FB pixel TP pixel
Další rána pro Zaklínače. Sledovaností ho zřejmě překoná i laciná novinka © Netflix

Další rána pro Zaklínače. Sledovaností ho zřejmě překoná i laciná novinka

Do druhé řady Zaklínače nalil Netflix nemalé peníze ve výši přes 100 milionů dolarů. Pokračování slavné fantasy ale nejenže ve sledovanosti netrumflo svou první řadu, ale šlapou mu na paty i další novinky. Mnohdy i výrazně levnější.

6. 3. 2022 11:00 | Streaming novinky

Netflix v únoru vypustil do světa novou seriálovou pecku jménem Neskutečná Anna, která dýchá na krk i samotnému Zaklínači. Seriál vznikl na motivy skutečného příběhu Anny Sorokinové, která se vydávala za bohatou dědičku pod falešnou identitou Anny Delveyové, díky čemuž si získala přízeň newyorské smetánky. Anna byla nakonec za své činy odsouzena a poslána do vězení.

Zaklínač se má čeho bát

Devítidílný seriál se na Netflixu těší velké popularitě. Za třetí víkend streamování dosáhl neuvěřitelných 130,8 milionů hodin, což s předešlými týdny dělá dohromady více jak 404 milionů hodin přehrání. S blížícím se koncem týdne tak před Neskutečnou Annou stojí následující cíle: 3. série TY (467 milionů), Služka (469 milionů), 1. série Proč? 13x proto (475,6 milionů) a v neposlední řadě 2. série Zaklínače (484,3 milionů).

S nedávnou premiérou seriálu Vikingové: Valhalla jdou čísla Neskutečné Anny krapet dolů. Minulý týden byl seriál na prvním místě v celkem 64 zemích, zatímco před pár dny ani v jedné. Celosvětově se však seriál drží na druhém místě v top přehrávaných dílech a dozajista ještě neřekl své poslední slovo. Zaklínač by si tak měl začít dávat pozor, je totiž docela možné, že ho Neskutečná Anna přeskočí, což by byl pro nepříliš pozitivně přijímané pokračování nepříjemný neúspěch. Připomeňme, že pokračování Sapkowského fantasy bylo mnohem nákladnější než první řada (zhruba 10 milionů na epizodu). Netflix od ní tudíž očekává nejlepší výsledky, nikoli situaci, kdy ji překoná i výrazně levnější seriál z produkce Shondy Rhimes, který vskutku vypadá až lacině a telenovelově.

Fungují i neanglické novinky

Týdenní souhrn u filmů naopak neukázal nic překvapujícího. Tyler Perry a jeho Madea se vrací vládne prvnímu místu globálního žebříčku. Těsně za ním jsou Podvodník z Tinderu s přibližně 160 miliony hodinami přehrání v prvních čtyřech týdnech (což není vůbec špatný výkon vzhledem k tomu, že jde o dokument) a nepříliš šťastný nový díl Texaského masakru motorovou pilou. Španělský snímek Láska přes okno se vyšplhal na 89,1 milionů zhlédnutí v prvních 28 dnech, což jej dostalo na třetí místo v žebříčku anglicky nemluvících filmů hned za španělskou Díru se 108 miliony a německé Krvavě rudé nebe se 110,5 miliony.

Zdroj: Netflix

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat?
HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat?
04.03.2022 18:00:00 | Streaming novinky

Pokud se nic mimořádného nestane, v úterý 8. března dopoledne odstartuje v Česku streamovací platforma HBO Max. Základní informace už známe, ale co další detaily? Máme pro vás shrnutí těch nejzajímavějších.

HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny
HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny
03.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

HBO má nový seriálový hit, který trenduje nejen na Youtube, Facebooku i Instagramu. V případě seriálu Euforie došlo dokonce k přepisování historických tabulek.

Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
01.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Od 1. března má v Rusku platit zákon, který nařizuje službám s více než 100 000 denními uživateli zahrnovat do svého programu ruské propagandistické pořady. Mezi službami byl i Netflix.

Netflix ovládl další jihokorejský hit. Ve sledovanosti porazí i Zaklínače
Netflix ovládl další jihokorejský hit. Ve sledovanosti porazí i Zaklínače
23.02.2022 11:00:00 | Streaming novinky

Nový jihokorejský seriál se mezi diváky Netflixu šíří stejně rychle jako zombie virus, o kterém nové drama pojednává. Výkonný ředitel Netflixu, Ted Sarandos, v jednom z rozhovorů prohlásil, že Hra na oliheň byla jen začátek a Jižní Korea je připravena převzít filmový a seriálový svět.