FB pixel TP pixel
Netflix jako klasická televize? Lineární vysílání testuje ve Francii © TMDB

Netflix jako klasická televize? Lineární vysílání testuje ve Francii

Mezi některými předplatiteli zaznívají směrem k Netflixu časté výtky na nadměrnou nabídku titulů v jejich knihovně, z níž plyne i jistá nerozhodnost, co si vlastně večer pustit. Nejen tito diváci by mohli uvítat, že se pro ně streamer snaží simulovat klasické televizní vysílání.

Streaming novinky

Netflix se stále snaží přijít s novými nápady, jak si udržet stávající předplatitele, tak i samozřejmě získat ty nové. Protože se ovšem počet nových předplatitelů služby pomalu ale jistě blíží svému limitu a konkurence neustále sílí, snaží se streamovací společnost experimentovat s formáty, které jsou spojeny s tradičnějším a konzervativnějším divákem, od kterých dávala dříve ruce pryč, a dlouhou dobu se od nich snažila, zejména ve své propagaci, distancovat. Ve Francii totiž Netflix spustil web, na kterém běží klasické televizní vysílání s čtyřiadvacetihodinovým lineárním programem. Kanál je pojmenován jako Netflix Direct a vysílá nonstop a bez reklam.

Netflix jako klasická televize? Lineární vysílání testuje ve Francii © TMDB

Nedávno jsme psali, že Netflix testuje novou funkci s náhodným přehráváním. Tato funkce je již dokonce dostupná i u nás. Od výše zmíněné novinky se ale odlišuje. Není zde algoritmus, který by vybíral podle vaší historie a vašeho vkusu, co by se vám mohlo líbit, ale kanál vysílá, podobně jako klasická televize, stejný obsah pro všechny. Budete se navíc muset jako za “starých časů” řídit programem, který je znám na pět dní dopředu. Netflix si od Directu slibuje, že by takto mohl zpropagovat seriály a filmy, které bychom si za normálních podmínek nikdy nepustili. Kanál začal vysílat v některých částech Francie od 5. listopadu, do konce roku by měla být služba dostupná po celé zemi. V nabídce jsou jednak francouzské seriály a filmy, nechybí ale samozřejmě i americké a další mezinárodní projekty. Jestli bude kanál Direct ve Francii úspěšný, měli bychom se dočkat jeho expanze i do zbytku světa. Zmiňme rovněž, že obdobně u nás funguje například služba Edisonline, jejíž součástí je rovněž televizní vysílání.

 690 zobrazení   34 se líbí
Předplacené karty Netflixu jsou konečně v Česku. Přesně na vánoční trh
Předplacené karty Netflixu jsou konečně v Česku. Přesně na vánoční trh
05.11.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Netflix nadále potvrzuje, že to s Českou republikou myslí vážně. Počeštěné uživatelské prostředí, přibývání českého obsahu i lokalizace. A nyní i možnost kupovat předplacené karty, které jsou v zahraničí standardem.

Nová Bondovka pod tlakem. O koupi za stamiliony mají zájem Netflix i Apple
Nová Bondovka pod tlakem. O koupi za stamiliony mají zájem Netflix i Apple
25.10.2020 10:30:00 | Streaming novinky

James Bond sice nemá v nové bondovce čas zemřít. To ale neznamená, že nám to bude dokazovat v kinech. Po dvou odkladech premiéry totiž může zamířit na streamovací služby, jako Netflix či Apple TV+. Ty už byly ohledně filmu v jednání se studiem MGM, které je nyní finančně hodně nervózní.

Streamingová služba Quibi končí. Investorům prodělala 2 miliardy dolarů
Streamingová služba Quibi končí. Investorům prodělala 2 miliardy dolarů
23.10.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Teprve v dubnu spuštěná streamovací služba krátkých forem s názvem Quibi končí. Její majitelé se ji po neúspěšném startu snažili v poslední době prodat. To jim ale nevyšlo a platforma proto bude ukončena.

Netflix za 3. čtvrtletí přidal méně předplatitelů, než se čekalo
Netflix za 3. čtvrtletí přidal méně předplatitelů, než se čekalo
21.10.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Velmi očekávané výsledky Netflixu za uplynulé tři měsíce jsou venku a investoři jsou mírně zklamaní. Zatímco druhé čtvrtletí bylo z pohledu nárůstu rekordní, tentokrát se noví zákazníci moc nehrnuli. Na vině je podle všeho slabší letní sezóna.