FB pixel TP pixel
Nejlepší streamovací služba? Diváci vystavili Netflixu trpké vysvědčení © Netflix

Nejlepší streamovací služba? Diváci vystavili Netflixu trpké vysvědčení

Máte rádi seriály a chcete si předplácet streamovací službu, která má v tomto směru nejlepší původní nabídku? Podle nových dat společnosti Parrot Analytics mnohé překvapí, že Netflix podle statistiky patří na chvost streamovacího pole. Jak je to možné?

Streaming novinky

Mysleli jste si, že má Netflix stále nejlepší seriálovou nabídku na streamovacím poli? Podle diváckých dat zveřejněných společností Parrot Analytics tomu tak skutečně není. Společnost sledovala v období od 1. ledna do 26. srpna letošního roku výší zájmu o streamovací platformy a také zpracovávala hodnocení seriálového obsahu na daných službách. A jak můžete vidět na přiloženém obrázku, vítězem se stala služba Apple TV+. Ta sice podle odhadů ani zdaleka nemůže konkurovat ve velikosti předplatitelské základny Netflixu, Amazonu či (HBO) Max, podle Parrot Analytics ale zaznamenává nejvyšší zájem mezi diváky. Téměř 51 procent jejího seriálového obsahu je navíc hodnoceno pozitivně, na čemž se podle dat nejvíce podílí seriály jako Silo nebo Ted Lasso.

Nejlepší streamovací služba? Diváci vystavili Netflixu trpké vysvědčení © Parrot Analytics

Na druhém místě skončila americká služba Paramount+, jež je v Česku sdružena do SkyShowtime. Ta má podle Parrot Analyticts 41,4 procent nadprůměrného seriálového obsahu a poněkud nepřekvapivě v hodnocení vévodí tituly jako Star Trek: Podivné nové světy nebo RuPaul's Drag Race. Třetí je Hulu se 40 procenty nadprůměrného obsahu (láká hlavně Futurama či Příběh služebnice), čtvrtá je služba Max (u nás stále jako HBO Max) s pouhými 24,9 procenty kvalitního originálního obsahu a na pátém místě najdeme Disney Plus s 24,4 procenty a chválou pro seriál Loki.

Netflix je až na šesté pozici s 19,7 procenty nadprůměrného vlastního obsahu, přičemž nejchválenějšími seriály jsou TY, Wednesday a Lucifer. Jak je na datech dobře vidět, Netflixu nejvíce ubližuje extrémní kvantita obsahu, která nejde s kvalitou ruku v ruce. Desítky, ne-li stovky titulů jsou tak řazeny do čirého průměru až podprůměru. Nejmenší zájem je pak podle Parrot Analytics o tvorbu Amazonu, který má mít kvalitní tvorbu jen ze 14 procent svých originálů.

Problém s daty

Data Parrot Analytics každopádně mají své mouchy. Zaprvé mluví jen o zájmu publika, nikoliv o tom, jaké množství diváků se nakonec rozhodlo danou službu předplatit. Zarážející jsou také některá vysoká hodnocení, protože ve vší úctě ke komiksovému seriálu Titans, hodnocení „výjimečné“ je v tomto případě skutečně poněkud mimo. Hodnocení Parrot Analytics je tak hlavně přínosné v tom, že je jasně vidět, jak ke zvýšenému množství zájmu mezi publikem stačí dobře cílené žánrovky. Zatímco Netflix hrne tunu zdánlivě zbytečného obsahu nehledě na kvalitu, Apple TV+ si více vybírá a v posledních měsících se stává především domovem inteligentních sci-fi.

Zdroj: TechRadar / Parrot Analytics

 1 524 zobrazení   8 se líbí
Nejsledovanější film Disney+ trumfl i Avatar 2. Služba končí se slevovou akcí
Nejsledovanější film Disney+ trumfl i Avatar 2. Služba končí se slevovou akcí
20.09.2023 16:30:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney Plus má začátkem podzimu důvody k radosti. Nejprve se na seriálovém poli dařilo seriálu Ahsoka. Pak se velkým hitem stala Malá mořská víla. A nyní služba zaznamenala vůbec nejsledovanějších film letošního roku.

Streamovací služby lákají na slevy. Po Disney Plus chce předplatitele i evropský obr
Streamovací služby lákají na slevy. Po Disney Plus chce předplatitele i evropský obr
15.09.2023 15:40:00 | Streaming novinky

Vedle časově omezené slevové akce, kterou v tuto chvílí nabízí Disney+, poskytuje velmi zajímavou půlroční slevu i streamovací platforma Canal+. Ta kromě filmů a seriálů nabízí i sportovní přenosy, včetně lukrativní fotbalové Premiere League.

Nová fotka z natáčení Rodu draka naznačuje velký odklon od knihy
Nová fotka z natáčení Rodu draka naznačuje velký odklon od knihy
11.09.2023 14:20:00 | Streaming novinky

První spin-off Hry o trůny Rod draka se aktuálně blíží do finále svého natáčecího rozvrhu. Během současného natáčení v Leavesdenských ateliérech (kde vznikal i Harry Potter) však unikl snímek, který rozvířil obrovskou debatu.

Hollywoodská stávka Warnery zasáhla. Obere je o půl miliardy dolarů
Hollywoodská stávka Warnery zasáhla. Obere je o půl miliardy dolarů
07.09.2023 15:50:00 | Streaming novinky

Protože stávky scenáristů a herců trvají déle, než konglomerát Warner Bros. Discovery původně předpokládal, musel nyní aktualizovat odhad zisku na tento rok. Ten je podle upravené prognózy výrazně nižší.