FB pixel TP pixel
Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti © TMDB

Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti

Mnoho odborníků předpokládalo, že pro Netflix bude Irčan především výstavním projektem pro sběr cen a zvyšováním prestiže, u kterého nebude sledovanost tak vysoká. To se ale nepotvrdilo, protože podle agentury Nielsen snímek vidělo v prvních pěti dnech 17.1 milionů amerických domácností.

Streaming novinky 12. 12. 2019 0:00 | Streaming novinky

Dlouho odkládaný vysněný projekt Martina Scorseseho Irčan, do kterého pro bohatou dobovou výpravu a náročnou techniku digitálního omlazovaní herců musel Netflix nasypat opravdu hodně milionů dolarů (mluví se až o 175), si i přes svou tři a půl hodiny dlouhou stopáž a košatý děj zahlcený postavami a informacemi, našel cestu k divákům. Konkrétně jich v USA bylo za prvních pět dní od online premiéry 17.1 milionů. Pro srovnání jeden z nejsledovanějších filmů Netflixu horor se Sandrou Bullock V pasti (Birdbox) měl po sedmi dnech od premiéry 26 milionů unikátních diváků.

Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti © TMDB

Čistě z hlediska vložených peněz a jejich návratnosti v podobě počtu zhlédnutí, se u Irčana na první pohled nemusí jednat o tak jasný úspěch. Musíme ovšem přičíst i prestiž projektu vylepšující pověst Netflixu, který se bude určitě ucházet o mnohá ocenění (viz nominace na Zlaté Glóby) a který se těžko finančně kvantifikuje. Navíc tento typ oscarových dramat má delší výdrž než jen v prvních několika dnech od premiéry a mnoho diváků si je zpětně nakoukává. Čísla sledovanosti pochází od agentury Nielsen, která dodává, že film si pustilo převážně starší mužské publikum - to ve věku 50 - 64 let tvořilo až 20 %. Netflix dosud žádná oficiální čísla nedodal, i když nedávno slíbil, že plánuje vydávat tabulky sledovanosti v mnohem organizovanější a transparentnější podobě. Netflix disponuje i daty o počtu lidí, kteří si službu předplatili, jen aby si pustili Irčana, tedy další důležitý indikátor vyhodnocující návratnost investice, veřejnosti jej však nesdělil.

Aktualizováno: Podle Netflixu vidělo Irčana v prvních 7 dnech od premiéry 26,4 milionů uživatelských účtů. Jedná se o celosvětová čísla.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 304 zobrazení   11 se líbí
Klenot Amazonu seriál The Boys láká na druhou řadu velkou porcí brutality
Klenot Amazonu seriál The Boys láká na druhou řadu velkou porcí brutality
10.12.2019 | Streaming novinky

Superhrdinský seriál The Boys patřící společnosti Amazon, jenž je k dispozici skrze její platformu Prime Video, nepochybně patřil na seriálové scéně k největším překvapením letošního roku. Autoři nás tak prvním teaserem obsahujícím litry krve lákají na druhou řadu.

Watchmen: Nejpopulárnější nový seriál HBO i nadále posiluje sledovanost
Watchmen: Nejpopulárnější nový seriál HBO i nadále posiluje sledovanost
09.12.2019 | Streaming novinky

Pokračování příběhů Alana Moorea a jeho aktualizace pro dnešní dobu si po kritické chvále nadále udržuje i skvělá čísla sledovanosti. Šeptanda mezi přáteli i na sociálních sítích o jeho kvalitách navíc jeho rating ještě posiluje.

Český Netflix má přes 200 dabovaných titulů, přibývají i licencované filmy
Český Netflix má přes 200 dabovaných titulů, přibývají i licencované filmy
06.12.2019 | Streaming novinky

Netflix, který nedávno oficiálně vstoupil do Česka, přidal na tempu a krom již obligátních titulků začal razantněji dodávat i dabingová znění nejen ke svým originálům, ale i k nakoupeným licenčním snímkům.

Netflix řeší problém, bývalým uživatelům hackeři reaktivovali účty
Netflix řeší problém, bývalým uživatelům hackeři reaktivovali účty
03.12.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Bývalí zákazníci Netflixu, kteří si zrušili předplatné a měsíce již svůj účet nepoužívali, byli překvapeni, když zjistili, že bylo jejich konto znovu aktivováno bez jejich souhlasu.