Nejúspěšnější seriál Netflixu Hra na Oliheň má stanovené datum premiéry dlouho očekávané druhé řady. Streamovací gigant jej prozradil v krátké upoutávce lákající do světa vražedných her plných napětí a intrik.