FB pixel TP pixel
Kam se hrabe Zaklínač. Netflix oslavuje nový nejsledovanější seriál historie © Netflix

Kam se hrabe Zaklínač. Netflix oslavuje nový nejsledovanější seriál historie

Navzdory tomu, že Netflix ztrácí předplatitele, i druhá řada romantické podívané Bridgertonovi vykazuje velmi silná čísla sledovanosti a v tabulce nejpopulárnějších seriálů drtí jednoho konkurenta za druhým.

20. 4. 2022 12:00 | Streaming novinky

Ten, kdo si myslel, že první řada ahistorické romanťárny Bridgertonovi přišla ke svému úspěchu jen čirou náhodou, bude po prozkoumání čísel sledovanosti druhé série rychle vyveden z omylu. Nejen, že je adaptace knih Julie Quinn i po čtyřech týdnech od premiéry stále bezkonkurenčně nejsledovanějším seriálem netflixovských týdenních tabulek, seriál se navíc v historické tabulce nejpopulárnějších anglicky mluvených seriálů dostal již na první místo, když přeskočil svou první řadu, třetí řadu Stranger Things i první řadu Zaklínače.

U pokračování Bridgertonových strávili diváci za prvních 28 dní rekordních 627 milionů hodin, čímž o dva miliony překonaly právě řadu minulou. Stranger Things na Bridgertonovy ztrácí 35 milionů, takže by čtvrtá řada musela být opravdu hodně velký megahit, aby dílo Shondy Rhimes dokázala přeskočit. Doplňme ještě, že první řada Zaklínače zaznamenala 541 milionů hodin a druhá jen 484 milionů. To vše v prvních 28 dnech, které Netflix používá jako veřejnou metriku úspěšnosti titulů. Ve své druhé řadě Zaklínač hodně zklamal, bereme-li v potaz, že ho dokázala přeskočit i druhá řada Proč? 13x proto nebo další novinka hitmakerky Rhimes Neskutečná Anna.

Zdroj: Netflix

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Přepište dějiny! Netflix poprvé ztrácí předplatitele a chystá velké změny
Přepište dějiny! Netflix poprvé ztrácí předplatitele a chystá velké změny
20.04.2022 9:30:00 | Streaming novinky

Nečekal se žádný zázrak, ale tohle předčilo i ty nejčernější scénáře. Netflix poprvé ve své novodobé historii ztratil více než získal a snížil počet svých předplatitelů o cca 200 tisíc. Může za to odchod z Ruska, ale i další problémy. A podle svých odhadů čeká další kvartál propad o další 2 miliony.

Netflix přidává novou funkci hodnocení. Má zlepšit doporučování
Netflix přidává novou funkci hodnocení. Má zlepšit doporučování
14.04.2022 16:30:00 | Streaming novinky

Netflix si zakládá na co největší uživatelské spokojenosti, a proto přidává na svou platformu novou funkci. Dva zdvižené palce vám pomohou zlepšit obsah na míru.

Oscarový skandál Willa Smithe ho bude stát práci. Trestá ho i Netflix
Oscarový skandál Willa Smithe ho bude stát práci. Trestá ho i Netflix
04.04.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Willa Smithe, jednu z největších současných hollywoodských hvězd, poškodí jeho oscarové extempore nejen na dobrém jméně, ale postihne jej i finančně. Netflix i studio Sony s ním pozastavují spolupráci.

Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům
Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům
01.04.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Streamovací společnost Netflix otevírá v Polsku novou kancelář, která bude fungovat jako centrum pro její původní produkci ve střední a východní Evropě. Prohloubí tak vazby s místním regionem.