FB pixel TP pixel
Nejmrazivější film roku konečně na HBO. Osvětimská zrůda odhalí pozadí genocidy © Aerofilms

Nejmrazivější film roku konečně na HBO. Osvětimská zrůda odhalí pozadí genocidy

Režisér Jonathan Glazer v loňském a letošním roce ohromil světové diváky svým minimalistickým dramatem, které nás zavede do rodiny osvětimského šéfa Rudolfa Hesse, který si přímo za pekelným koncentračním táborem vybudoval dokonalý rodinný ráj. Nyní se film konečně dočká uvedení i na HBO a jeho online platformě.

Filmové novinky

Tvůrce minimalistického sci-fi Pod kůži, Jonathan Glazer, se po 10 letech vrátil na filmovou scénu a dočkal se dokonce oscarového ocenění za nejlepší mezinárodní film a nejlepší zvuk. Zóna zájmu vypráví příběh osvětimského velitele Rudolfa Hesse, který na jednu stranu stál za utrpením lidí v nechvalně proslulém koncentračním táboře, na druhou stranu se po práci věnoval své rodině a svůj dům obehnaný zdí přetvořil s manželkou Hedwigou na ráj, do něhož jen z dálky dopadá utrpení a popel z mrtvých Židů. Jedná se o zneklidňující podívanou, která nejde divákům na ruku a ví, že nejděsivější je to, co přímo nevidíme.

Nadšení jsou z filmu samozřejmě i kritici. Po více než 300 recenzích má snímek na Rotten Tomatoes 93procentní spokojenost a neskutečné průměrné hodnocení 9,2 bodů z 10 možných. V Česku se film dočkal premiéry díky společnosti Aerofilms, která ho uvedla 15. února 2024, tedy necelý měsíc před samotným předáváním Oscarů. Počátkem května pak byl film dostupný poprvé online díky streamovací platformě KVIFF.TV. Nyní se však film konečně podívá na platformu s předplatným díky službě Max, kde bude uveden od 14. července. To je totiž zároveň datum uvedení v rámci kabelového vysílání HBO.

Zdroj: Aerofilms / HBO / MAx

Reklama
Nečekaný válečný spektákl v mrazivém traileru. Arktický konvoj vzdoruje obří flotile nacistů
Nečekaný válečný spektákl v mrazivém traileru. Arktický konvoj vzdoruje obří flotile nacistů
28.06.2024 16:35:00 | Filmové novinky

Pokud patříte mezi milovníky válečných filmů, které se zabývají méně profláklými událostmi, měli byste být na pozoru. Do kin se blíží akční drama o hrdinské zásobovací lodi, která čelila nekonečné přesile nacistů na vodě i ve vzduchu. A první trailer vypadá nesmírně lákavě.

Nový Pán prstenů potvrzuje návrat postav ze Společenstva prstenu. Ukáže Středozemi z Glumova pohledu
Nový Pán prstenů potvrzuje návrat postav ze Společenstva prstenu. Ukáže Středozemi z Glumova pohledu
28.06.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci J. R. R. Tolkiena vědí, že vedle seriálu ze světa Pána prstenů od Amazonu, vzniká pod dohledem Warner Bros. i nový film zaměřený na Gluma. Jeho režisér Andy Serkis právě prozradil podrobnosti o chystaném snímku. Kromě možné změny názvu naznačil i návrat některých postav z původní trilogie.

Režijní návrat Mela Gibsona po 8 letech. Trailer ukazuje psychopata Wahlberga v 10 000 metrech
Režijní návrat Mela Gibsona po 8 letech. Trailer ukazuje psychopata Wahlberga v 10 000 metrech
27.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Mel Gibson v Hollywoodu pořád nemá na růžích ustláno a zatímco chystá pokračování Umučení Krista, střihl si napínavý thriller v hlavní roli s Markem Wahlbergem. Komorní thriller o psychopatovi v 10 000 metrech nad zemí má nyní první trailer, který hýří napětím. Gibson režíruje poprvé po 8 letech.

Nejlepší Batman se vrací. Trailer slibuje skvělou podívanou, kterou chtělo HBO zaříznout
Nejlepší Batman se vrací. Trailer slibuje skvělou podívanou, kterou chtělo HBO zaříznout
27.06.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Skoro třicet let po skončení fantastického seriálu Batman: The Animated Series se konečně dočkáme duchovního nástupce. Ten nás zavede na počátek netopýří kariéry Bruce Wayna, což znamená, že dostaneme i úplně první kostým odkazující na první číslo komiksu. Na fanoušky ale čeká v první upoutávce mnohem více překvapení.