FB pixel TP pixel
Netflix: Diváci chtějí současné uvedení v kinech i online! © TMDB

Netflix: Diváci chtějí současné uvedení v kinech i online!

Podobně jako se před pár dny vyjadřoval k další strategii společnosti Disney její šéf Bob Chapek, promluvil na různá témata týkající se obsahu, distribuce a uživatelského rozhraní i provozní ředitel Netflixu Greg Peters.

Streaming novinky

Před pár dny jsme vám přinesli několik postřehů šéfa Disneyho Boba Chapeka na vývoj v kinodistribuci, streamingu a pohled na rozvoj jejich internetové televize Disney+. Na stejné konferenci věnované médiím organizované bankou Morgan Stanley promluvil i produktový šéf a provozní ředitel Netflixu Greg Peters. A s Chapekem se shodli, že divácké návyky se změnily a například tradiční tříměsíční exkluzivita pro kina je neudržitelná: „Diváci prostě chtějí současné uvedení jak v kinech tak i online a nechtějí čekat,“ dodal Peters. Sám Netflix kina využíval především pro své filmy, které se rozhodl poslat do boje o Oscary a již před pandemií tlačil na zkracování této exkluzivní doby.

Netflix: Diváci chtějí současné uvedení v kinech i online! © TMDB

Dále byl Peters dotázán, co říká kritice poukazující na prakticky nekonečný obsah Netflixu, kterým se zahlcuje uživatelské rozhraní a tím i zhoršuje možnost výběru. Ten odpověděl, že samozřejmě stále nejsou úplně spokojeni, ale že je pro něj a jeho tým velkou výzvou jejich obrovský katalog přepracovávat, destilovat a neustále se jej snažit přetvářet do pro uživatele jednoduchého, zábavného a vzrušujícího výběru toho, co si pustit příště. V odpovědi na kritiku v závěru ještě lakonicky dodal: „Obrovská čísla sledovanosti Bridgertonů a Lupina dokazují, že rozhraní Netflixu prostě je efektivní.“ Peters dále poznamenal, že interface získal v minulosti dvě významné funkce: náhodné přehrávání pro nerozhodné diváky a žebříček Top 10 nejsledovanějších pořadů dne, které také předplatitelům pomáhají v rozhodování, co si pustit.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 559 zobrazení   101 se líbí
Netflix se pouští do Asterixe. Natočí 3D animovanou minisérii
Netflix se pouští do Asterixe. Natočí 3D animovanou minisérii
04.03.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Po obrovském diváckém úspěchu, který Netflixu přinesla proslulá zlodějská hvězda Lupin, se slavný streamer rozhodl zadaptovat dalšího francouzského hrdinu se světovým dosahem – Asterixe.

Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět
Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět
03.03.2021 14:00:00 | Streaming novinky

Bob Chapek, šéf konglomerátu Disney, vydal při rozhovoru na nedávné konfrenenci věnované médiím několik prohlášení, která určitě stojí za zmínku, a neměla by uniknout zájemcům o kina a streaming.

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
25.02.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Do streamingových válek se brzy zapojí další hollywoodské studio. Paramount+ startuje v USA 4. března a jeho majitelé se aktuálně rozhodli odhalit více ze svých plánů. Nechystá sice takovou revoluci jako Disney nebo Warner, ale přesto by měli fanoušci Toma Cruise, Star Treku či SpongeBoba zpozornět.

Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
24.02.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Tento měsíc byl u amerického soudu rozhodnut spor mezi komikem Billem Nyem a Disneym, ve kterém známý popularizátor vědy viní korporát z neúměrného a zastaralého rozdělování peněz.