FB pixel TP pixel
Hollywoodská stávka Warnery zasáhla. Obere je o půl miliardy dolarů © Warner Bros.

Hollywoodská stávka Warnery zasáhla. Obere je o půl miliardy dolarů

Protože stávky scenáristů a herců trvají déle, než konglomerát Warner Bros. Discovery původně předpokládal, musel nyní aktualizovat odhad zisku na tento rok. Ten je podle upravené prognózy výrazně nižší.

Streaming novinky

Stávka scenáristů trvá již přes čtyři měsíce, herci, kteří se připojili 14. července, jsou pak ve stávce téměř dva měsíce. Dohoda se zatím nerýsuje, roztočené projekty se zastavily a hotové snímky mířící do kin nesmějí herci propagovat. Jeden z ukazatelů, jak probíhající stávky ovlivňují hospodaření v Hollywoodu, může nabídnout společnost Warner Bros. Discovery (WBD), která v úterním oznámení snížila prognózu zisku na rok 2023 (před úroky, zdaněním a odpisy). Warneři nyní očekávají zisk okolo 10,5 až 11 miliard dolarů, což je o půl miliardy méně, než když se ukončení stávek předpokládalo v září.

Společnost Warner Bros. Discovery v prohlášení uvedla: „Ačkoli doufáme, že tyto stávky budou brzy vyřešeny, nemůžeme nyní předpovědět, kdy nakonec skončí. Vzhledem k tomu, že oba cechy v tuto chvíli nadále stávkují, finanční dopad těchto stávek na naši společnost bude přetrvávat až do konce roku 2023.“ Díky úspěchu Barbie ale WBD zvýšila výhled volného cash flow za celý rok na 5 miliard dolarů: „Očekáváme, že volné cash flow za třetí čtvrtletí roku 2023 překročí 1,7 miliardy dolarů, částečně díky dobrým výsledkům Barbie a také díky dodatečnému vlivu faktorů souvisejících se stávkami.“ V závěru zprávy pak WBD ujišťuje, že bude i nadále aktualizovat své předpoklady dle případných dalších dopadů možných řešení stávek.

Zdroj: THR

Disneyho krize dopadne tvrdě na diváky. Oseká se nabídka i český dabing
Disneyho krize dopadne tvrdě na diváky. Oseká se nabídka i český dabing
13.08.2023 14:25:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney Plus musí v současnosti řešit řadu problémů. Tím největším je však její dlouhodobá ztrátovost, za níž může globální expanze i velké náklady spojené s nadprodukcí filmových a seriálových projektů. S tím hodlá současné vedení skoncovat. Řezy dopadnou i na dabing.

Disney Plus překvapivě zdraží i v Česku. Peněženkami zatřese už na podzim
Disney Plus překvapivě zdraží i v Česku. Peněženkami zatřese už na podzim
11.08.2023 11:10:00 | Streaming novinky

Zatímco ve své středeční prezentaci Disney okolo přesného rozsahu zdražení kličkoval, v následných tiskových zprávách už byl konkrétnější. Do vybraných evropských trhů míří nové tarify s reklamami, ve zbytku kontinentu je situace jednodušší - přijde jen zdražení.

Česká televize rozprodává seriály na všechny strany. Své velké hity dá i Primě
Česká televize rozprodává seriály na všechny strany. Své velké hity dá i Primě
10.08.2023 17:30:00 | Streaming novinky

Ředitel TV Prima Marek Singer se v novém rozhovoru pro server Mediář rozpovídal o budoucnosti streamovacích služeb a odhalil i rozjednanou dohodu s Českou televizí. Prima tak chce nadále dohánět Voyo, které zůstává o pár kroků napřed.

Disney je v totální krizi. Ztratil 12 milionů předplatitelů, zdraží a zruší sdílení hesel
Disney je v totální krizi. Ztratil 12 milionů předplatitelů, zdraží a zruší sdílení hesel
10.08.2023 10:56:00 | Streaming novinky

Krize u studia s pohádkovým hradem v logu pokračuje. Ve druhém čtvrtletí odepsal Disney+ téměř 12 milionů předplatitelů a pokračuje tak v poklesu, který trvá už třetí kvartál po sobě. Sice se může chlácholit dílčími úspěchy v určitých segmentech, ale potvrzuje se, že u Myšáka Mickeyho vrcholí špatné období.