FB pixel TP pixel
Šach mat kinům? Wonder Woman 1984 míří v dubnu na české HBO © TMDB

Šach mat kinům? Wonder Woman 1984 míří v dubnu na české HBO

Kabelová televize HBO oznámila, že očekávaná komiksovka Wonder Woman 1984, která byla v prosince v rámci USA uvedena na HBO Max, zamíří již 15. dubna na tuzemské HBO GO. Film se tak pravděpodobně zcela vyhne stále zavřeným kinům.

Streaming novinky

HBO oznámila, že Wonder Woman 1984 bude nově i v teritoriích východní Evropy uváděna na HBO a vyhne se tudíž prakticky kompletně kinům. Například obyvatelé Slovenska měli možnost Wonder Woman krátce před zavřením kin kvůli pandemii zhlédnout, film si však rozhodně neprošel klasickým distribučním oknem a je zřejmé, že studio Warner Bros., které film vlastní, ztratilo trpělivost s vyčkáváním na otevření multiplexů. 1. dubna se Diana Prince se svým lasem pravdy vydá do Polska, Maďarská a Rumunka. Do Česka a Slovenska se podívá 15. dubna. 11. května se posléze dočkají obyvatelé Bulharska a Adrie. Pro všechna data uvedení platí, že snímek bude uveden v rámci streamovací služby HBO GO a bude se jednat o exkluzivní premiéru.

To není žádným velkým překvapením, neboť již v prosinci roku 2020 byla Wonder Woman 1984 uvedena v USA v rámci souběžného releasu v kinech a na streamovací službě HBO Max, do které budou během letošního roku transformovány ostatní typy HBO, včetně českého HBO GO. Očekává se, že ke kompletní transformaci v HBO Max dojde v druhé polovině roku 2021. Jak exkluzivní uvedení Wonder Woman 1984 ovlivní potenciální uvedení dalších hitů studia Warner Bros., prozatím není zcela jasné a závisí dle našich informací na rozhodnutí studia, do kterých regionů své filmy pošle v rámci streamovacích služeb. Dá se ovšem předpokládat, že pokud se kina do léta neotevřou, zamíří i snímky Mortal Kombat nebo Godzilla vs. Kong na tuzemské HBO GO, neboť jak dříve deklamoval ředitel telekomunikačního giganta AT&T, který vlastní Warner Bros. i HBO Max, aktuální strategií je snímky uvádět na platformách, jež jsou k dispozici. Což v případě zavřených kin znamená streaming. Doplňme, že Wonder Woman 1984 měla plánovanou českou premiéru na čtvrtek 11. února, jež byla kvůli uzavřeným kinům zrušena. Tuzemská kinodistribuce přitom doufala, že duben by mohl být měsícem, ve kterém se kina opět dostanou alespoň částečně do provozu.

 1 348 zobrazení   213 se líbí
Předpověď analytiků: Netflix pozici lídra streamingu neudrží, HBO selže
Předpověď analytiků: Netflix pozici lídra streamingu neudrží, HBO selže
17.02.2021 | Streaming novinky

Streamovací války jsou v plném proudu a boj o internetového diváka začíná být nemilosrdný. Poslední čísla předplatitelů streamovací platformy Disney+ byla působivá, a mnozí analytici se domnívají, že hegemonie Netflixu pomalu ale jistě končí.

HBO dobývá Slovensko. Slovenština bude na HBO již pravidelně
HBO dobývá Slovensko. Slovenština bude na HBO již pravidelně
15.02.2021 | Streaming novinky

Nedávno jsme informovali o relativně masivním rozšíření slovenského dabingu na streamovací a kabelové televizi HBO. Ta posléze tuto informaci potvrdila a dodala, že se naši východní sousedé mohou těšit z jejich rodného jazyka v mluvené či titulkové podobě i v budoucnu.

Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán
Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán
12.02.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Disney má za sebou ohlášení ekonomických výsledků za první kvartál roku 2021, což znamená, že ve skutečnosti se jedná o výsledky posledního čtvrtletí roku 2020. Do statistik se tudíž nepočítá například premiéra seriálu WandaVision. To ale Disneymu nemusí vůbec vadit.

Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
31.01.2021 | Streaming novinky

O Netflixu se často v žertu říká, že dokáže udělat hit v podstatě ze všeho. Hitem se v jeho rukou stal od YouTube odkoupený seriál Cobra Kai, uspěl i šachový Dámský gambit a nyní na rekordní sledovanost stačilo i rádoby historické vztahové drama.