FB pixel TP pixel
Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti © TMDB

Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti

Mnoho odborníků předpokládalo, že pro Netflix bude Irčan především výstavním projektem pro sběr cen a zvyšováním prestiže, u kterého nebude sledovanost tak vysoká. To se ale nepotvrdilo, protože podle agentury Nielsen snímek vidělo v prvních pěti dnech 17.1 milionů amerických domácností.

Streaming novinky

Dlouho odkládaný vysněný projekt Martina Scorseseho Irčan, do kterého pro bohatou dobovou výpravu a náročnou techniku digitálního omlazovaní herců musel Netflix nasypat opravdu hodně milionů dolarů (mluví se až o 175), si i přes svou tři a půl hodiny dlouhou stopáž a košatý děj zahlcený postavami a informacemi, našel cestu k divákům. Konkrétně jich v USA bylo za prvních pět dní od online premiéry 17.1 milionů. Pro srovnání jeden z nejsledovanějších filmů Netflixu horor se Sandrou Bullock V pasti (Birdbox) měl po sedmi dnech od premiéry 26 milionů unikátních diváků.

Netflix je spokojený. Mafiánský Irčan vykazuje vysoká čísla sledovanosti © TMDB

Čistě z hlediska vložených peněz a jejich návratnosti v podobě počtu zhlédnutí, se u Irčana na první pohled nemusí jednat o tak jasný úspěch. Musíme ovšem přičíst i prestiž projektu vylepšující pověst Netflixu, který se bude určitě ucházet o mnohá ocenění (viz nominace na Zlaté Glóby) a který se těžko finančně kvantifikuje. Navíc tento typ oscarových dramat má delší výdrž než jen v prvních několika dnech od premiéry a mnoho diváků si je zpětně nakoukává. Čísla sledovanosti pochází od agentury Nielsen, která dodává, že film si pustilo převážně starší mužské publikum - to ve věku 50 - 64 let tvořilo až 20 %. Netflix dosud žádná oficiální čísla nedodal, i když nedávno slíbil, že plánuje vydávat tabulky sledovanosti v mnohem organizovanější a transparentnější podobě. Netflix disponuje i daty o počtu lidí, kteří si službu předplatili, jen aby si pustili Irčana, tedy další důležitý indikátor vyhodnocující návratnost investice, veřejnosti jej však nesdělil.

Aktualizováno: Podle Netflixu vidělo Irčana v prvních 7 dnech od premiéry 26,4 milionů uživatelských účtů. Jedná se o celosvětová čísla.

 304 zobrazení   11 se líbí
Klenot Amazonu seriál The Boys láká na druhou řadu velkou porcí brutality
Klenot Amazonu seriál The Boys láká na druhou řadu velkou porcí brutality
10.12.2019 | Streaming novinky

Superhrdinský seriál The Boys patřící společnosti Amazon, jenž je k dispozici skrze její platformu Prime Video, nepochybně patřil na seriálové scéně k největším překvapením letošního roku. Autoři nás tak prvním teaserem obsahujícím litry krve lákají na druhou řadu.

Watchmen: Nejpopulárnější nový seriál HBO i nadále posiluje sledovanost
Watchmen: Nejpopulárnější nový seriál HBO i nadále posiluje sledovanost
09.12.2019 | Streaming novinky

Pokračování příběhů Alana Moorea a jeho aktualizace pro dnešní dobu si po kritické chvále nadále udržuje i skvělá čísla sledovanosti. Šeptanda mezi přáteli i na sociálních sítích o jeho kvalitách navíc jeho rating ještě posiluje.

Český Netflix má přes 200 dabovaných titulů, přibývají i licencované filmy
Český Netflix má přes 200 dabovaných titulů, přibývají i licencované filmy
06.12.2019 | Streaming novinky

Netflix, který nedávno oficiálně vstoupil do Česka, přidal na tempu a krom již obligátních titulků začal razantněji dodávat i dabingová znění nejen ke svým originálům, ale i k nakoupeným licenčním snímkům.

Netflix řeší problém, bývalým uživatelům hackeři reaktivovali účty
Netflix řeší problém, bývalým uživatelům hackeři reaktivovali účty
03.12.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Bývalí zákazníci Netflixu, kteří si zrušili předplatné a měsíce již svůj účet nepoužívali, byli překvapeni, když zjistili, že bylo jejich konto znovu aktivováno bez jejich souhlasu.