FB pixel TP pixel
5 nejočekávanějších seriálů o internetových skandálech a podvodech © Hulu

5 nejočekávanějších seriálů o internetových skandálech a podvodech

Během následujících dvou měsíců se dočkáme hned několika zajímavých seriálů, kde budou v hlavní roli (ne)slavné příběhy internetových a dalších novodobých startupů či jiných zajímavých slavných internetových afér. Bohužel jen část z nich se k nám hned dostane.

23. 1. 2022 13:00 | Tipy na film
© TMDB

Pam & Tommy

Pam & Tommy | USA | 2022 | Komediální seriály | Sex

Jak vypadala první virální senzace internetu? V době, kdy se za každou minutu připojení těžce platilo, YouTube neexistoval a krátký klip jste stahovali minimálně hodinu? Když došlo ke krádeži erotického videa, ve kterém si herečka Pamela Anderson (Pobřeží hlídka) a její čerstvý manžel a hudebník Tommy Lee užívají líbánky, mělo to velmi specifický průběh - nejdříve jste si přes internet objednali kopii ukradené videokazety a po čase si i mohli stahovat video v šílené kvalitě. Každopádně skandál byl na světě a osmidílný seriál z produkce Hulu se skvělým obsazením (Lily James, Sebastian Stan, Nick Offerman, Seth Rogen) vám to všechno pěkně odvypráví. Startuje se 2. února na Hulu a dospělácké sekci Disney+. U nás si zřejmě budeme muset počkat až do léta na tuzemský nástup Disney+.

© TMDB

Super Pumped

Super Pumped | USA | 2022 | Drama seriály | Podnikání

Na rozdíl od jiných problematických společností je Uber, sdílená taxislužba nového tisíciletí, stále ještě fungující a úspěšná firma. Už s ní ale není jeden ze zakladatelů a dlouholetý šéf Travis Kalanick, který byl nucen odstoupit v roce 2019 po sérii interních skandálů. Seriál SuperPumped vzniká na základě stejnojmenné knihy a na rozdíl od ostatních titulů je plánovaný na více řad. V té první s podtitulem The Battle for Uber uvidíme samotné začátky Uberu a vzestup Kalanicka, jehož hraje velmi zajímavě obsazený Joseph Gordon-Levitt. Producentem seriálu vyráběného pod značkou Showtime je úspěšný Brian Koppelman známý díky peckám jako Miliardy. Startuje se 27. února, ale protože Showtime u nás není dostupný a spuštění streamingové služby SkyShowtime v Evropě nemá pro rok 2022 žádné datum, zatím není jisté, kdy a kde seriál uvidíme.

The Dropout © TMDB

The Dropout

The Dropout | USA | 2022 | Drama seriály | Podnikání

Hned dva projekty se připravují okolo Elizabeth Holmes, nechvalně známé zakladatelky společnosti Theranos. Ta původně měla nabízet revoluční automatickou a rychlou analýzu lidské krve, pro projekt nadchla spoustu investorů, ale vše se nakonec ukázalo jako jeden velký podvod. Nedávno byla Holmes odsouzena a hrozí jí 20 let vězení. Než do něj nastoupí, můžete poznat její začátky, tedy odchod ze školy (“dropout”), založení Theranosu a vzestup i pád. V hlavní roli minisérie od Hulu uvidíme Amandu Seyfried, startuje se 3. března. My se ho dočkáme opět zřejmě až s příchodem Disney+ v létě.

Bad Blood

Konkureční projekt o Elizabeth Holmes připravuje pro Apple TV+ režisér Adam McKay (K zemi hleď), tohoto filmu se však nedočkáme dříve než příští rok. Do hlavní role je obsazena Jennifer Lawrence a Apple rozhodně nešetří na rozpočtu, který činí velmi sympatických 50 miliónů dolarů. Pokud si chcete zkazit překvapení a dočíst se o celém příběhu Elizabeth Holmes dříve než dorazí tento film či seriál The Dropout, můžete si dát na HBO GO dokument Vynálezkyně: Z kapky krve.

© TMDB

WeCrashed

WeCrashed | USA | 2022 | Drama seriály | Podnikání

WeWork patří k jednomu z nejznámějších startupů poslední doby, ale ne úplně v dobrém. Byznys okolo pronájmů sdílených prostor vypadal jako další z moderních úspěchu sdílené ekonomiky (viz. Uber, AirBnB), ale než mohlo dojít k ovládnutí trhu a úpisu akcií slibujícímu zakladatelům miliardové odměny, vyvalila se spousta špíny a všechno šlo do kytek. Co přesně se stalo a jak moc šílené poměry panovaly ve společnosti od samého startu, to ukáže minisérie WeCrashed natočená podle stejnojmenného podcastu. V hlavních rolích (opět namaskovaný) Jared Leto a Anne Hathaway, na Apple+ se startuje globálně už 18. března 2022.

Online na Apple TV Plus  Apple TV Plus | od 18. 3. 2022
© TMDB

Neskutečná Anna

Inventing Anna | USA | 2022 | Drama seriály | Krimi drama

Na rozdíl od ostatních příběhů se skandál okolo Anny Sorokin netočí okolo internetových firem. Má však paradoxně hodně společného například s Theranosem - i tady máme mladou a ambiciózní dívku, která shání investory pro svůj umělecký projekt. Prezentuje se, především na sociálních sítích či na večírcích v New Yorku, jako bohatá dědička impéria pod pseudonymem Anna Delvey a po určitou dobu se jí daří žonglovat mezi smetánkou, bankami a luxusními nákupy. Julia Garner (Ozark) si ji zahraje v Netflix minisérii, která startuje už 11. února a zajímavostí je, že skutečná Anna neměla problém se s tvůrci o natáčení bavit a částečně spolupracovat, i když už měla za sebou odhalení, proces, odsouzení i dvouleté vězení.

Online na Netflix  Netflix | nové díly od 11. 2. 2022 | české titulky | český dabing

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
21. 1. 2022 16:00:00 | Tipy na film

Máme před sebou víkend plný akce a napětí. Zhruba tak se dá shrnout aktuální nabídka Netflixu a dalších streamovacích služeb. Čekají nás superhrdinové, drogové kartely i pohled do zákulisí druhé světové války.

9 nejlepších nových seriálů roku od Netflixu
9 nejlepších nových seriálů roku od Netflixu
20. 1. 2022 13:00:00 | Tipy na film

Netflix v uplynulých měsících naservíroval celou řadu fascinujících seriálů, které nejen baví, ale mají dokonce i přesah. Některé si pozornost diváků získaly snadno, jiné zapadly. To je ale ideální příležitost pro nás vám ty nejzásadnější kousky připomenout a na některé konečně upozornit.

5 nejlepších reality shows současnosti: Demence, deprese a six-špek
5 nejlepších reality shows současnosti: Demence, deprese a six-špek
18. 1. 2022 17:00:00 | Tipy na film

Dávno už odzvonilo dobám, kdy reality shows byly jen tupou zábavou k nutným domácím činnostem. Streamovací služby se v době nováckých kopií dvě dekády starých shows hemží zajímavými počiny, které bourají stereotypy. Vybrali jsme pro vás nabídku nejzajímavějších titulů, které jsou právě dostupné.

8 nejlepších filmů roku
8 nejlepších filmů roku
17. 1. 2022 16:50:00 | Tipy na film

Rok se s rokem sešel a je čas podívat se na to, co nejzajímavějšího nám v uplynulých, bohužel jen necelých 8 měsících česká kina nadělila. A protože měsíců bylo osm, rozhodli jsme se klasickou desítku také o dvě místa zúžit.