FB pixel TP pixel
Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2 © TMDB

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2

Do streamingových válek se brzy zapojí další hollywoodské studio. Paramount+ startuje v USA 4. března a jeho majitelé se aktuálně rozhodli odhalit více ze svých plánů. Nechystá sice takovou revoluci jako Disney nebo Warner, ale přesto by měli fanoušci Toma Cruise, Star Treku či SpongeBoba zpozornět.

Streaming novinky

Z velké hollywoodské pětky je Paramount předposlední, kdo se rozhodl pustit do celosvětového boje o diváky online. Po Disneym (listopad 2019), Warnerech (restart HBO v květnu 2020) a Universalu (Peacock v červenci 2020) na to jde také hollywoodské studio s horou ve znaku a nechává tak černého Petra v rukách Sony, které aktuálně nemá a ani neplánuje velkou streamovací službu (má pouze podíl v Crackle). Pro Paramount to není navíc úplně první pokus, protože jeho stále fungující CBS All Access funguje solidně od roku 2014 a dosud přilákala spolu s dalšími aktivitami mateřského koncernu CBS Viacom velmi slušných 30 miliónů platících uživatelů (z toho 19 miliónů v USA, existuje poté také v Kanadě či Austrálii). A vlastní také Pluto TV, která v USA a dalších zemí nabízí starší filmy a seriály zcela zdarma.

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2 © TMDB

4. března ovšem CBS All Access zmizí a nahradí ji Paramount+. A tentokrát už nejen v USA či Kanadě, ve stejný den se této služby také dočkají všechny země Latinské Ameriky. A jen o 3 týdny později, 25. března, si budou moci předplatit Paramount+ také diváci ze severní Evropy. V polovině roku by se měla dočkat Austrálie. Jak je vidět, Paramount nechce otálet, protože jeho konkurenti už dávno s celosvětovou expanzí začali. Disney+ už pokryl celou Ameriku, západní Evropu, jihovýchodní Asii a Austrálii, HBO MAX bude dokonce v Latinské Americe až po Paramountu, a to v dubnu, v druhé polovině roku u nás a také v jihovýchodní Asii. Jen Peacock zatím s plány na expanzí otálí.

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2 © TMDB

Na co se vůbec mohou diváci těšit? Paramount sice nemá aktuálně tolik trumfů jako Warner nebo Disney, ale jeho knihovna z minulosti budí respekt. Série Indiana Jones, Policajt v Beverly Hills, Jack Ryan, G.I. Joe, Transformers a klasiky jako Kmotr, Forrest Gump nebo Titanic. Aktuálně mu nejvíc vynáší Tom Cruise (Mission Impossible série či chystaný Top Gun: Maverick) a překvapivě také dobrodružný Ježek Sonic. Paramount má také práva na cokoliv od animovaného studia Dreamworks (Shrek, Jak vycvičit draka, Madagaskar, Kung Fu Panda) a jeho animovaná tvorba je velmi kvalitní díky brandu televizní stanice Nickelodeon (SpongeBob, Tlapková patrola). Korunním klenotem jsou práva na cokoliv filmového a televizního spojeného se Star Trekem, což aktuálně využívají díky seriálu Star Trek: Picard. Televizní tvorba jejich stanice CBS patří hlavně kriminálkám (Kriminálka Las Vegas, Námořní vyšetřovací služba, Myšlenky zločince) a ještě zmíníme podíl ve studiu Miramax, které vyprodukovalo pecky jako Pulp Fiction nebo Zamilovaný Shakespeare.

Všechny tyhle klenoty zatím Paramount hojně propůjčoval či prodával ostatním hráčům, hlavně Netflixu (Cloverfield Paradox, Star Trek Discovery, Dokud nás vražda nerozdělí, Chicagský tribunál, druhý SpongeBob) či Amazonu (Cesta do Ameriky 2, Bez výčitek), hodně jeho starších filmů je právě na těchto dvou službách. S tím je ale podle všeho konec a Paramount bude chtít kolíkovat svoje bitevní pole stejně jako ostatní. Zatím nechystá podobnou revoluci v nasazování svých filmů zároveň online a do kina jako Warneři, ani prémiové půjčování jako Disney, nicméně hodlá svoje filmy ve zkrácené době (30 až 45 dní po kinopremiéře) vrhnout jen na Paramount+ a teprve za pár měsíců někam jinam.

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2 © TMDB

To se aktuálně týká dvou jeho nejbližších želízek v ohni - Tiché místo 2 (září) a Mission Impossible 7 (listopad), kterých se diváci v zemích s Paramount+ dočkají tedy už zhruba měsíc a půl po kinopremiéře. Jako poznámku pod čarou dodáme, že v USA má Paramount práva také na filmy studia MGM, takže hádejte kam zhruba po měsíci a půl v kině zamíří James Bond, až se rozhodne, že konečně není ten správný čas zemřít. Mezi MGM a Paramountem bude jinak těsnější dohoda než se zdálo, takže bude k dispozici pro Paramount+ jejich bohatá legendární knihovna (Jih proti Severu atd) plus všechny starší bondovky nebo série s Rockym. MGM také aktuálně vlastní menší streamovací službu Epix s několika původními seriály (Pennyworth), které by se měly na Paramount+ také objevit.

A nemůže chybět ani populární revival starých filmů a seriálů, u Paramountu je na řadě Frasier, nové seriálové podoby se dočkají Paramount klasiky jako Osudová přitažlivost, Loupež po italsku, Flashdance, Řbitov zvířátek a na řadu přijdou i oblíbená dětská frančíza Monster High či filmová verze Avataru (Posledního vládce větru). A podobně jako konkurenční Peacock, i Paramount hodlá hojně integrovat své klasické televizní přenosy do aplikace, konkrétně tedy zprávy a sport, nicméně liga amerického fotbalu bude zřejmě zajímat hlavně americké diváky. Ještě dodáme, že podobně jako HBO má i konglomerát Viacom co nabídnout v oblasti kvalitních seriálů a to prostřednictvím své kabelové stanice Showtime. Ta dala vzniknout peckám jako Dexter, Mystérium sexu, Ray Donovan, Penny Dreadful, Californication či Miliardy, u nás dostupné skrz HBO GO. Celá tahle legrace bude zatím stát měsíčně pouze 4,99 dolarů, ovšem bez přístupu ke sportu a zprávám a s několika reklamními bloky. Plnou verzi a bez reklam odemkne prémiové předplatné za 9,99 dolaru za měsíc.

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2 © TMDB

Na první dojmy si však budeme muset počkat až do 4. března. Zatím za sebou máme jen první (a podle amerických komentátorů dosti hroznou) úvodní prezentaci. My samozřejmě budeme vyhlížet zprávy o expanzi k nám, která by už podle dřívějších zpráv měla dopadnout zřejmě příští rok, nicméně už nyní si na ní Paramount začal připravovat půdu - viz aktuálně přejmenování Prima Comedy Central na Paramount Network. A jestli brzy začnou mizet z HBO výše zmíněné tituly Showtime či ubývat jejich starší filmy na Netflixu či Amazonu, budete vědět, že se něco blíží.

 1 247 zobrazení   22 se líbí
Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
24.02.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Tento měsíc byl u amerického soudu rozhodnut spor mezi komikem Billem Nyem a Disneym, ve kterém známý popularizátor vědy viní korporát z neúměrného a zastaralého rozdělování peněz.

Disney spouští Star, první dospělácký obsah na Disney+
Disney spouští Star, první dospělácký obsah na Disney+
23.02.2021 14:30:00 | Streaming novinky

Ve většině zemí, kde je dostupná služba Disney+, dnes startuje brand Star, který umožňuje na platformě určené pro děti a mládež vidět konečně i dospělácký obsah. Disney se tímto krokem stává ještě víc konkurenčním vůči službám jako je Netflix a HBO.

Šach mat kinům? Wonder Woman 1984 míří v dubnu na české HBO
Šach mat kinům? Wonder Woman 1984 míří v dubnu na české HBO
22.02.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Kabelová televize HBO oznámila, že očekávaná komiksovka Wonder Woman 1984, která byla v prosince v rámci USA uvedena na HBO Max, zamíří již 15. dubna na tuzemské HBO GO. Film se tak pravděpodobně zcela vyhne stále zavřeným kinům.

Předpověď analytiků: Netflix pozici lídra streamingu neudrží, HBO selže
Předpověď analytiků: Netflix pozici lídra streamingu neudrží, HBO selže
17.02.2021 | Streaming novinky

Streamovací války jsou v plném proudu a boj o internetového diváka začíná být nemilosrdný. Poslední čísla předplatitelů streamovací platformy Disney+ byla působivá, a mnozí analytici se domnívají, že hegemonie Netflixu pomalu ale jistě končí.