FB pixel TP pixel
Netflix odhalil nejsledovanější akční hity. O mnohých jste nikdy neslyšeli © Netflix

Netflix odhalil nejsledovanější akční hity. O mnohých jste nikdy neslyšeli

Streamovací obr Netflix má za sebou již druhé uvolnění extrémně výživných dat ohledně sledovanosti uvedených pořadů. A stejně jako v prvním případě před půl rokem, i tentokrát jde o neuvěřitelně zajímavou přehlídku titulů, kdy některé znáte velmi dobře a jiné jste možná ani nezaznamenali. Pojďme se podívat, čemu se na Netflixu v posledních měsících nejvíce dařilo.

Tipy na film 10. 6. 2024 19:00 | Tipy na film

Jestli se na něco můžete do budoucna spolehnout, je to skutečnost, že Netflix nepřestane s natáčením svých Netflix Originals akčních filmů. Podle nově zveřejněných dat za rok 2023 je totiž zjevné, že původním akčňákům Netflixu se daří výrazně lépe než licencovaným titulům. I když opravdu masivních hitů sahajících přes metu 100 000 zhlédnutí není zase tolik. Respektive jsou pouze dva. Nejsledovanějším akčním filmem za rok 2023 je náhul Chrise Hemswortha Vyproštění 2, který nasbíral od červnové premiéry 151 milionů zhlédnutí. Klobouk dolů, je jasné, proč vznikne i třetí díl. Na druhém místě je Rachel Stoneová: Sázka na Srdce, špionážní biják s Gal Gadot, který od srpna zaznamenal 109 milionů zhlédnutí. Není divu, oba zmíněné filmy byly skutečně globálními hity, což je meta, již si Netflix již dávno nastavil jako metriku úspěchu.

Překvapení z Francie

I pro Netflix nicméně musí být velkým překvapením úspěch francouzského akčňáku AKA o speciálním agentovi, který se infiltruje do kriminální organizace a naváže nečekané pouto se synem místního bosse. Zdánlivě nenápadný film zaznamenal od dubna loňského roku přes 73 milionů zhlédnutí, přičemž nejslabší sledovanost měl v USA, na Ukrajině, v Japonsku, na Novém Zélandu či v Indii. Na záda mu ve statistikách dýchá jeden z mála úspěšných akvizičních titulů, snímek Snafu: V háji jako obvykle s Johnem Cenou a Jackiem Chanem. Ten rovněž přepočítává 73 milionů zhlédnutí a o 30 milionů uskakuje další pozici.

Na té je netflixovská tarantinovka z Německa Krev a zlato, které se sice dařilo v mnoha státech planety, slabší odezva však přišla v USA, na Blízkém východě, ale také v Jižní Americe. Což jsou bohužel regiony, na nichž se dají čísla sledovanosti hezky nabírat i tratit. Rozhodně nečekaným překvapením je úspěch americko-francouzského buddy akčňáku Parťačky od Mélanie Laurent. Profesionální (a krásné) zlodějky sice nebodovaly v Kanadě, severských zemích, na Ukrajině či v USA, kde regulérně propadly, zbytek světa je ale vytáhl na solidních 40 milionů zhlédnutí, což znamená 6. místo v roce 2023 mezi žánrovými novinkami.

Baletka z Koreje

Osmé místo si vystřílela jihokorejská Baletka, která si od říjnové premiéry urvala 36 milionů zhlédnutí a parádní 7. místo. Není však žádným překvapením, že v tomto případě byl divácký zásah výrazný hlavně v asijských zemích. Snímek bodoval kromě domácké Koreje taky ve Vietnamu, Tchajwanu nebo v Japonsku. V Česku byl zájem naopak slaboučký. U filmů o pomstě ještě zůstaneme, na Netflixu totiž podle statistik bodovali hned dvakrát akční filmy z Polska. Uspěl snímek Matka roku o špiónce NATO, která zachraňuje svého syna, když zaznamenal přes 30 milionů zhlédnutí, ale také snímek Lapač duší, který navzdory příšerným recenzím napočítal 23,4 milionů zhlédnutí. Do první desítky nejúspěšnějších filmů se pak vešel ještě brazilský hit Přetížení o řidiči náklaďáku, jenž se stane zlodějem. Ten přepočítává 20,6 milionů zhlédnutí.

Je zajímavé, že závodnické Gran Turismo je až na 19. příčce žebříčku sledovanosti akčních filmů s 11,6 miliony zhlédnutí. Takové Rychle a zběsile 10 je ale až na 40. místě (2,3 milionů zhlédnutí) a Equalizer 3: Poslední kapitola na 43. místě, když má na kontě 1,8 milionů zhlédnutí.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

 5 837 zobrazení   6 se líbí
Nacistické peklo, lidští hybridi a další novinky (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
Nacistické peklo, lidští hybridi a další novinky (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
07.06.2024 16:50:00 | Tipy na film

Druhý červnový víkend nabízí po delší době široké spektrum velkých novinek napříč platformami. Za pozornost samozřejmě stojí hlavně Netflix, po několika týdnech se ale hodí zvážit předplatné i u Disney Plus nebo SkyShowtime. Naopak Max po svém startu spíše stagnuje.

Fantastický seriálový červen: Největší novinky ukáží brutální superhrdiny, dračí války i nové Star Wars
Fantastický seriálový červen: Největší novinky ukáží brutální superhrdiny, dračí války i nové Star Wars
04.06.2024 17:00:00 | Tipy na film

Červen bude v rámci streamovacích služeb patřit mezi nejvýraznější měsíce letošního roku. Vždyť se vrací na obrazovky spektákl Rod draka, který doplní i nové Star Wars nebo brutální supehrdinové z nekompromisní Bandy. Dojde ale i na lidské hybridy na Netflixu nebo zábavu pro fotbalové nadšence. A chybět nesmí ani romantika.

Nové krimi, robotí boxeři, satanský horor a další novinky (nejen) Netflixu na první červnový víkend
Nové krimi, robotí boxeři, satanský horor a další novinky (nejen) Netflixu na první červnový víkend
31.05.2024 15:40:00 | Tipy na film

První červnový víkend je před námi. Jelikož nás čekají podle posledních zpráv deštivé dny, neuškodí, když se pohodlně usadíme na pohovkách a užijeme si trochu filmové a seriálové zábavy. Netflix a další streamovací služby přichází s celou řadou zajímavých novinek.

Z Netflixu brzy zmizí velké akčňáky. Výbuch ropné plošiny, rychlý Vin Diesel a další
Z Netflixu brzy zmizí velké akčňáky. Výbuch ropné plošiny, rychlý Vin Diesel a další
27.05.2024 20:30:00 | Tipy na film

S koncem května zmizí z Netflixu celá řada vysokorozpočtových a především akčních titulů. Odliv titulů pak bude pokračovat i začátkem června. Máme pro vás přehled nejzajímavějších končících titulů streamovacího obra.